Partyflock
 
­ Nederland

Zaterdag 16 mei vierde editie Hausse

gepubliceerd door , op
Hausse IV
18 februari 2015
Zaterdag 16 mei vindt de vierde editie van Hausse plaats. Hausse is een collaboratie tussen Extrapool en RTFKT waarin twee house producers in de studio samenwerken aan een nieuwe live-set. Deze set gaat vervolgens in première op de clubavond in Brebl.

Met producers Ian Martin en Klankman gaan ze de donkere, ruige kant op deze editie: acid-provocateur Klankman duikt samen met de gruizige ambient van Ian Martin de studiokelder in. Duistere acid house en warme volle bassen. House met een hoge dichtheid. Voor de voorlopig laatste clubeditie van Hausse lossen ze beloftes in. Dietroiter en Thijs Schuitman maken de avond muzikaal compleet.

De visuele ondersteuning in de vorm van installaties en objecten wordt verzorgd oor Fiona Lutjenhuis en Alban Karsten Bras

Greg Haines
Om deze bijzondere reeks van Hausse clubavonden af te sluiten is er deze keer ook een Hausse Concert met niemand minder dan Greg Haines! Tijdens de residentie van Ian Martin en Klankman zal hij op vrijdag 15 mei een bijzonder concert geven bij Extrapool.

De in Berlijn woonachtige Greg Haines balanceert tussen twee werelden. Enerzijds ligt zijn achtergrond in het academisch modern klassiek maar tegelijkertijd experimenteert hij met een meer elektronisch geluid. Haines komt met een uitgesponnen minimalisme in de stijl van Johann Johannsson en collega's Frahm of Hauschka. Hij brengt elektronische soundscapes met een zeer analoog geluid. Dat komt niet in de laatste plaats door zijn grensverleggend gebruik van een akoestische piano.

Je kunt een combiticket kopen voor beide avonden, deze kost je 7,50 of 10 euro. Een los kaartje voor de clubavond in Brebl of het concert van Greg Haines kun je kopen voor 5 euro.