Partyflock
 
­ Nederland

Een gouwe ouwe

gepubliceerd door , op
Een gouwe ouwe is een term die radiozenders gebruiken om een muziekhit uit het verleden mee aan te duiden. Goud in de muziekindustrie betekent dat een bepaald aantal exemplaren verkocht is. Ook leed men tussen de 17e en 19e eeuw aan goudkoorts, de obsessie er massaal op uit te trekken om goud te vinden. De organisatie Strength of Unity ziet de jaren '90 als het gouden decennium van de hardcore, namelijk de echte uptempo 180+ BPM hardcore. Full on scheurende juno's en donderende 909's, dus niet de standaard deuntjes die je in elke early zaal hoort. Zij noemt haar feest dan ook niet voor niets Ouwe Stijl is Botergeil, omdat dat precies weergeeft waar deze stroming om draait.

En dat die stroming allesbehalve achterhaald is blijkt wel door de vele nieuwe producers die opstaan en deze sound in leven houden. Rottencore uit Spanje is daar ook zo een van. Nadat hij vorig jaar de eer had om een editie af te sluiten besloot hij uit zichzelf voor OSiB een anthem te produceren. De Amsterdamse organisatie besloot vervolgens dat er dan ook gelijk een video bij moest komen. Dit resulteerde in de trailer van aanstaande editie:



Extra gratis Bonus kadootje
Het nummer is gratis te downloaden op de Soundcloud van Strength of Unity!



Op zaterdag 16 mei is het tijd voor de achttiende Amsterdamse editie van Ouwe Stijl is Botergeil, en ook voor deze editie heeft de organisatie kosten nog moeite gespaard om een knallende line-up te bouwen.
Zo komt Predator, toentertijd al een legendarische producer op Ruffneck records en H2oH, deze avond met een unieke live-act. De oude sound zoals je deze nog nooit eerder gehoord hebt.
Daarnaast wordt 'The Scotchman' Scott Brown ingevlogen om deze avond onder zijn Mokumse alias Annihilator een knallende early set te serveren.
Verder komt R. Shock over uit Duitsland om te garanderen dat de avond goed hard eindigt. En last but not least staat Rienos samen met de huisDJ's van Strength of Unity - Apac, DJ The Enforcer, Faniac, Kaycie, Niro, The Irritainer en Xqruciator- klaar om de zaal gek te draaien. Onder leiding van MC Retell

De volledige line-up voor zaterdag 16 mei


Undercurrent
De Undercurrent is gevestigd in Amsterdam Noord aan de Papaverweg 56. Het is een opvallend gebouw, drijvend op het IJ, met een indrukwekkend uitzicht op het centrum van Amsterdam. Bij de Undercurrent is veel parkeergelegenheid. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto, fiets, openbaar vervoer en is 10 minuten lopen verwijderd van de gratis NDSM pont die van en naar Amsterdam Centraal Station vaart. Op Undercurrent.nl is een uitgebreide routebeschrijving voor zowel automobilisten als OV-ers te vinden.

4 opmerkingen

Endelijk eens een anthem;) met een vette sound!
(ter vergelijking met de huidige rotzooi.)
laatste aanpassing
 
hhaah de lax, daar heb ik nog pitchers gedronken toen ik op school zat en opeens een van de meest tot de verbeelding sprekende hardcore feestjes, echt helemaal geweldig (Y) damkso hardcore xxx