Partyflock
 
­ Nederland

Berliner Sven Weisemann op PRCPTN in Canvas

gepubliceerd door , op
[PRCPTN]
1 april 2015
Het Berlijnse platenlabel PRCPTN (spreek uit Perception) haalt Sven Weisemann naar Canvas op de 7e. Vrijdag 5 juni draait de Duitser die bekend is vanwege een sound die het midden houdt tussen deephouse en Detroit techno een set op de bovenste verdieping van het Volkshotel. Mike Ravelli, Alexander Koning en Shrimp DJ, maken de line-up compleet.

Weisemann (29) is als muzikant autodidact. Hij heeft zich zelf wegwijs gemaakt op piano, gitaar en percussie. Daarnaast is hij al sinds 1997 actief als dj. De muziek die hij maakt kenmerkt zich door een veelheid aan invloeden. Dub, soul, jazz en zelfs filmscores, allemaal komt het terug in de door hem zorgvuldig in elkaar gezette producties. Hij is vooral bekend vanwege zijn platen op het Berlijnse label Mojuba waarvan hij met bevriende muzikanten als Nick Solé and Oracy de sound bepaalt. Naast Weisemann draaien ook PRCPTN labelbaas Alexander Koning en resident van PRCPTN feesten Mike Ravelli een set. Shrimp DJ is een nieuwe artiest voor PRCPTN.

PRCPTN is een platenlabel en evenementenorganisatie opgezet in 2012 door Alexander Koning. Deze uit Nederland afkomstige, maar in Berlijn woonachtige dj, producer en kunstenaar heeft met een serie feesten in verschillende Berlijnse clubs snel een goede naam verworven in de Duitse hoofdstad. Met Das Letzte Abendmahl is vervolgens de overstap naar Amsterdam gemaakt. Daarnaast is PRCPTN ook actief op verschillende Nederlandse festivals zoals Beyond en Edit Festival. Londen is de derde stad die in het afgelopen jaar kennis heeft kunnen maken met PRCPTN. In de toonaangevende Club Egg werden met veel succes meerdere feesten gegeven, waaronder een after van Richie Hawtin's Enter.