Partyflock
 
­ Nederland

Convoi Exceptionnel keert terug met uitzonderlijke vracht

gepubliceerd door , op
Een jaar na dato is het weer zo ver, Convoi Exceptionnel keert voor de derde keer terug in Paradigm. Wederom hebben de mannen achter Convoi Exceptionnel de totale breedte van het Industrial scala bij elkaar gehaald om de avond te voorzien van de vuigste muziek. Dit in samenhang met de unieke kracht van de locatie maakt dit al na twee edities een feest voor de liefhebber van 'heftig is nooit genoeg'. Een gruwelijk soundsystem waar je broekspijpen van flapperen, een locatie waar de graanbakken nog uit het plafond komen en de lachgas om je heen volop in omloop is, Convoi Exceptionnel!

Line-up
De grote verrassing dit keer is waarschijnlijk de 'come-back' van club R_Aw held van het eerste uur Peaky Pounder. Na enkele jaren van mindere aanwezigheid is de beste man weer in beweging gekomen en zal op 24 mei laten horen waarom hij zo toonaangevend is. De promotie mix (zie onder) tekent de ruimte die hij heeft genomen in het opnieuw brengen van zijn eigenwijze sound.

Ook zijn de heren van The Outside Agency erbij om de avond vorm te geven. Deze koningen van het eerste uur en grondleggers van de Crossbreed beweging zijn natuurlijk de perfecte match met dit concept. De juiste mix tussen Industrial Hardcore en Drum 'n Bass maakt deze mannen dat ze op het hoogste haalbare niveau opereren.

Deathmachine wordt vanuit de UK ingevlogen om te laten zien waarom zijn album Engine of Creations (The Third Movement) wereldwijd zo snel en goed werd ontvangen. Van langzamere Doomcore, Hardcore Techno tot aan meer Up-tempo geknal. Zijn machine zal dit keer voor het eerst in Groningen aan het werk gaan, verwacht dus ook niets minder dan vol gas, eerste klas UK-Industrial!

Als slot wordt Duitse terreur held Detest de grens over gesmokkeld. Zijn plaat 'Not Far' was de allerlaatste plaat van de eerste editie en toen was het idee hem ooit te halen geboren. Met een fijne afwisseling tussen rechttoe rechtaan terreur versus verfijnde vocals en opzwepende breakbeat is dit de perfecte slotact voor dit event.

Uiteraard zal ook resident Dither weer zijn kunsten komen vertonen. Als een blok van Convoi gaat hij voor Exceptionele sounds. Invloeden uit praktisch elk elektronisch genre zijn terug te vinden met daarbij opgemerkt de sterke voorkeur voor, hard, harder en hardst.

The Futurist is de aangewezen man om deze avond te openen. Met tien jaar ervaring in de techno/hardtechno/schranz heeft hij zijn sporen verdient. Releases op Flatlife Dark en Concern records, in samenhang met boekingen op gerespecteerde feesten bevestigen zijn kwaliteiten.

Promotiemix

1 opmerking

Peaky pounder :bier: (y)