Partyflock
 
­ Nederland

Loungen op de Goudse grachten bij East West Harbour Lounge

gepubliceerd door , op
Wie de start van de zomer niet wil missen, komt 20 juni naar Gouda. Die avond organiseren horeca en ondernemers uit het Gouwehavenkwartier voor het eerst een openlucht loungeavond in festivalsfeer. Tijdens deze avond aan het begin van het 'Gouda Waterstad'-weekend serveren de restaurants in walking-dinnerstijl hun zomerspecialiteiten en drankjes. Op drie podia presenteren DJ's het muziek thema lounge (café del mar), spelen bands uit het Goudse funky, pop en jazzy muziek. Entertainment is er ook: van speed-styling tot portret tekenen. Uniek deze avond is het drijvend podium op het water tussen de Oost- en Westhaven, waarop het Getlounged collectief lounge en dance in een live jasje presenteert. Als special guest draait later op de avond acteur, presentator en DJ Winston Post. Wie wil, danst tot zonsondergang op de Goudse grachten met aan het einde een schitterende verrassing.

East West Harbour Lounge is onderdeel van het programma van Gouda Waterstad. Karen Boekholt (Galerie Honingen) is lid van de ondernemers- vereniging Gouwe Havenkwartier en samen met Martin de Vries (Pure Music) initiatiefnemer van de avond. "Waar ik enthousiast van word", zegt Karen Boekholt, "is dat we na de presentatie van het idee aan de ondernemers, zo snel zo veel deelnemers in het gebied warm hebben kunnen maken voor dit event. Zowel sponsors als vrijwilligers doen mee om van deze avond een succes te maken. Spannend, want het is een nieuw concept voor Gouda."

Tussen vijf uur 's middags en elf uur 's avonds is er muziek, een drankje, diner en entertainment. Bij de restaurants Buiten Eten + Drinken, Proeven, Gouda Studio's, Scheeps, Kamphuisen en Brunel kunnen bezoekers tegen betaling deelnemen aan het walking dinner. De loungeavond is verder bijna gratis. Martin: "Door sponsoring hebben we een prachtige line up kunnen aantrekken. Ook de aankleding en festivalactiviteiten zijn deels gesponsord. Dat is geweldig, want daarom is het een laagdrempelig event, ook doordat de toegang gratis is."

De organisatie verwacht veel bezoekers uit Gouda, maar ook uit de omgeving. Parkeren kan vlak bij het festivalgebied, bijvoorbeeld in de parkeergarage van het Bolwerk. Het NS-station is op loopafstand. Praktisch, want deze grachten zijn met medewerking van de gemeente Gouda speciaal tijdens EWHL grotendeels autovrij. Karen Boekholt: "We hopen op een prachtige avond. Aan alle betrokkenen zal het niet liggen. Onze start van de zomer is goed".

East West Harbour Lounge wordt ondersteund door stichting Gouda Waterstad en maakt deel uit van het Gouda Waterstad, 19-22 juni 2014.