Partyflock
 
­ Nederland

Veelbelovend talent Cero Ismael previewt 3e single in live studiosessie

gepubliceerd door , op
Veelbelovend talent Cero Ismael previewt 3e single in live studiosessie
15 februari 2019
Met zijn eerste twee succesvolle solo-releases op zak liet de talentvolle Cero Ismael zien dat we een nieuwe aanwinst in het Hollandse R&B-pallet hebben. Met een eigentijdse, dark maar dromerige sound gaf hij de muziekwereld al in de smaak vallend voorproefje. Met zijn nieuwe track 'Dancer' pitch hij de hoogte van zijn eigen stem heen en weer op zo'n manier dat de track een gesprek lijkt te zijn tussen twee geliefde. Voor de Red Bull Music Uncut sessions dook hij met de nieuwe track, die 22 februari uitkomt op alle streamingsplatforms, de Red Bull Music Studios Amsterdam in om ons de live-vertaling te geven.



"De track 'Dancer' gaat over iemand die ik liefheb die mij verlaat. De tekst gaat over het 'vastzitten' aan haar. Ik benoem deze persoon als een dancer, wat meerdere betekenissen kan hebben. Het kan iemand zijn die echt een danseres is, of iemand die om je hart heen danst. Je kunt het op je eigen manier interpreteren, het is hoe mensen het zelf willen invullen" vertelt Ismael over het nummer. "De grootste verandering in het nummer om er een Uncut-versie van te maken, is dat mensen echt laag voor laag de track bespelen, volledig live. Dat was een uitdaging, maar maakt de uitvoering uiteindelijk heel nice".

In de serie 'Red Bull Music - Uncut' werken artiesten aan een speciale live-versie van een bestaand nummer, die ze vervolgens in één take opnemen. De track wordt laag voor laag opgebouwd en dit zie je terug in de video, zo onthult het nieuwe dingen in een nummer. Na artiesten als Mr. Probz, Yung Nnelg, Jarreau Vandal en Bokoesam is Cero Ismael de nieuwste editie in de lijst met Uncut-sessies.

Future of soul
De heetste muziekmakers hebben één ding gemeen: they got soul, zo ook Cero. Samen met de king van de soulful club-anthems en alleskunner Jarreau Vandal duiken we de komende maanden op redbullmusic.com in de future of soul. Jarreau curreerde in deze rol Cero voor de Uncut-video: "Ik wil niemand overslaan. Er is té veel toffe soulful muziek uit Nederland om te negeren, Cero mixt R&B en hip hop met soul op zijn eigen manier, heel sick om te horen".

Over Cero Ismael
Inmiddels werkt de inmiddels 19-jarige artiest Cero Ismael behoorlijk aan zijn solocarrière. In 2018 dropte hij al de tracks 'Insane' en 'The Conversation', die qua streams goed opgepikt werden voor een relatief onbekende en opkomende artiest. Met donkere, dromerige melodieën en een smooth flow hebben de R&B/soul lovers in Nederland (en wereldwijd) een spannende nieuwe artiest om naar uit te kijken.