Partyflock
 
­ Nederland

Magnetron Music viert tienjarig bestaan

gepubliceerd door , op
Het platenlabel Magnetron Music bestaat tien jaar en dat wordt de aankomende maanden groots gevierd met tal van evenementen. De kick-off vindt plaats op donderdag 15 januari op het Eurosonic Festival. Magnetron Music host samen met agentschap Topbillin' een feestje op dé plek voor elektronische muziek in Groningen: Paradigm met o.a. Magnetron artiesten zoals De De Jeugd van Tegenwoordig, Falco Benz en Rimer London. In februari gaat de '10 Years of Magnetron Music; now we're talking!' clubtour van start.

Magnetron Music trapt af op Eurosonic
Magnetron Music, dat met haar artiesten de voorhoede vormt van de Nederlandse elektronische popmuziek, trapt haar 10 jarige bestaan af op Eurosonic.Hiervoor zijn de handen ineen geslagen met Topbillin'. Op deze avond staan er over twee zalen live acts en dj's geprogrammeerd van beide partners.
Paradigm 1 staat in het teken van live shows van een selectie Magnetron Music acts zoals De De Jeugd van Tegenwoordig, Falco Benz, Rimer London, Sofie Winterson en Vic Crezée aka White Boy Wasted. De laatste maakt binnenkort zijn debuut als producer op het label en sluit de avond af met een eclectische dj-set.
In Paradigm 2 staan de house sets van Topbillin' Dj's Willie Wartaal, The Million Plan, Cookachoo en Doppelgang centraal. Tickets a €12,50 zijn verkrijgbaar via koop tickets.

Magnetron Music 2015
Op 20 februari gaat de '10 Years of Magnetron Music, now we're talking' clubtour van start in de Tolhuistuin in Amsterdam. Vrijwel alle artiesten die op Magnetron hun muziek uitbrengen geven acte de présence. O.a. Falco Benz, Comtron, Sofie Winterson, Faberyayo, Fatima Yamaha, Willie Wartaal, 618, Vjèze Fur en Vic Crezée treden op.

Naast de clubtour worden er het komende jaar diverse projecten gelanceerd en nieuwe artiesten getekend. Afgelopen week bracht Magnetron artiest Rimer London zijn nieuwste EP 'Close my Eyes' uit. Daarnaast kan worden uitgekeken naar nieuw materiaal van Comtron, Le Le, Fatima Yamaha, Donnie en Belmer. Meer informatie over de Magnetron clubtour en projecten volgt nog.

Over Magnetron Music
Het Amsterdamse platenlabel Magnetron Music is opgericht door Kostijn Egberts en Bas Bron. In de afgelopen jaren heeft het label het genre electropop een onuitwisbare plek gegeven in het Nederlandse muzieklandschap met artiesten als De De Jeugd van Tegenwoordig, Falco Benz en Le Le. Maar ook internationaal heeft het platenlabel haar sporen reeds ruimschoots verdiend. Staygold was een groot succes en Watskeburt!? dat uitgebracht is door Magnetron, was de eerste Nederlandstalige track die ooit op BBC Radio1 werd gedraaid.
Magnetron heeft in tien jaar tijd bewezen meer dan alleen een platenlabel te zijn: het is uitgegroeid tot een toonaangevend platform waarop gelijkgestemde muzikanten en kunstenaars, met grote voorliefde voor elektronische muziek, nauw met elkaar samenwerken. Hierdoor ontstaan nieuwe projecten die de unieke sound van het label voortzetten.