Partyflock
 
­ Nederland

ID&T publiceert boek

gepubliceerd door , op
ID&T publiceert boek
18 november 2003
Op donderdag 8 april presenteren ID&T en uitgeverij Vassallucci in Cineac te Amsterdam 'Release, het verhaal van ID&T deel 1'.

Aan de hand van uitgebreide interviews met Duncan Stutterheim en andere ID&T-ers van het eerste uur - onder andere Irfan van Ewijk, Eric Keijer, Sander Vermeulen, Denis Doeland, Bas Meijer en Sander Groet - beschrijft het een van de meest spectaculaire hoofdstukken uit de eigentijdse cultuurgeschiedenis. Hoe een vriendenclub uit Landsmeer op 31 december 1991 voor het eerst een eigen feestje organiseerde in het plaatselijke jongerencentrum en vervolgens een party-organisatie opzette die op de golven van de dance-revolutie zou uitgroeien tot een van de grootste van de wereld.

'Release', dat uitgebreid is geïllustreerd met nooit eerder vertoond foto- en beeldmateriaal, is - zoals de ID&T-ers het zelf noemen - een echt 'jongensboek'. Duncan Stutterheim c.s. vertellen openhartig over alle hoogte- en dieptepunten van de afgelopen tien jaar. De triomfen, uitspattingen, persoonlijke drama's en teleurstellingen, de successen van de eerste feesten, de miljoenen platen die werden verkocht in de Thunderdome-serie, de ondergang van de gabber-scene, de eerste feesten in de RAI en de Amsterdam Arena en niet te vergeten: de vechtlust, waarmee soms nog 'in de laatste minuut van de verlenging de winnende goal werd gescoord.'
'Release' is het verhaal dat nooit eerder werd verteld, een verhaal van lef, intuïtie, passie en tomeloze energie, die ID&T maken tot wat het nu is: een bloeiend bedrijf dat niet alleen grote evenementen organiseert als Sensation, Innercity, In Concert, Thunderdome en Mystery Land, maar ook beschikt over eigen restaurants (Cineac, Mme Jeannette), een grote strandclub (Bloomingdale), een eigen platenmaatschappij, magazine en nationale radiozender, ID&T Radio.

Over de auteur:
House-producer/musicoloog Gert van Veen schreef van 1985 tot 2000 over popmuziek in de Volkskrant. Een bundeling van Volkskrant-artikelen over nieuwe muziek en de dance-revolutie verscheen in 1994 bij uitgeverij Arena onder de naam 'Welcome to the future.

Bron: ID&T

185 opmerkingen

 
Artiest {SHOWLIST artist 52630, 2755}
Ik was gister bij de presentatie, was wel even genieten!! respect voor ID&T!!
 
idd: JEALOUSY IS A MOTHERF*CKER

dikke :respect: voor wat id&t bereikt heeft.
geef ze eens ongelijk dat ze van hun populariteit(dat hebben ze zeker, alleen niet meer onder de gabbers met oogkleppen op) gebruik maken, zouden wij allemaal 100% zekers te weten ook doen.

zou zelf willen dat ik in periode '91-'96 dat 'echte' gabber gevoel zou hebben meegemaakt op de manier die wackyjacky beschrijft.
was toen helaas pas ongeveer 12jaar dus dat zat er niet in. :cry:

ID&T partys zijn goed geregeld (muv het 1-richtingsverkeer in de RAI bij IC :P )
Al die mensen die het boek van ID&T nog geen eens hebben gezien, hebben hun mening al weer klaar :frusty:

Het boek is echt (y) geworden en de presentatie in Cineac al helemaal

ID&T :respect:
tof zeg, een ID&T boek! Waar ik eigenlijk benieuwd naar ben, dus wat ik eigenlijk hoop, is dat er vette verhalen in staan van de echte oldschool ID&T :k hoe het inderdaad begonnen is enzo...

Een mening over het boek kan ik niet geven omdat.... ik dat boek dus nog niet gelezen heb!

(en hopelijk staan er lekker veel verhalen e.d. in van mijn 200% gabber periode :k )
ben wel benieuwd naar dat boek!
 
Geef mij maar Q-dance..........!!!!


Hmmmmm.... hardstylemotherfucker....

Geloof dat Q-dance altijd nog een dochteronderneming is van ID&T...

Zonder ID&T waren ze nooit zo geworden zoals ze nu zijn.
Op 1 juni komt uitgeverij Bruna met hetzelfde boek, maar dan voor 12,50 euro. Denk dat het dan een boek zonder foto's, pillen? en andere poespas zal wezen, stukken voordeliger en per slot van rekening gaat het ook om het verhaal.
Artiest {SHOWLIST artist 37146, 22728}
ik denk dat ik het boek wel ga kopen heb weer een herrinering aan de feesten van vroeger wat id&t allemaal doet moeten ze zelf weten wij jij en ik bepalen toch zelf wat we er mee doen id&t is een bedrijf en een bedrijf vindt geld belangrijk das toch logisch ik ga ook niet voor niks werken jah wel al ik genoeg geld heb paar mil. ofzo en even over de feesten ik ga nu zelf ook al een tijdje en over het gabber zijn ik ben ook door en door hardcore en ik ga naar verschillende feetsen maar vind ook dat het een paar jaar geleden kwa sfeer beter was dat je met iemand die je niet kent begint te lullen en te feesten met zn alle we waren echt een eenheid dat was gabber en dat was voor mij echt geweldig zal ook nooit vergeten mis dat nu een beetje ga vanavond naar inqontrol hopelijk word het leuk en denk vooral in de early rave/hardcore zaal vaak bij de oude nummers komt bij iedereen het gevoel terug en dat merk je vind ik aan de sfeer maar zal het vanavond wel zien ik ga zoiezo helemaal los en ik zal zeker een kijkje nemen in het boek
:respect: voor ID&T.......... 1 van de beste zakenmensen in Nederland, met 1 van de best lopende bedrijven van Nederland (y)........... iedereen mag jaloers zijn op zoveel succes

En iedereen moet eens ophouden te janken over ID&T, want ze hebben de scene wel zo'n beetje opgebouwd, en ze hebben de beste feesten uit de geschiedenis gehouden.......... zonder ID&T was Hardcore nooit zo groot geworden, don't forget
laatste aanpassing
 
Artiest Dennis Hupla
Ach ja, ben zelf geen fan van ID&T maar als het boek in de uitverkoop ligt zal ik hem wel halen (ook al ben ik nbang dat het boordevol propaganda zal staan).
To Florizs

Je had beter een beetje op kunnen letten op school ipv alle hardcore parties uit die tijd volgen. Dan had je geweten dat het niet enigste, maar enige is en dat 'zij' overal geld uit weten te slaan ipv hun.
Wat is dat voor doellooze reply? :s
 
Die reacties hier weer :s :s

Alsof ID&T verantwoordelijk was voor de opkomst en ondergang van hardcore..

Nee, ze zijn er erg handig op in gesprongen en dankzij hen is hardcore ongelooflijk populair geworden, maar ze hebben hardcore niet de nek omgedraait, dat heeft de HYPE zelf gedaan.

En ik geef ze ergens wel gelijk dat er nauwlijks meer gabbers bestaan, de meeste zijn intussen ook al over de 30 heen en die zullen ook wel wat anders zijn gaan doen, een enkeling kom je nog wel es tegen ofzo.

Maar dat nieuwe volk ga ik echt geen gabber noemen en mezelf uiteraard ook niet.

Gabber staat voor meer dan hardcoreliefhebber en dat vergeten blijkbaar vele hier.

Dus : Mooi boek id&t, maar reclame ontvang ik liever gratis of niet ;P
hehe er is er tenminste een hier die heb begrijpt (viptweak) en id&t hebben ook helle goed dingen gadaan!!!!!
ach ja.., wel leuk zo´n boekje maar om er 50 euro voor neer te tellen?? Beetje jammer.
 
Ik moet zeggen, voor 50 euro krijg je wel een mooi boek. Dik glimmend papier, harde kaft, orginele manier van hoe sommige pagina's uitgesneden zijn.

En een Wizard pilletje. :D
 
zo stelletje zeikers over de ondergang van de hardcorescene en floriz JE MOET JE MUIL HOUWE over dat domme gezeik vroeger was hardcore nog leuk nou is het wat minder wat ken idt er nou aan doen.we hebben op dit moment rige met moh nou die bakken er helemaal niks van.eerst lang in de rij staan dan 1uur wachten voor een consumtiebonnen.
FLIKKER OP ik koop dit boek.
Artiest {SHOWLIST artist 37082, 185, 70549}
echt een geweldig boek!! :)
"En een Wizard pilletje. "

Mmmmm wordt de Bruna nu opgepakt wegens drugsdealen:S
heb t in eén ruk uitgelezen, en dat terwijl ik nooit naar gabberfeesten ging. Echt een prachtig boek, enorm grappige verhalen (Lol@Dano en Denis :)) een beeld van een tijdperk. ben echt trots dat k m al heb. En de presentatie was idd ook geweldig.
 
Ik zal je zeggen, ECHTE gabbers hebben RESPECT voor ID&T. Zonder hen was de scene nooit zo groot geworden


Juist en dat was misschien ook wel beter geweest.
Enne, respect,lamenielache, respect kun je beter hebben voor diegenen die naar de feesten gaan en gingen, degenen die elk weekend een klein kapitaal uitgeven ipv degenen die er rijk van zijn geworden.
Mij lijkt het wel een leuk boek, maar het boek waar Annepanne het over had, lijkt me ook errugh mooi!
ik heb net alles een beetje door gelezen
id&t heeft de harcore wel een beetje laten stikken tot dat ze er weer geld in zagen, maar dat doet elk grote organsatie/bedrijf je hebt toch je vaste kosten.

maar stel de nederlandse dance eens voor zonder de lef van id&t:
-geen stadion dance voorstellingen
-geen dance ehter radio stadion
-veel minder nl dj in de top100
-geen Q-dance
ezv
weet je waar ik een beetje schijtziek van worden
van die figuren die hier alleen maar lopen te zeiken over id&t. en toch iedere keer weer braaf naar een feest van id&t gaan zoals thunderdome.

als je toch naar de feesten van id&t gaat, doen ze toch iets goed, of julie zijn gewoon een stelletje meelopers die geen eigen mening hebben

LOOP NIET ZO TE ZEIKEN OVER ID&T ALS JE TOCH HUN FEESTEN GAAT
laatste aanpassing
UDC, ID&T of Monumental. Het maakt geen f**k uit naar welk feest je gaat, het is allemaal commercieel en iedere organisatie doet het om het geld.

Zou jij een feestorganisatie beginnen om geld te verliezen of gelijk te draaien? Dacht het niet!

ID&T en andere organisatie's zijn gewoon succesvol omdat wij houden van een feesie!!!:D

En dat ze dan een boek maken om een beetje te laten zien hoe dat succes is ontstaan lijkt me alleen maar interessant.

Just my 2 cents!
 
brandhout!!!
 
OPROTTEN MET ID&T!!!

STELLETJE COMMERCIELE ZWABBERS!!!
DUNCAN WEET ECHT NIET WAT IE MET ZE POEN MOET DOEN!

Idioot Dom & Triest...

En een opmerking voor zuMO ;

Zou jij een feestorganisatie beginnen om geld te verliezen of gelijk te draaien? Dacht het niet!

dat doen wij dus wel,... t gaat ons om het feeste en niet om dat kutgeld.... geld koop je geen saamhorigheid mee daar krijg je alleen maar oorlog van. Feesten daarentegen creeer je saamhorigheid mee.... en dat is ons streven!!!!

Want een ECHTE houser ben je niet voor even,
maar voor je hele fucking leven...

DJ DHG

Die Hard Gabber
 
Achterlijke prijs, anders had ik het wel gekocht...