Partyflock
 
­ Nederland

Organisatie ADE bevestigt data 24e editie

gepubliceerd door , op
Organisatie ADE bevestigt data 24e editie
12 juli 2018
De 24e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) zal in 2019 plaatsvinden van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober. Dit heeft de organisatie van het internationale festival bekendgemaakt.

Het afgelopen jaar brak ADE alle records: maar liefst 400.000 bezoekers reisden af naar Amsterdam. In 2017 waren dat er nog 395.000. Op het programma stonden ongeveer 2.500 artiesten die optraden op bijna 200 locaties door heel Amsterdam. Daarnaast werden er meer dan 1.000 evenementen georganiseerd en telde de conferentie tegen de 600 sprekers.

Tijdens de komende editie van ADE zal Sanchotene haar visie laten zien
Dit jaar neemt Mariana Sanschotene het stokje over van Richard Zijlma als festivaldirecteur. Naast een nieuwe editie van het event, zal Sanchotene voor het eerst haar visie op het evenement laten zien. Een belangrijke verandering is namelijk de verzelfstandiging van ADE, dat daarmee onder de vleugels van Buma Cultuur vandaan komt. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een ADE 2.0. 'Tijdens ADE is Amsterdam opnieuw het centrum van de wereldwijde elektronische muziekindustrie en de thuisbasis voor muziekliefhebbers. Onze conferentie- en festivalactiviteiten moeten een weerspiegeling zijn van hoe creatief, innovatief, levendig en inclusief Amsterdam is", aldus Sanchotene tegenover Nu.nl.

De komende maanden zal het volledige conferentie- en festivalprogramma worden bekendgemaakt. Verwacht wordt dat er wederom 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland deelnemen aan de activiteiten van ADE 2019.

Entertainment Business was vorig jaar aanwezig op ADE en wijdde een special aan het event. De complete special, waar onder andere gesproken wordt met Richard Zijlma, is hier te vinden.