Partyflock
 
­ Nederland

Trentemøller met een DJ set in het Patronaat

gepubliceerd door , op
Trentemøller
13 januari 2015
Dance pionier Trentemøller keert na acht jaar terug naar Patronaat voor een dj-set. In de tussentijd heeft de Deen verre van stilgezeten en is blijven vernieuwen. Ondanks de muzikale diversiteit is de energie van zijn sets constant gebleven. Op zaterdag 28 maart zal in Haarlem deze energie eindelijk weer te voelen zijn. Trentemøller zal deze avond geflankeerd worden door een stoet Nederlands talent bestaande uit Nuno dos Santos, SQL, Jorn Liefdeshuis en Heleen Blanken.

De Deense Anders Trentemøller is al jaren verantwoordelijk voor de ongekend karakteristieke combinatie van betoverende elektronische beats aan een flink indie infuus. Sinds het enorme succes van zijn debut album in 2006 heeft Trentemøller een lange waslijst aan prestaties op zijn naam geschreven. Van zijn fabelachtig goede essentialmix tot aan remixes van en voor de groten der aarde en menig muziekaward. Trentemøller heeft een vadsig dikke stempel op de hedendaagse electronica en popmuziek gedrukt en gaat hier voorlopig niet mee stoppen!

Nuno dos Santos is geen vreemde van Patronaat, wel is zijn stijl en profiel in de afgelopen tien jaar aanzienlijk veranderd. Waar hij vroeger Patronaat voorzag van breakbeat en electro geïnspireerde geluiden is er tegenwoordig een sterkere focus op house en techno gekomen. Toch is één factor constant gebleven: Nuno weet op een geheel eigen wijze genres te combineren. Bij de onlangs gesloten club TrouwAmsterdam heeft Nuno dos Santos zich nog verder kunnen ontwikkelen tot het allerhoogste niveau.

SQL is fysiek nog jong maar zijn producties en successen stijgen al voorbij vele techno routiniers. Internationale tours, een indrukwekkende liveshow en dj-support van namen zoals Richie Hawtin en Marco Corola.Strakke minimal techno met een volle soulsaus.

Jorn Liefdeshuis heeft al flink wat techno zieltjes weten te winnen en onmiskenbaar een dj die Nederland steeds meer aan zijn voeten krijgt. Met sets op festivals zoals Pitch, b2s en Lowlands heeft Liefdeshuis zijn sporen al ruimschoots verdiend.

Dit alles wordt door Heleen Blanken voorzien van visuals. De visuals van Heleen Blanken ondersteunen niet alleen de muziek, ze vormen ook los een sterke kunstzinnige outlet. Haar visuele kunst leverde al een residentie bij TrouwAmsterdam op. Ook verzorgde zij alle visuals voor Ben Klock's 'Klockwork' tour en de liveshow van 2562.

Bezoekers kunnen voor deze speciale gelegenheid ook het café bezoeken waar de clubavond Vibrant Tinlicker heeft staan. Tinlicker is een extra creatieve outlet van Micha Heyboer (Black Sun Empire) en Mike Luck. Momenteel is Tinlicker internationaal flink aan het doorbreken is met een techno gerelateerde sound die kippenvel verwekkend goed geproduceerd is.

Tickets kosten € 20,- (ex fee) in de voorverkoop en € 25,- aan de deur.

Meer info & tickets: Patronaat.nl.