Partyflock
 
­ Nederland

Kris Kross Amsterdam haalt mijlpaal van 1 miljard streams

anoniem gepubliceerd op
Kris Kross Amsterdam haalt mijlpaal van 1 miljard streams
15 februari 2019
Nederlands dj/producer trio Kris Kross Amsterdam heeft de indrukwekkende mijlpaal van 1 miljard streams bereikt. De groep van Sander Huisman, Jordy Huisman en Yuki Kempees ontving hier gister een award voor uit handen van Twan Huys tijdens RTL Late Night, waar ze te gast waren naar aanleiding van hun #1 hit 'Hij Is Van Mij', samen met Maan, Tabitha en Bizzey.

Het Amsterdamse trio beleeft al radio- en streaming succes sinds tweede single 'SEX' in 2016, een samenwerking met US act Cheat Codes die wereldwijd werd opgepikt. Inmiddels telt de track ruim 500 miljoen Spotify streams, en is de music video op YouTube al 140 miljoen keer bekeken. En zo bleef de teller lopen de laatste jaren, met hits als 'Are You Sure?', 'Gone Is The Night' en 'Vámonos', een latin-hit vorig jaar waarop de groep onder meer samenwerkte met Fifth Harmony's Ally Brooke.

Vorig jaar scoorde Kris Kross Amsterdam ook een zomerhit met 'Whenever', een eigenzinnige versie van de welbekende Shakira-plaat, samen met The Boy Next Door en Conor Maynard. Inmiddels staat de teller op 155 miljoen (!) streams op Spotify.

Met de magische grens van 1 miljard streams in zicht, verscheen eind 2018 hun eerste Nederlandstalige plaat 'Hij Is Van Mij', een samenwerking met zangeressen Maan en Tabitha, en rapper Bizzey.

Prompt haalde de track #1 op zowel Spotify's Top 50 en de officiële Top 40. Wederom werden miljoenen streams gescoord, onder meer 17 miljoen Spotify plays en ruim 7 miljoen views op de video op YouTube. Inmiddels is de plaat Platina, vorige week vrijdag uitgereikt tijdens The Voice Of Holland, waar het nummer live werd vertolkt.

Alles bij elkaar opgeteld (streaming portals als Spotify, Apple Music, Deezer, en alle views op YouTube) is het nu officieel: Kris Kross Amsterdam heeft als een van de weinige Nederlandse acts een totaal van 1 miljard streams behaald! Ter verduidelijking: dit komt neer op 35,000,000 minuten = 583,333 uur = 24,305 dagen = pakweg 66 jaar aan KKA-muziek die is geluisterd.

Kris Kross Amsterdam zegt: "We zijn zo ontzettend trots dat we een miljard streams hebben behaald én op onze eerste #1 hit! Dit is een absolute mijlpaal in onze carrière en waanzinnig dat we dit kunnen delen met Maan, Tabitha en Bizzey!"