Partyflock
 
­ Nederland

Psychique: psytrance in full effect

gepubliceerd door , op
Psychique
12 november 2015
Vrijdag 11 december komt Grotesque met een waanzinnig nieuw concept! In de Central Studios zal de eerste editie van Psychique worden georganiseerd. Met in de hoofdrollen slechts drie, maar wel megavette acts! Er is expliciet gekozen voor langere sets om de uitgebalanceerde kwaliteit van psytrance optimaal tot zijn recht te laten komen. De acts die op 11 december voor je geprogrammeerd staan zijn Zen Mechanics, Coming Soon en LiFTSHiFT.

Psytrance is wereldwijd misschien wel het grootste subgenre in de trance scene. In Nederland en vele andere landen heeft psytrance al jaren een zeer trouwe en enorm grote aanhang. Dit jaar trok het Psy Festival in Leeuwarden bijna 20.000 man uit liefst 50 verschillende landen. psytrance, de geëvolueerde versie van goa trance wat in de begin jaren negentig de Bakermat van de trance scene bleek, heeft zich versterkt in dynamiek en power. Less is more in de ijzersterke producties die de laatste jaren worden afgeleverd. Voor wie nog niet bekend is met genre, een absolute aanrader om een nacht vol in de muziek te duiken! Je weet niet wat je meemaakt en vele trance liefhebbers zien het als een geweldige aanvulling op

Uplifting trance
Ter introductie: Psychique, bijna gratis met garantietickets. Naar aanleiding van een aantal vragen die de organisatie heeft gekregen van de psytrance-liefhebbers, hebben ze besloten de plannen wat te wijzigen. Mede door het succes van zaterdag en het gegeven dat er misschien toch wat weinig tijd was om het event op de juiste manier onder de aandacht te brengen komt de organisatie met twee belangrijke wijzigingen, ten eerste is de eindtijd naar 05.00u gezet en worden er garantietickets verkocht voor €15 via Easyticket. Echter bij inlevering van jouw tickets krijg je bij binnenkomst 5 drankmunten, waarmee het event praktisch voor niets is.. Een mooie manier om in een korte tijd toch een grote groep mensen te bereiken voor de eerste editie van Psychique!

De acts!
Zen Mechanics - Misschien wel Nederlands grootste talent uit de Psy Industrie. In de studio een absolute Eindbaas, on stage een held! Al jaren muziek uitbrengend op de grootste Psy labels en wereldwijd een zeer frequent geboekte act. Check hier zijn meest recente release, een überdikke collab met Symbolic.

Coming Soon - De heldenact uit Israel. Zoals de Engelsen zeggen een floorfilling Live act. Zoals vele artiesten in de Psy scene afkomstig uit Israel en door Armin van Buuren zelf uitgekozen om de 'Who's Afraid Of 138' stage (ASOT2015) af te sluiten. Knettergoeie psytrance met een vleugje Electro on the Side.

LiFTSHiFT - Zeker niet bang voor dikke events! Zichzelf bewezen op de grootste festivals ter wereld, zoals Boom (Portugal) en Universo Paralello (Brazilië), om even twee hoogtepunten uit de snel groeiende cv te pakken. Check zijn sound op Techsafari Records.