Partyflock
 
­ Nederland

Berlijn krijgt techno-museum in Tresor

gepubliceerd door , op
Berlijn krijgt techno-museum in Tresor
13 juli 2016
LocatieTresor Club Site
Berlijn krijgt een nieuwe culturele activiteit: een museum dat volledig in het teken staat van techno. Het museum zal gevestigd zijn in het pand van de bekende Tresor Club.

Tresor Club was gevestigd in een 'safe room' van een vooroorlogs warenhuis. Na de val van de muur werd de locatie al snel de toonaangevende club in Berlijns ontluikende techno-scene. Tresor verhuisde overigens zo'n 10 jaar geleden naar een oude energiecentrale.
Het merk/concept Tresor Club bestaat inmiddels vijfentwintig jaar en trekt nog steeds veel bezoekers. Het is echter wel voorbijgestreefd door nieuwe clubs als Berghain dat door velen wordt gezien als beste club van de wereld.

Daarom ziet Tresor Club-eigenaar Dmitri Hegemann (60) er wel brood in om zijn bedrijf uit te breiden met een museum dat volledig gewijd wordt aan techno. 'Het is een museum, omdat het ook zal doen wat een museum doet: verzamelen, onderzoeken, archiveren en artiesten ondersteunen'. Er zal een interactieve bibliotheek komen en grote tentoonstellingsruimtes. Ook zijn er plannen voor een café, woningen voor artiesten en studioruimten.

Hegemann: 'Ik denk aan een plek waar bezoekers binnenkomen, plotseling wordt het donker, de rookmachine komt op gang, er verschijnt een DJ in de verte, een bar stijgt op uit de grond, de bas resoneert en vervolgens begint het feest. Een museum dat de zintuigen prikkelt van degenen die niet naar een club gaan'.
Bron: Star2

5 opmerkingen

alweer een reden om nog es terug te gaan naar berlijn, weeee :)
Tresor was eerder gevestigd in een oud warenhuis. Volgens mij is die meer dan zeven jaar geleden dichtgegaan. Tresor is nu in een energiecentrale te vinden.
Tresor was safe room/kluis in een platgebombardeerd warenhuis ex. kluis dus ;p aan de Leipziger Strasse, Tresor Club is sinds 2007 onderdeel van Kraftwerk Berlin, een oude energie centrale idd. niet te verwarren met de pioniers uit Düsseldorf
laatste aanpassing
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van okkez op woensdag 13 juli 2016 om 21:11:
Tresor was eerder gevestigd in een oud warenhuis. Volgens mij is die meer dan zeven jaar geleden dichtgegaan. Tresor is nu in een energiecentrale te vinden.


Je hebt gelijk! Ik zal het even nuanceren!