Partyflock
 
­ Nederland

Toffler presents Detroit Swindle

gepubliceerd door , op
Toffler presents Detroit Swindle
4 mei 2014
Op vrijdag 13 juni schotelt Toffler jullie weer een 'all night long' editie voor met het immens populaire house duo Detroit Swindle! Samen met deze twee heren duik je minimaal zeven uur lang de tunnel in.

Met hun eerste, nog maar kort geleden (2012), release op Dirt Crew Recordings hebben Lars Dales en Maarten Smeets nu al diverse tours op bijna ieder continent van de wereld op naam staan. Mede door hun sexy houseproducties met een flinke portie swing wisten ze in korte tijd menig dansvloer te veroveren onder de naam Detroit Swindle. De Amsterdammers komen, zoals de naam misschien doet vermoeden, niet uit Detroit en ze zijn er zelfs nog nooit geweest. Het gaan hen dan ook niet om Detroit maar vooral om de muzikale erfenis van de stad. Opgegroeid met Motown soul en funk, wat een enorme invloed gehad op wat zij vandaag de dag doen, maakten ze met hun geluid onder andere indruk op labeleigenaren zoals Jimpster van 'Freerange Records' en Huxley van 'Saints & Sonnets'. Daar brachten ze dan ook enkele EP's uit en sindsdien is het alleen maar bergopwaarts gegaan met internationale optredens en ook het oprichten van hun eigen label 'Heist Recordings'.


'Detroit Swindle – The Break Up [Heist Recordings]'

In maart dit jaar is hun langverwachte debuutalbum 'Boxed Out' uitgekomen op Dirt Crew Recordings waarmee het label nu goud in handen heeft. Het album bevat vocalen van onder andere Mayer Hawthorne en de Ghanees-Canadese soul zangeres Sandra Amarie en barst verder van Detroit Swindle's liefde voor disco, het gouden hip-hop tijdperk en klassieke US house. Niet zonder reden gooide dit dikke album hoge ogen bij zowel nationaal als internationaal schrijvende pers, publiek en luisteraars.


'Detroit SwindleBoxed Out {Dirt Crew Recordings]'

Welbekend om hun energieke DJ sets en producties komt Detroit Swindle het Rotterdamse publiek muzikaal opvoeden met een maar liefst 7-uur durende set tijdens Toffler presents Detroit Swindle | All night long.