Partyflock
 
­ Nederland

Off The Record Festival presenteert volledige line-up en start reguliere kaartverkoop

gepubliceerd door , op
Paleis Soestdijk is zaterdag 30 mei het unieke decor van Off The Record, het royaalste dancefestival in Nederland. In de tuinen van het paleis zullen verschillende stages zijn, gevuld met topartiesten uit binnen- én buitenland. Het is de tweede keer in de geschiedenis van Nederland dat het Paleis op deze manier open gaat voor publiek. Het zal dit jaar ook de enige keer zijn dat de poorten open gaan voor een dergelijk festival.

Het feest wordt georganiseerd door 12inchCity, een Amsterdamse feestorganisatie die zich de laatste jaren furore onderscheid met feesten op exclusieve locaties: Locaties en feesten van 12inchCity zijn Alcatrash, in de verlaten gevangenis van Rotterdam, This will be Mine in een verlaten mijn, Code AM op zendstation Radio Kootwijk, Graefenthal Kloosterfestival (dag en nacht festival) in een klooster en de kloostertuin en FLOAT aan het Amsterdamse IJ.

Het voormalige landgoed van de Oranjes mag worden ervaren zoals alleen de vorige bewoners dat deden. Het mag een privilege heten om op het terras van de oranjes te mogen toasten, een kijkje te kunnen nemen in platencollectie van Bernhard en te dansen op de ijskelder verscholen in het bos. En dat alles in een park ontworpen door de architect die tevens verantwoordelijk was voor het Vondelpark in Amsterdam.

Stages
Er zijn dit jaar vier stages verdeeld over het landgoed met disco, deephouse en techhouse.

Op de elrow stage, uit Ibiza en Barcelona, bekend van de extravagante feesten die ze geven, zullen o.a. de artiesten Marc Maya Spanje, Luna City Express Duitsland, Subb-an Verenigd Koninkrijk, Technasia Frankrijk en Joey Daniel draaien.

Op de Kaleidoscope stage, bekend van uitverkochte edities in de Central Studios, draaien o.a. Lexer Duitsland, Olivier Weiter, De De Sluwe Vos en frontman Wouter S..

Ici Sans Merci invites..stage. Ici Sans Merci is het allergrootste talent van het moment. Ici nodigt o.a. wAFF Verenigd Koninkrijk, Michel de Hey en Warren Fellow uit op zijn stage verscholen in het bos.

De Vinyl Republic stage is special voor de liefhebbers van 12inch platen. Het eerste deel van de dag mogen de bezoekers hun zelf meegenomen vinylplaat opzetten. Deze plaat heeft voor degene een speciaal verhaal. Een verhaald dat hij of zij vooraf met ons heeft gedeeld op facebook. Een deskundig platenbaas beoordeeld of het aanslaat of niet bij het publiek. Daarna nemen professionele platendraaiers het over met hun lekkere diepe discosound.

Oorsprong
12inchCity heeft in goed overleg met de eigenaar zeer zorgvuldig een festival ontwikkeld dat past bij (de bewoners van) 12inchCity. Een festival dat voldoet o.a. aan de ecologische aspecten maar ook aan de theatrale, culturele en muzikale invulling op het rijksmonument. Dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven bij de beheerders van het paleis om wederom in zee te gaan met 12inchCity.

Vervoer
Note: vanuit Utrecht en Amersfoort ben je binnen 10-30 minuten op station Baarn. Vandaar rijden gratis bussen naar het paleis. Parkeren kan naast het paleis.

Het paleis zal speciaal voor festivalbezoekers deze dag tegen een gereduceerd tarief geopend zijn.

Kaartverkoop
De kaartverkoop startte, zoals gewoonlijk, via de mailinglist van 12inchCity. Deze kaarten waren in een mum van tijd uitverkocht. Inmiddels is de reguliere kaartverkoop gestart en ook deze gaat harder dan verwacht.