Partyflock
 
­ Nederland

Finalisten Vinylized 2015 bekend

gepubliceerd door , op
Finalisten Vinylized 2015 bekend
8 september 2015
Veertien kopstukken uit de dance bogen zich afgelopen weken over de 100 inzendingen van Vinylized. Aan hen de taak om de vijf finalisten van Vinylized 2015 te selecteren. De jury was zeer tevreden over het niveau van de inzendingen, maar dat maakte de selectie er niet makkelijker op. Vijf inzendingen staken echter met kop en schouders boven de rest uit. David Granaada, Brad Coleman, system100m, Zarbi Zibou en Anthoni Logos zijn de vijf finalisten van de elfde editie van Vinylized. Zij maken kans op een prijzenpakket met daarin onder meer een presentatie op ADE Next, studio-uren bij SAE Institute en een interview in DJ Mag. Hoofdprijs is de release op 12 inch vinyl van de winnende track. De komende maand kan het publiek ook meestemmen via www.vinylized.net. De stem van de jury en die van het publiek bepalen wie winnaar wordt van Vinylized 2015.

De jury bestaat dit jaar uit Michel de Hey, De De Sluwe Vos, Irfan Er (Top Billin'), Edwin Diergaarde (dutchbeatsradio.nl), Sasja Kooistra (de Volkskrant), Tom van Wijk (AIR), Martijn Mischgofsky (Spektre), Estroe (Estroe Advice/Rosedale Records), Maarten van 't Veld (From The Field), Iason Chronis (Mason), Claire van der Hall (Claire PR), Reinier Suyderhoud (Pleinvrees), Robert Deutsch (Gem Bookings / Loveland), Nick Crockett (Gem Records / Loveland Recordings) en Rogier van Twuijver (School of House). Vinylized wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd door GRAP. De contest kent oud-deelnemers en -winnaars als Arjuna Schiks, Ghetto Chords, Nymfo, Bakermat, Tim Wolff, Olaf Stuut en Daniel Zuur.

Hoe verloopt de contest?
Na de inschrijving selecteerde de jury vijf finalisten. Zij volgden een workshop over het produceren van dance bij SAE Institute onder leiding van jurylid Estroe en engineer Pietro Rossi. Hun tracks zijn gemasterd door Marco Antonio Spaventi. Het resultaat wordt online gezet op www.vinylized.net zodat het publiek in september zijn stem kan uitbrengen. De stem van de jury en het publiek bepalen uiteindelijk wie deze editie wint. De winnaar wordt gepresenteerd op ADE Next tijdens het Amsterdam Dance Event 2015.

1 opmerking

Geweldig initiatief.