Partyflock
 
­ Nederland

Wat de fok, ouwe - het bizarre leven van DJ Dano

gepubliceerd door , op
Vrijdag 30 september verschijnt een van de meest spraakmakende boeken van het jaar: de biografie van DJ Dano, ook wel bekend als de 'Herman Brood van de house'.

Dano (Daniël Leeflang, 1970) was in de jaren negentig een van de bekendste DJ's van de wereld. Hij was de koning van de grootste en meest extreme jongerencultuur die Nederland ooit heeft gekend: gabber. Maar met het succes kwam ook de onrust en de angst. Op de top van zijn roem durfde hij soms niet het podium op en verstopte zich op de parkeerplaats. Hij jaagde zijn fortuin erdoor aan drank, 30 gram cocaïne per week, vakanties en hoeren.

In Wat de fok, ouwe vertelt Dano voor het eerst het hele verhaal. Over illegale raves in loodsen en tunnels, Thunderdome, optreden voor tienduizenden mensen, de snelste plaat ooit gemaakt (9000 BPM), de beruchte belastingaanslag die hem artistiek vloerde, de val van de gabber in 1999 en de onstuimige periode die daarop volgde – waarin Dano op straat belandde en uiteindelijk als bouwvakker aan de slag ging.
Maar ook: hij begon een hoerenkast in zijn eigen huis, vroeg de dochter van Patty Brard ten huwelijk, kreeg een vreselijk ongeluk en snoof een meter ketamine.

Wat de fok, ouwe is een verhaal over een van de architecten van de wereldwijd toonaangevende dance-natie die Nederland inmiddels is. Een verhaal over nooit opgeven en er iedere dag weer vol voor gaan. Een verhaal zoals Dano's muziek: Hard, snel, tomeloos en bij vlagen niet te geloven.

Met medewerking van o.a. The Prophet, Jeroen Flamman, Duncan Stutterheim, Gizmo, Rob Gee, Rocco Veenboer (Awakenings), Dylan Hermelijn, Fred Berkhout (Mokum), Ilja Reiman (Multigroove) e.v.a.

Arne van Terphoven (1981) is mede-eigenaar van danceplatform Mary Go Wild en een van de bekendste party- en festivaljournalisten van Nederland. Hij werkte voor MTV, Vice en 3FM. Het Festivalgevoel (2009) en Mary Go Wild (winnaar Pop Media Prijs 2013) gelden als klassiekers op het gebied van populaire cultuur.

Winnen of kopen
Je kunt het boek op Partyflock nog winnen: Wat de Fok Ouwe! boek winactie WIN

Kopen kan natuurlijk ook: Wat de fok, ouwe in de Mary Go Wild shop.




Anderen over Wat de fok, ouwe:

NRC Handelsblad
Het boek leest als een wild jongensavontuur waar de liefde voor muziek vanaf druipt. Het ontstaan van de hardcore wordt met evenveel oog voor detail omschreven als de opkomst en ondergang van een Amsterdams jochie met faalangst en een bijna grenzeloze obsessie voor muziek.

Eric Corton
Nét als je denkt dat het niet gekker kan gebeurt het in Dano's leven wél. Zonder voorbehoud en zonder pardon. Verder, harder, sneller en intenser vind je ze niet. Wát een boek.

Lowlands Bookstore
Een sensationeel tijdsbeeld.

Wessel van Diepen
Held en anti-held ineen. Een verbijsterend boek.

Art Rooijakkers
Strak en snel, maar gedetailleerd. Ruig en hard, maar liefdevol. Wat de fok, ouwe is pure hardcore.

Roosmarijn Reijmer (VPRO/3FM)
Een schitterend boek. Net als DJ Dano kleurrijk, eerlijk en vol kwajongensstreken, maar vooral gedreven door liefde voor muziek.

Dennis Weening
Iedereen in de dance is schatplichtig aan Dano. Het werd tijd dat dit verhaal werd verteld. Van Terphoven doet dat op sublieme wijze.

Duncan Stutterheim
Dano was wat nu Richie Hawtin of Martin Garrix is. Hij is eigenlijk de Bennie Muller van de muziek geworden.

Playboy
Met stijgende verbazing sla je de pagina's om van dit ongelooflijke verhaal. Een jongensboek vol seks, drugs en keiharde beats.

2 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 59448, 60688, 114861, 26509}
Besteld! Inderdaad een
Uitspraak van Kinesis op vrijdag 30 september 2016 om 10:46:
Must have!!