Partyflock
 
­ Nederland

Organisator wil tweede editie van geflopt Fyre Festival

gepubliceerd door , op
Organisator wil tweede editie van geflopt Fyre Festival
8 mei 2019
Het faliekant mislukte feest Fyre Festival krijgt mogelijk een tweede editie. Althans, als het ligt aan Billy McFarland, de man achter het festival. De zakenman zit momenteel voor zes jaar achter slot en grendel, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn plannen over een vervolg uit te spreken. Dat meldt DJMag op basis van een gesprek tussen schrijver Josh Raab en McFarland.

Die laatste liet zijn vriendin Anasacia Emerenko onlangs contact opnemen met de Amerikaanse schrijver, omdat hij zijn kant van het verhaal over het geflopte festival wilde laten optekenen in memoires. Volgens de zakenman, die vanuit de gevangenis aan het verhaal werkt, zou het boek details bevatten die nog niet eerder naar buiten zijn gebracht. Ook niet in de documentaires die op Netflix en Hulu te zien zijn. Raab wees McFarlands verzoek om het boek te schrijven echter af.

Nu wil McFarland het boek in eigen beheer uitbrengen. Hoe hij dat wil financieren, is niet duidelijk. Maar met de opbrengsten wil hij in elk geval zijn schulden afbetalen. In een mail die hij naar Raab stuurde, schrijft hij het verhaal zo snel mogelijk af te willen hebben omdat 'Fyre 2017 niet een eenmalig evenement was'. Mede daarom moet het boekwerk snel bij de drukker liggen.

Bron: AD

1 opmerking