Partyflock
 
­ Nederland

Gevarieerd affiche belooft mooie editie stREEKfeest

gepubliceerd door , op
stREEKfeest
3 maart 2016
FeeststREEKfeest · Koningsnacht
Datumdinsdag 26 april 2016
LocatieMgr Borretstraat
Elk jaar blijft het stREEKfeest zichzelf verbeteren. Zo wordt dit jaar met de Koningscross een nieuwe nummer aan het Reekse evenement toegevoegd. De gezelligheid en toegankelijkheid worden hierbij niet uit het oog verloren. De artiesten op het affiche zijn even aantrekkelijk als veelzijdig. Ook wordt de vorig jaar geÔntroduceerde tweede tent De Kull uitgebreid. Kortom de achtste editie belooft wederom een groots feest in een klein gat te worden.

Het muzikale programma gaat zaterdag 23 april van start. Niemand hoeft zich die avond te vervelen. Voor danceliefhebbers komen artiesten als Mark with a K, The Partysquad, The Allstarz en Sane & Donna. De feestvierders kunnen hun lol op met Millstreet en The Partysquad. De echte rockers kunnen prima uit de voeten met Barracuda, de winnaars van de Europese Battle of the Coverbands. En wie van een beetje nostalgie houdt, mag het optreden van Rundfunken zeker niet missen.

Koningsnacht, dinsdag 26 april, staat nog meer in het teken van feesten. Met Baby Blue heeft de organisatie de heetste coverband van het moment in huis. Daarnaast gaan bij acts als DJ Menno, Mari & De Maries en Mr. Polska de voetjes geheid van de vloer. Wie in de jaren negentig is blijven hangen, kan zijn lol op met Charly Lownoise. And last but not least is daar nog New Jacket. Deze formatie uit Haps won de bandactie van stREEKfeest en komt het publiek trakteren op krakende knallers.

Koningscross
Dit jaar komt er een nieuwe sportieve dagactiviteit bij. In nauwe samenwerking met MAC St. Christoffel uit Schaijk worden er motorcrosswedstrijden georganiseerd. Zaterdag 23 april wordt onder meer de clubklasse St. Christoffel/natte zuiger gehouden. Het gezamenlijke evenement krijgt niet alleen een sportief maar ook een sociaal maatschappelijk karakter. Die dag mogen namelijk ook kinderen en mensen met een beperking in een zijspan een rondje over het parcours maken.

Een dag later, zondag 24 april, zijn de officiële wedstrijden die meetellen voor het Nederlands kampioenschap. Deze worden verreden in de MX-klasses open junioren, open senioren, open nationalen, quads junioren/senioren, quads nationalen/inters en zijspannen nationalen/inters. Het belooft een spannend en actievol weekend te worden. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen.

Koningsdag
Koningsdag in Reek is voor jong en oud. 's Ochtends wordt begonnen met de traditionele Willempiesdag voor de kleinsten. De tieners komen aan hun trekken met met de junior challenge: een Survivalparcours, bumperball, wipeout sweeper en Colour Zumba. Tussen de bedrijven door is er nog een familiebrunch waar iedereen tegen een kleine vergoeding aan deel kan nemen.

Voorverkoop
De kaartverkoop is reeds gestart. Een ticket voor een losse avond kost net als vorig jaar 17,50 euro. Voor een combiticket voor zaterdag 23 en dinsdag 26 april betaal je 27,50 euro. Koop je aan de kassa een kaartje? Dan ben je 22,50 euro per avond kwijt. Een kaartje voor de Koningscross kost aan de dagkassa 7,50 euro. Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis binnen.

Houd www.streekfeest.nl in de gaten voor meer aankondigingen en informatie over het festival. Of like stREEKfeest op Facebook en volg het festival op Twitter om de laatste updates als eerste te krijgen. Op www.koningscross.nl is meer te vinden over het sportevenement.