Partyflock
 
­ Nederland

ADE-programma Studio 80 geeft weer waar de club voor staat

gepubliceerd door , op
R&S Records × Apollo Records
25 september 2014
15 t/m 19 Oktober 2014, zal alweer het 9e jaar worden dat Studio 80 deelneemt aan ADE. Belangrijk voor het nieuwe team van Studio 80 - bestaande uit Tessa Nijdam, Pieter Willems en Xander Koster - is dit jaar vooral dat het ADE-programma duidelijk weergeeft waar de club nu voor staat. De focus ligt op een breed scala aan labels, die gezamenlijk een goed beeld geven van de nieuwe richting die Studio 80 is ingeslagen. Vijf dagen, zes evenementen, tien labels en een nieuwe Studio 80 koers.



Tijdens Amsterdam Dance Event nodigt Studio 80 labels uit waar gedurende het jaar al vaker mee is samengewerkt, en zal ook het begin zijn van enkele nieuwe samenwerkingen. Uiteraard blijft Studio 80 lokaal talent supporten, en zal er zodoende iedere avond minstens één Nederlandse artiest onderdeel zijn van het programma.

Woensdag avond is het start schot voor een serie live concerten in Studio 80. In de vooravond zal Blue Daisy zijn donkere electronische beats ten gehore brengen in een intiem avond concert op uitnodiging van het label R&S Records. De nacht die volgt zal in het teken staan van muzikale diversiteit. Ambient zuster label Apollo Records en R&S hebben hun parade paardjes van stal gehaald met artiesten als Lone, Tessela, Synkro en Paula Temple.

Donderdagavond wordt overgenomen door AUS Music. Het label van Will Saul komt inmiddels regelmatig overgevlogen uit de UK en na een aantal succesvolle avonden is het tijd voor een volgende stap. Tijdens ADE zullen zij met onder andere Huxley, Breach, Tom Demac (live) en Will Saul zelf meer dan negen uur hun sound vertegenwoordigen.

Als het weekend intreedt op vrijdag avond zal de Nederlandse west kust - Cremé Organization van DJ TLR - het gaan opnemen tegen de Amerikaanse oost kust - L.I.E.S. het label van Ron Morelli. Beide labels zijn uniek, maar sluiten bijzonder goed op elkaar aan en veel artiesten die hun opwachting zullen maken hebben dan ook op beide gereleased. Alhoewel het kiezen van een line-up een diabolisch dilemma was, is er met: Legowelt (live), Ron Morelli x Greg Beato, DJ TLR, Steve Summers (live) en Simoncino een avond neergezet die menig muziekliefhebber nog lang zal heugen.

De vrienden uit Berlijn - Watergate & Keinemusik – zullen op zaterdag ruim dertien uur de tijd krijgen om te doen wat zij het liefst doen, mensen laten dansen van zonondergang tot zonsopgang. Watergate een label, agency en club werkt al jaren samen met Studio 80, tijdens ADE en evenementen in Berlijn. Keinemusik staat bekend als selfmade label, van het produceren van platen tot aan het creëren van hun eigen Artwork aan toe. Met namen als Ellen Allien, Sebo K en Mathias Kaden van de Watergate familie en &ME, Reznik, Rampa uit de Keinemusik stal, zal er weinig tijd zijn om stil te staan.

ADE zou niet hetzelfde zijn als er niet wordt afgesloten met het Londense secretsundaze op de zondagnacht. Zij zullen dit jaar gospel house ten gehore brengen met invloeden uit Detroit en Chicago. Delano Smith, Amir Alexander en Seven Davis Jr. zullen ervoor zorgen dat er op zondag de wereld bekende 'sundaze vibe' hangt en niemand naar huis wil. In de achterzaal staat het Parijse My Love is Underground en het Amsterdamse label Tomorrow is Now, Kid! Twee back2back sessies van Jeremy Underground & Brawther en Alex Salvador & Daan Groeneveld staan garant voor pure, rauwe house met een vleugje old school.

Meer info op de nieuwe website: www.studio-80.nl