Partyflock
 
­ Nederland

Britse techno-punk Andrew Weatherall trapt RADION's ADE programma af

gepubliceerd door , op
Andrew Weatherall
26 juli 2018
De afgelopen 4 jaar heeft RADION bewezen een geweldige broedplaats te zijn voor verschillende evenementen tijdens ADE. Een techno nacht kan gevolgd worden door een soulvolle dansavond, terwijl je de volgende dag samen ontbijt met Breakfast Club. Dit jaar houdt RADION deze mentaliteit wederom hoog in het vaandel. Voor de eerste nacht is Andrew Weatherall aanwezig om het spits af te bijten en de mentaliteit die RADION eigen heeft gemaakt uit te dragen.

Andrew Weatherall is een van de meest gerespecteerde DJ's uit de Britse techno scene. Met meer dan 40 jaar ervaring (en immens brede platencollectie) weet hij als geen ander hoe muziek mensen kan raken en bewegen. Weatherall vergaarde bekendheid als een van de sleutelfiguren in de acid house van jaren 80 en begin jaren 90, terwijl hij tegelijkertijd befaamde remixes maakte van New Order, Happy Mondays en Primal Scream. Zijn bijdrage aan het uit 1991 afkomstige Screamadelica is uitgeroepen tot een van de definiërende albums van die tijd. De techno-punk heeft zonder twijfel zijn bijdrage geleverd aan IDM-techno uit de late jaren 90.

"To me, DJing in a big club always has been just an extension of just wanting to play music, seeing that look on someone's face and sharing that enjoyment of hearing something for the first time. Even if it's only three people in a bedroom." – Andrew Weatherall

Weatherall heeft sinds die tijd zeker niet stilgezeten. Zijn verschillende releases op Warp Records, Rotters Golf Club en het invloedrijke Zweedse label Höga Nord hebben oren over de wereld veroverd. Deze verovering gaat gepaard met zijn verfrissende DJ sets, die zijn zijn brede muzieksmaak en -interesse weerspiegelen.

RADION is verwelkomd Andrew Weatherall met open armen om het spits van ADE af te bijten. Het belooft een avond te worden die de toon zal zetten voor de rest van de week!