Partyflock
 
­

10-jarige hiphopconferentie ADE Beats maakt Nederlands programma bekend

gepubliceerd door , op
afbeelding 10-jarige hiphopconferentie ADE Beats maakt Nederlands programma bekend
Hiphop is al een aantal jaren de succesvolste muziekstroming in Nederland en wereldwijd. Jaarlijks komen sleutelfiguren van voor én achter dat succes samen tijdens ADE Beats, het jubilerende netwerk- en talentenplatform dat sinds tien jaar hiphop, bass en beats-cultuur in Nederland en internationaal promoot. Vandaag maakt ADE Beats 2019 het Nederlandse conferentieprogramma bekend, met sprekers als Frenna, Snelle, Vincent Patty, Josylvio, Chivv, Rimon, Glenn Faria, Rotjoch en anderen.

Vrijdag 18 oktober vindt tijdens Amsterdam Dance Event de tiende editie plaats van ADE Beats, voorheen Rotterdam Beats, met internationale topsprekers als het legendarische Amerikaanse producersteam The Track Masters, de met zijn krachtige en minimalistische beats zeer invloedrijke producer Juls uit Ghana, Zuid-Afrikaanse rapper Gigi Lamayne en industrieveteranen Frank Babar en Deborah Mannis-Gardner, die sterren van JAY Z tot Dr. Dre en van Rihanna tot Beyoncé bijstaat bij het veiligstellen van muziekrechten en samples.

Na het bekendmaken van de eerste internationale sprekers, volgen vandaag de sprekers uit het Nederlandse programma op ADE Beats 2019. Met Frenna vertelt tijdens ADE Beats een van de succesvolste nationale rappers van het moment over de ins en outs van zijn carrière, de verhalen achter zijn hits en zijn internationale ambities ambities als artiest en schrijver.

Josylvio was vorig jaar de meest gestreamde artiest in Nederland en de eerste popster die met een fysiek niet verkrijgbaar album – het op zijn eigen label verschenen Hella Cash - bovenaan stond in de jaarlijst met meest succesvolle platen. Chivv behaalde meer dan 200 miljoen streams met rapformatie SBMG, was te gast op knallers van hits als Cartier, JA! en Huts en scoorde dit jaar solo zijn eerste nummer 1-hit met Ewa, Ewa. Op ADE Beats gaan Josylvio en Chivv samen in gesprek over hits scoren in het moderne popmuzieklandschap en het explosieve succes van hun scene.

Algemeen directeur Vincent Patty van Top Notch | Noah's Ark geeft tijdens ADE Beats een keynote over de rol van zijn snelgroeiende bedrijf bij het aanhoudende commerciële succes van rapmuziek in Nederland en hoe zijn bedrijf zich proactief aanpast aan veranderingen in zowel muziekindustrie als media. Selfmade-zangeres Rimon maakte indruk met haar eerste internationale shows en wordt bejubeld op blogs wereldwijd – ze vertelt op ADE Beats over de unieke stijl die ze als artiest heeft ontwikkeld en hoe ze haar carrière aanpakt.

Songschrijver en artiest Glenn Faria zag dit jaar de door Davina Michelle uitgevoerde versie van zijn Duurt Te Lang uitgroeien tot de meest gestreamde track in Nederland op Spotify ooit, en beoordeelt op ADE Beats de songteksten van bezoekers. Rotjoch, het geridderde boegbeeld van nationaal hiphop-platform 101Barz, is op ADE Beats aanwezig om feedback te geven op beats van opkomende producers.

Muziekbedrijf ROQ 'N Rolla scoort onder meer met de op gabber en hardstyle geïnspireerde clubkrakers van Jebroer en de stevige rapteksten en melodieuze refreinen van Snelle. De artiesten vertellen op ADE Beats samen met ROQ 'N Rolla-directeur Babek Arjang Far over de strategie achter hun releases en delen carrièretips met opkomend talent. Met oprichters Luciano Winter, Jairzinho en artiesten Young Ellens en Jack komt ook het dit jaar eveneens 10 jaar actieve Rotterdam Airlines naar ADE Beats, om te vertellen over verleden, heden en toekomst van het invloedrijke raplabel.

ADE Beats 2019 organiseert tijdens Amsterdam Dance Event zoals elk jaar demo-wedstrijd Demolition waarin bezoekers hun demo's laten jureren door een jury van muzikanten en beatmakers, Meet The Pro's, waarin bezoekers 1-op-1 feedback krijgen op hun werk en/of toekomstplannen van professionals uit de hiphop, bass en beats-scene, een showcase-programma, en dit jaar ook voor het eerst een gratis toegankelijk talentenprogramma. De komende weken maakt het platform meer Q&A's, panels, netwerksessies, internationale sprekers en updates van het programma bekend.