Partyflock
 
­ Nederland

Voltage Festival zal record bezoekersaantal verbreken op vijfde editie

gepubliceerd door , op
Voltage Festival viert dit jaar z'n houten jubileum en doet dat met een huiveringwekkend goeie line-up. Ze strikten voor deze editie enkele van de grootste techno kleppers zoals Ben Klock, Fjaak, Dax J, I Hate Models, Blawan en veel meer. Bij het bekijken van de volledige programmatie rijzen maar twee vragen: 'waar kan ik tickets kopen en waar krijgen ze eigenlijk al die beats kwijt?'

De Transfo in Zwevegem
De Transfo site is gelegen in de Blokkellestraat in Zwevegem vlakbij het kanaal Bossuit-Kortrijk. De verlaten elektriciteitscentrale bevindt zich in een industrieel gebied en dat is net wat het zo aantrekkelijk maakt voor Voltage Festival. De artiesten op de line-up worden ieder jaar verdeeld over drie stages: de Anode, de Turbine en sinds vorig jaar werd daar de Rotor stage aan toegevoegd. Iedere dag krijgen verschillende organisaties de kans om er hun eigen stage te hosten en om hun selectie aan DJ's los te laten op de Voltage-fans. Laat ons beginnen met een voorstelling van de kersverse hosts.

Possession
Possession is het razend populaire collectief uit Parijs. Op slechts 3 jaar tijd wisten ze een immense achterban aan te leggen waardoor ze nu grote warehouse feesten organiseren voor gemiddeld zo'n 4000 man. Er zijn drie kernwoorden die Possession omvatten, namelijk 'open-minded', 'LGBTQI-friendly' en' authentieke rave'. Het is de eerste keer ooit dat ze een stage hosten op een festival en dat maakt het des te uniek dat dit ter gelegenheid van de vijfde editie van Voltage Festival is. Ze brengen voor de gelegenheid hun resident 'Parfait' mee en worden vergezeld door internationale DJ's zoals Blawan en Cleric (live) uit Engeland, de Duitsers Cadency aka Hector Oaks en Thomas P. Heckmann en VTSS uit Polen.

Deep In House
Deep In House is een feestconcept gericht op house en techno muziek. Over de jaren heen slaagden ze erin om een verbazingwekkende selectie van underground DJ's van over de hele wereld naar België te brengen. Door zichzelf steeds hoge normen op te leggen en altijd eersteklas muziek op de eerste plaats te zetten, hebben ze een opmerkelijke credibiliteit in de scene weten te verkrijgen. Na jaren succesvol feesten te organiseren op verschillende locaties, besloten ze om een wekelijks programma op één unieke locatie aan te bieden: c12 was geboren. Dit jaar staan ze voor de eerste keer op Voltage festival en trakteren ze met Cassegrain (live), Lucy, Luigi Tozzi (live), Orphx (live), Wata Igarashi en hun eigen residents Kafim and Neila. De Turbine stage zal op volle toeren draaien.

Initiate X Form and Function
Goed bevriend met elkaar en klaar om op zaterdag de Rotor stage onveilig te maken. Initiate organiseert sinds 2015 feesten waarbij ze elektronische muziek combineren met natuurlijke elementen. Denk voodoo, hypnotische en donkere techno.
Form and Function is een label en agency dat Belgische opkomende talenten ondersteunt en internationaal helpt groeien. F&F werd (onder meer) opgericht door dezelfde man die Voltage Festival oprichtte, Steven Van Belle aka Parallel Circuit. Hij is dan ook enorm blij dat hij met zijn paradepaardje op zijn eigen festival een stage kan hosten samen met zijn vrienden van Initiate. Op hun gedeelde line-up staan: Border One, Fadi Mohem, Altinbas, Atis, Hesh, Initiate Shamans (hybrid), Linear Straight (live), Lunar Convoy en Parallel Circuit.

Stygian's River
Stygian's River is het feestconcept geïnspireerd op de Griekse mythologie, het is hun doel om verbeelding en muziek te laten samenvloeien op elke editie. Ze staan achter een sterk elektronisch DJ arsenaal en brengen telkens de beste lichtinstallaties ter plaatse om oren en ogen de kost te geven. Zo werken ze met projecties en visuals die de bezoekers keer op keer naar een andere dimensie brengen. Hun speelterrein wordt dit jaar de Rotor stage op zondag, wat op muzikaal en visueel gebied zeer interessante taferelen zal opbrengen. Gangmakers van dienst zijn Hadone, Gaal, Haissem, J.Køps, Renaat, Siwei (live), Takkar & Ophion en Trixy.

De terugkomers
Net als vorig jaar tekenen RIMBU en Kozzmozz present. Zij mogen het beste van zichzelf geven op de prachtige buitenstage: de Anode. Elk op hun eigen manier zullen ze de Transfo site tot leven brengen. Kozzmozz neemt de festivalgangers op zaterdag mee naar hun befaamde Planet K voor de beste techno van het moment. Op zondag kunnen de bezoekers terecht op de RIMBU stage voor een junglefeest tussen de takken van de bomen dat snoeihard aan iedereen voorbijraast.

Suggesties van de chef
Organisator Steven Van Belle aka Parallel Circuit is trots op de vooruitgang die Voltage Festival op slechts 5 jaar heeft geboekt. "Wat in 2013 begon als een lokale radioshow (Ohm), groeide uit tot meerdere Ohm-feesten en resulteerde in 2015 zelfs tot de eerste editie van Voltage Festival. Inmiddels zijn we al aan onze 5e verjaardag toe en hebben we immens veel geleerd op vlak van programmatie, productie en organisatie. We zijn fier dat Voltage Festival inmiddels tot de grotere spelers in de Belgische technoscene is uitgegroeid".

Daarnaast heeft hij ook enkele suggesties voor de bezoekers op muzikaal vlak: "Ik vind dat we dit jaar onze beste line-up ooit hebben. Ik denk maar aan onze boeking van een van de grootste techno DJ's ter wereld: Ben Klock. Daarnaast hebben we ook de meest-gevraagd DJ's van het moment zoals Dax J, Fjaak, Blawan, Rebekah en I Hate Models op ons programma. Tenslotte zijn we ook blij dat we het podium kunnen bieden aan (inter)nationale opkomende talenten als VTSS, Border One en Nur Jaber. Het leuke is dat bezoekers misschien naar Voltage Festival komen om Ben Klock te zien en terwijl een van de opkomende talenten leren kennen en fan worden voor het leven. Dat is wat mij als booker enorm gelukkig maakt!".

Internationaal
Dankzij de balans tussen jonge, vaak lokale talenten én grote artiesten, weet Voltage Festival op heel wat (inter)nationale bekendheid te rekenen. Parallel Circuit: "Vorig jaar verwelkomden we zo'n 6.000 bezoekers uit 30 verschillende landen. Onder het motto 'stilstaan is achteruitgaan' willen we voor onze vijfde editie dat record zeker verbreken. We leggen de lat op zo'n 7000 bezoekers verspreid over 2 dagen. We hebben trouwens nu al ticketkopers uit Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, USA, Australië, Oostenrijk, UK, Frankrijk, Nederland, die op 10 en 11 augustus naar Zwevegem zullen afzakken!".

Label
Voltage verraste eerder dit jaar nog met de opstart van hun nieuw label. Ze brachten ter gelegenheid van hun vijfde editie een platenreeks van vier LP's uit. Deze zijn allemaal apart te verkrijgen, maar ook in één grote box. Elke plaat bevat vier nummers gebracht door vier verschillende artiesten die nu of voorgaande jaren op het festival gespeeld hebben. Iedere artiest heeft z'n eigen stijl en dat reflecteert in de verzamelde platenbox.