Partyflock
 
­ Nederland

Jarreau Vandal shined als live-artiest met exclusieve studio-jam voorafgaand aan eerste live-tour

gepubliceerd door , op
Jarreau Vandal shined als live-artiest met exclusieve studio-jam voorafgaand aan eerste live-tour
26 oktober 2018
Onlangs bracht de Nederlandse producer en DJ Jarreau Vandal, aka Ellroy Uyleman, de mixtape 'Anthology' uit. Binnen de muziekscene staat Jarreau Vandal met name bekend om zijn hyped up DJ-sets en Vandalized Edits, maar op dit debuut laat hij horen hoe veelzijdig hij is als artiest. In 13 tracks is een volwassen geluid horen; een eclectische mix van soul, R&B, reggae, hiphop en latin muziek. Voor de Red Bull Music Uncut serie laat hij zijn nieuwe muziek voor het eerst live horen, waarbij hij de tracks 'Scintilla' en 'Westside' soepel combineert. Hij speelt de tracks samen met de band waarmee hij ook op tour gaat, met o.a. de getalenteerde Luna Mae op vocals:

"De inspiratie voor deze sessie kwam van mijn twee singles. Ik wilde deze nummers combineren in een live-versie en kijken hoe anders ik ze kon maken zonder ze onherkenbaar te maken. Met dit project laat ik een volwassen kant van mezelf zien en introduceer ik een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. De nummers 'Scintilla' en 'Westside' zijn een goed voorbeeld van die meer volwassen kant."

Op 2 november start hij zijn internationale tour in de Ekko. Hierna staat hij o.a. op het podium in Berlijn, Parijs en Londen. Op 10 november sluit hij de live-tour af in een uitverkochte Melkweg:

"Er zijn nog maar weinig mensen die me live hebben gezien, dus dit is vrij nieuw. In deze video speel ik de drumpad, keys en zing ik de backing vocals. Ik zie dit in de nabije toekomst vaker gebeuren. Ik wil gewoon dat mensen genieten van de verschillende versies die we live hebben gespeeld en beseffen dat ik niet alleen een dj ben, maar een volledige artiest. "

Over Red Bull Music - Uncut
In de serie 'Red Bull Music - Uncut' werken artiesten aan een speciale live-versie van een nummer, die ze vervolgens in één take opnemen. Het is een proces dat nieuwe dingen onthult in een nummer en de manier waarop artiesten het nummer benaderen. "Het was een goede uitdaging om dit allemaal in één take te doen. Het is een goede oefening geweest voor de live tour die ik ga doen in november. "

Na artiesten als Mar, Jaël & Wantigga, Pete Philly, Studio KOTO, Mr. Probz, Full Crate en Yung Nnelg is Jarreau Vandal de nieuwste in de lijst met Uncut-sessies. "Ik vind het heel nice deel uit te maken van deze serie. Nu ga ik me concentreren ik me op mijn tour en binnenkort duik ik terug de studio in, maar ik heb het gevoel dat ik eerst een beetje moet leven om geïnspireerd te raken. En natuurlijk werk ik weer aan mijn jaarlijkse dj-edit "VANDALIZED EDITS VOL.4, dus wees op je hoede!"

Wil je Jarreau live zien? Er zijn nog tickets voor de show in Ekko.