Partyflock
 
­ Nederland

The Great Escape in Studio 80 met Amsterdams debuut van Dan Shake

gepubliceerd door , op
De Amsterdammers Maarten en Lars van Detroit Swindle maken zich op voor een nieuwe editie van hun eigen feestje: The Great Escape. Op vrijdag 29 mei staan ze weer op de bijzondere plek waar het allemaal begonnen is. De dansvloer van Studio 80 is een nacht lang het domein van Detroit Swindle en hun gasten: Max Abysmal en Daan Alvering van Bossoyo en Dan Shake Verenigd Koninkrijk.

Dan Shake's naam en faam is flink rijzende op het internationale toneel van de housemuziek. Hij heeft het voor elkaar gekregen om als enige niet-inwoner van Detroit tóch te mogen releasen op het legendarische label Mahogani Music van Moodymann. Wie Kenny Dixon Jr. een beetje kent, weet dat de intrigerende figuur deze eer niet zomaar aan iedereen geeft.

Extra lange sets
Niet alleen Shake's producties zijn om van te genieten, ook zijn kwaliteiten als dj mogen er zijn. Zijn set op Dimensions Festival, support dj-set voor Bonobo en een bijzondere b2b met Moodymann scheppen terecht hoge verwachtingen voor vrijdag 29 mei. Het geluidssysteem van Studio 80 wordt die nacht extra lang door hem onder handen genomen: hij staat geboekt voor een drie uur durende set. Ook Detroit Swindle nemen op zijn minst zo'n lange set voor hun rekening, en wie weet hoe lang er daarna nog doorgegaan wordt.

Bossoyo in studio 2
Laat je vooral niet voorschrijven waar je wel of niet op mag dansen. Dat is het motto van de mannen achter Bossoyo: Max Abysmal en Daan Alvering. Deze twee talentvolle jonge honden draaien de hele nacht de fijnste platen in studio 2 tijdens The Great Escape. Ze willen het publiek laten kennis maken met allerlei genres: van afrobeats tot funk tot disco en breakbeats, alles gecureerd en gemixt door Max en Daan tot een mooi geheel. Verwacht de meest uiteenlopende, dansbare housemuziek die je ooit hebt gehoord.

Over The Great Escape
Detroit Swindle hebben de complete vrijheid om de line-up en het concept te bepalen van hun Great Escape. Dit loopt steevast uit op een zwoele nacht dankzij het gemêleerde enthousiaste publiek en dito muzikale gasten. Detroit Swindle nodigen hun persoonlijke helden en muzikale vrienden uit, maar geven ook graag jong talent de kans. Zo hebben eerder leden van de eigen Heist familie Frits Wentink, Fouk en Max Graef gedraaid op TGE, waar het nu de beurt is aan Max Abysmal en Daan Alvering van Bossoyo.