Partyflock
 
­ Nederland

De leukste feesten in augustus 2015 met een dresscode

gepubliceerd door , op
Met talrijke zomerse feesten en kleurrijke outdoor festivals op de agenda is augustus dé maand om naar uit te kijken. In samenwerking met Amber Schutte van Dresscode.nl zet Partyflock de leukste feesten met een bijzondere dresscode op een rij, speciaal voor de feestgangers die van een verkleedpartij houden.

1 augustus: Indicolor Festival Groningen
Het IndiColor Festival in Groningen is gebaseerd op het populaire 'Holi' festival in India, waarbij mensen elkaar bekogelen met kleurige poeders. Volgens hindoeïstische overtuigingen staat het feest symbool voor de 'overwinning van het goede op het kwade', en draait het om positiviteit en gezelligheid. Het hoogtepunt van het Indicolor Festival is natuurlijk het smijten met kleurpoeder, en daarom doe je er goed aan even stil te staan bij je outfit. Want wat trek voor zo'n bont feestje aan? De poeder die wordt gebruikt komt het beste naar voren op lichte of witte kleding. De poeder is ook uitwasbaar, dus je kunt gewoon kiezen voor een van je mooiere outfits, al gaat het blijkbaar ook nog wel eens mis.
Over je ogen hoef je je verder geen zorgen te maken: de poeder is namelijk gemaakt van natuurlijk gekleurd maïszetmeel. Niet schadelijk en biologisch afbreekbaar. Wel kan je het best even een (zonne)bril opzetten. Even afspoelen en de wereld is weer helder.
Het Indicolor Festival is een outdoor feest en duurt van 15:00 tot 00:00. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen als je tot het eind blijft en nog even onderweg bent naar huis.

7 augustus: Haarlem Ordinair - Thema: "Blow up, don't grow up"
Haarlem ordinair bestaat inmiddels 10 jaar en is misschien wel het leukste verkleedfeestje van Nederland! Zo hebben de afgelopen jaren verschillende interessante dresscode thema's de revue gepasseerd, waaronder 'Daggie Dierentuin', 'Op de Sportschool' en de legendarische 'Camping Party'. Het zit 'm natuurlijk al in de naam: 'Haarlem Ordinair' draait om kleding en kostuums die zó fout en ordinair zijn, dat het leuk is. Echte kledingvoorschriften zijn er dan ook niet: Haarlem Ordinair is namelijk "het énigste feessie waar je ech je eigen ken wezen".
De jubileum editie van Haarlem Ordinair vindt op 7 augustus plaats in 't Patronaat Zalencentrum, en heeft als thema: "Blow up, don't grow up". De dresscode die erbij hoort is 'goud met een opblaasbaar item', oftewel "Bling Bling & Blow-Up". Welke attributen je meeneemt is helemaal aan jou. Van opblaaspoppen- en krokodillen tot complete opblaaszwembaden en opblaasbare penispakken: hoe gekker hoe beter! Moet je nog een stukje (met het ov) reizen, en kan jouw ordinaire outfit het daglicht niet verdragen, neem dan gerust een tasje met 'gewone' kleren mee. Deze kun je prima een paar uurtjes bij de garderobe van 't Patronaat Zalencentrum stallen.

8 augustus: Forever Festival: 80's, 90's & 00's Xperience
Het Forever Festival bij Greenpark Venlo neemt je terug naar de 80's, 90's en 00's, en met optredens van onder andere Alice Deejay, Lasgo, The Darkraver en Johan Gielen weet je zeker dat het een nostalgisch avondje wordt!
Wie denkt dat het alleen maar om de muziek draait, heeft het echter mis. Het Forever Festival is namelijk hét feest van de veel-te-grote tuinbroeken, fluoriserende beenwarmers en zwarte lipliner. Met een dresscode die drie decennia beslaat, kun je qua kleding ontzettend veel kanten op!

80's
Voor de jaren '80 kun je bijvoorbeeld denken aan de fluoriserende outfits van Madonna en Cyndi Lauper, de extravagante make-up van Boy George of de gerafelde spijkerjasjes en wilde haardossen van Bon Jovi. De Boho kledingstijl die momenteel erg populair is, past prima in de losse sfeer van de 80's waar eigenlijk alles kon.

90's
Liever een outfit uit de jaren '90? Denk dan aan de vervallen ruitjesblouses van Kurt Cobain, de bandana en afgezakte spijkerbroek van Tupac of de typische plateauzolen van de Spice Girls. NavelbLoesjes, lage spijkerbroeken met (vanaf de knie) wijd uitvallende pijpen en navelpiercings deden het destijds trouwens ook erg goed!

00's
De 00's werden gedomineerd door de punk bands. Denk bijvoorbeeld aan Greenday, Blink 182 en Avril Lavigne. Typerend voor de punk outfits uit deze tijd zijn bijvoorbeeld de hoog opgetrokken witte sokken met Converse sneakers, de wijde T-shirts en laag-hangende broeken, en wat dacht je van de portemonnee-ketting die je aan je broek kon vastmaken?
Leuk weetje: Is je batterij (bijna) leeg, maar wil je de gekke outfits die je tegenkomt nog even op de foto zetten? Niet getreurd, het Forever Festival beschikt over een handige oplaadservice voor je smartphone!

8 augustus: Dutch Valley
Op 8 augustus viert Dutch Valley haar 5-jarige bestaan! Het festival met artiesten uit Nederland beschikt over maar liefst 9 podia die allemaal een eigen thema én dresscode hebben.

Bij ons in de Jordaan Stage:De 'Bij ons in de Jordaan' stage staat helemaal in het teken van de ras-Amsterdammer. Denk bijvoorbeeld aan foute trainingspakken, tijgerprint, roze lippenstift, slangenleren laarzen en gouden sieraden. Onder andere Peter Beense en Dario treden hier op.
Hip Hop Stage:De Hip Hop Stage is het terrein van de rappers. Zorg dan dat je outfit is voorzien van voldoende XXL bling bling sieraden, een paar flitsende sneakers, baggy trousers en een typisch gangster petje. Zo steel je als volwaardig Maestro imitator vast en zeker de show!
Rockstage:Ben je voornamelijk bij de Rock Stage te vinden? Ga dan voor een stoer (leren) motorjack met studs, een stoere vetkuif of wilde haardos, een rock t-shirt en gerafelde jeans. Meer inspiratie nodig? Zoek dan op internet naar beroemde rockhelden uit de geschiedenis, en je krijgt al een aardig idee!
Mega Piraten Stage:Bij het Mega Piraten podium kun je je qua outfit misschien wel het meest uitleven. Kies bijvoorbeeld voor een compleet Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) kostuum en vergeet daar zeker de donkere eyeliner niet bij! Op dit podium kun je vervolgens in vol ornaat meebrullen met Jannes, de Gebroeders Ko, Sieneke en Koos Alberts.
GO! Après Ski Stage:Zijn de Après Ski party's ook altijd het hoogtepunt van jouw wintersportvakantie? Dan ben je bij de GO! Après Ski Stage helemaal op je plek. Nu zal het begin augustus nog iets te warm is voor een compleet ski-pak, maar met een ski-muts en goggles (ski-bril) kom je al een heel eind!
80's en 90's Stage:Bij de 80's & 90's Stage word je meegenomen naar de tijd van de spandex, tuinbroek en fluoriserende visnet-truitjes. Je kunt je outfit zo fout en gek maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een MC Hammer look, compleet met pofbroek en blazer met schoudervullingen. Of wat dacht je van de kleurrijke outfits van Madonna en Cyndi Lauper, met fluoriserende visnet-truitjes, beenwarmers en een overschot aan sieraden?
BN'ers Stage:Ben je te vinden bij de BN'ers Stage? Trek dan je mooiste feestoutfit uit de kast. Heb je bijvoorbeeld nog een compleet Toppers-outfit in de kast liggen of misschien wel een huispak van Roy Donders? Dan zit je helemaal goed!
Tim & Faab Stage:Tim en Faab nemen je mee naar de jaren '70 en '80! Trek je fluoriserende legging of spandex aan en haal je rolschaatsen uit de kast! Zo ben je helemaal klaar voor een avond losgaan op de grootste disco hits aller tijden.
Main Stage:Last, but not least: de Main Stage. Dit podium heeft geen specifieke dresscode, maar met een typisch Hollandse en Oranje outfit zit je sowieso goed. Denk bijvoorbeeld aan een paar klompen en een boeren ruitjesblouse, een WK-shirt of misschien wel een Dutch Dress! Met optredens van o.a. de Golden Earring, Nick & Simon en The Opposites wordt het een mooi feest.


9 augustus: La Nuit Impériale
Op 9 augustus maakt Beachclub Vroeger zich klaar voor de "meest exclusieve Beachparty van het jaar". La Nuit Impériale serveert een interessante mix van urban, house, hip hop en zouk muziek, en is hét feest om mee te pakken als je van dansen houdt.
Wil je La Nuit Impériale bezoeken, dan is het van belang dat je je aan de witte dresscode houdt. Denk bijvoorbeeld aan een sexy wit jurkje of jumpsuit. Heren kunnen bijvoorbeeld een witte pantalon en nette witte blouse kiezen. De vibe bij La Nuit Impériale kan omschreven worden als sexy maar toch chic. Kies je outfit dus met zorg uit! Wil je speciaal voor het feest een nieuwe outfit scoren, dan zijn er genoeg leuke mogelijkheden! Op internet zijn er namelijk verschillende webshops die uitsluitend witte (feest)kleding verkopen. Denk bijvoorbeeld aan korte witte rokjes voor de dames of witte leren motorjacks voor de heren.

22 augustus: Unleashed
Op 22 augustus zal Club Panama in Amsterdam het decor zijn voor een wel heel bijzonder feest: Unleashed Fetish Underground. Op de hardste techhouse, psytrance en industrial hardcore beats, worden bezoekers uitgedaagd om hun kinky fantasieën te ontketenen.
En voor de goede orde: wie denkt dat Unleashed een mainstream feestje betreft heeft het helemaal mis. Je komt er namelijk niet zomaar binnen. Op 22 augustus zal Panama een zeer strenge dresscode hanteren, en voldoe je niet aan de eisen, dan kom je er jammer genoeg niet in! Hoewel je je eigen fantasie mag loslaten op je outfit, dient je kleding minstens één van de volgende kenmerken te bevatten: leer, rubber, pvc, lingerie, cross-jurk, mini bikini, metaal, elegant (compleet pak donker), fetish-glam, medisch, fetish-goth, burlesque, body art, bondage, drag, cyber, fantasy, uniform en fetish steam-punk. Unleashed waarschuwt daarnaast ook op haar website: neigt je outfit teveel naar 'street wear' dan word je niet binnengelaten. De uitsmijter aan de deur zal bepalen of jouw kleding voldoet aan de eisen, en zijn of haar beslissing is definitief.
Een goede tip is om je outfit ruim van tevoren samen te stellen. Er zijn tegenwoordig diverse webshops die gespecialiseerd zijn in fantasy en fetish outfits en kostuums. Hier kun je vaak de mooiste artikelen kopen en ideeën opdoen. Je hoeft echter niet alles nieuw te kopen. De origineelste items - denk bijvoorbeeld aan een klassiek korset of antiek zakhorloge - kun je met een beetje geluk ook bij een kringloopwinkel of antiekzaak scoren.

27 augustus: Beachboom 2015
Op 27 augustus maakt Renesse zich klaar voor één van de grootste beach party's van het jaar: Beachboom 2015. Met optredens van onder andere DJ Chuckie en Carnage belooft het wederom een fantastische editie te worden.
Ook dit jaar zal Beachboom een speciale dresscode hanteren: Purple Passions and White Whishes. Aangezien het feest op het strand plaatsvindt, kun je natuurlijk kiezen voor zomerse kleding of beach wear. Denk bijvoorbeeld aan een sexy witte bikini, of een stoere paarse zonnebril.
Beachboom 2015 begint om 16:00 en loopt tot in de late avonduren door. 's Avonds kan het door de frisse zeewind echter behoorlijk afkoelen, dus bereid je voor en neem wat extra kleding mee.

Foto door Wjablow