Partyflock
 
­

Lost Frequencies En Mokita lanceren nieuwe single Black & Blue

gepubliceerd door , op
Zowel Lost Frequencies als Mokita hebben de dancemuziekscene in de afgelopen jaren veelvuldig op zijn kop gezet, en vandaag gooiden de Belgische hitmachine en de Amerikaanse multi-instrumentalist daar gezamenlijk nog een schepje bovenop. Hun gloednieuwe samenwerking, 'Black & Blue', is niet alleen een briljante single van zichzelf, maar ook nog eens de leadsingle van Lost Frequencies' tweede album, 'Alive And Feeling Fine', dat begin volgende maand verschijnt.

Luister naar Lost Frequencies & Mokita – Black & Blue


Deze nieuwe plaat van Lost Frequencies en Mokita staat bol van de popvibes. De superdynamische vocalen, warme tonen en levendige grooves zetten meteen de toon en zorgen ervoor dat 'Black & Blue' een van die genreoverstijgende tracks is waar menig luisteraar direct verliefd op wordt.

Lost Frequencies: "Toen ik Mokita's demo van 'Black & Blue' voor het eerst hoorde, spraken zijn stem en de vibe van de track me meteen aan. Ik ben echt megablij het uiteindelijke resultaat. Het is na 'Here With You' mijn tweede single die niet echt binnen het House-thema past, maar het sluit daarentegen juist heel goed aan op de sound die ik voor ogen heb. Ik kan niet wachten om te horen wat mensen van de track vinden als ze 'm voor het eerst beluisteren."

Mokita: "Het idee voor 'Black & Blue' kwam uit een gitaarriffje waar ik een aantal dagen mee speelde. Uiteindelijk legde ik er een basaal percussieloopje onder en heb ik er wat vocalen overheen geneuried. Toevallig had ik de dag daarop een schrijfsessie met Stephen Puth, en toen hij aan kwam zetten, liet ik hem het gitaarriffje horen met wat geimproviseerde melodieën. Hij kwam vervolgens met een aantal ideeën op de proppen, en uiteindelijk schreven we diezelfde dag nog alle lyrics. Het gebeurde allemaal heel snel, en het is mooi om te zien hoe natuurlijk het proces verliep. Uiteindelijk bouwde Felix, Lost Frequencies, een coole, melodische vibe om de track heen. Zijn productie gaf de track precies de energie en vibe die het nodig had."

Felix De Laet, zoals Lost Frequencies echt heet, heeft sinds zijn doorbraak in 2014 al enorm veel successen weten te behalen. Zijn debuutsingle, 'Are You With Me', kreeg meerdere malen de platina status toebedeeld en stond bovenaan de officiële charts van maar liefst 18 verschillende landen. Nu, ongeveer vijf jaar later, is Lost Frequencies een van de meest populaire dancemuziekartiesten van zijn generatie. Hij was de eerste Belgische artiest met five #1-hits in de officiële Belgische hitlijsten (en tevens de eerste Belgische artiest met een #1-hit in het Verenigd Koninkrijk), verzamelde miljarden streams op de meest populaire streamingplatforms met wereldhits als 'Are You With Me', 'Reality' en 'Crazy' (met het Nederlandse duo Zonderling) en bracht samenwerkingen uit met artiesten als Zonderling, Netsky, James Blunt, Aloe Blacc en nu Mokita.

John-Luke Carter (Mokita), die al op jonge leeftijd zijn kunsten vertoonde op de piano en de gitaar, behaalde zijn grootste successen tot nu toe nadat hij de overstap naar de dancemuziek maakte. Hij gooide sindsdien hoge ogen met een scala aan originele tracks en remixes, en vergaarde miljoenen streams met hits als 'Monopoly' (13+ miljoen streams), 'When I See You' (12+ miljoen streams) en 'Love Alone' (15+ miljoen streams). Na remixen voor Armin van Buuren en de Australische act Feenixpawl slaat hij nu de handen ineen met Lost Frequencies, en ook die plaat heeft de potentie om een ontegenzeggelijk succes te worden.