Partyflock
 
­ Nederland

Het Hard Carnival circus strijkt neer in Drachten

gepubliceerd door , op
Hard Carnival
13 maart 2014
Zondag 20 april 2014 laat House the 90s voor de eerste maal zijn 'Freestyle Extravaganza ' neerstrijken in club Feu in Drachten. House the 90s presenteert met trots de eerste editie van het nieuwe freestyle concept: Hard Carnival.

Waar andere feesten niet meer is dan een verzameling dj's gaat Hard Carnival verder. Niet alleen op muzikaal vlak maar ook op het gebied van extravagante show en grenzeloos spektakel. Komt dat zien! Na het paascircus van Hard Carnival zul je de paas-zondag nooit meer saai vinden.

Ook de muziek op Hard Carnival is grenzeloos. House zoals house ooit bedoeld is.. in the mix. Een breed scala aan verschillende muziek in een lange muzikale trip. 'No limits and boundaries' zoals een oude welbekende house acapella spreekt. Korte metten met de 'hokjesgeest' op Hard Carnival.

Op Hard Carnival een selectie van acts die allen een ding gemeen hebben. Alle artiesten hebben het vermogen om buiten hun eigen muzikale kader te treden. Verwacht daarom een volle muzikale mix van uiteenlopende stijlen. Van #oldschool naar #frenchtek naar #hardstyle naar #dubstep naar #jump naar #eclectic naar #trap met een uitstapje naar #gabber, #techno, #hiphop en weer terug. Zo lang de muziek maar tot de verbeelding van het publiek spreekt.

Een van de hoofdacts en tevens een van de vooraanstaande figuren van de hedendaagse 'vrije stijl' is de clown van het gezelschap: Dr Phunk Dr Phunk wordt al een aantal jaar geroemd door onze zuiderburen door zijn vele bootlegs. Ook in Nederland stijgt zijn status als een raket mede door het populaire Pussy Lounge waar hij een graag geziene gast is. Verwacht een spetterende set waar alle beats moeiteloos door de hakselaar gaan.

Bass Modulators spuwen op Hard Carnival de vlammen om je oren met hun beukende hardstyle beats. Deze 'nieuwe generatie' hardstylers hebben met hun vernieuwende producties in korte tijd de harten veroverd van menig hardstyle fanaat. Ook het fameuze #Scantraxx label is dit niet onopgemerkt gebleven wat geresulteerd heeft in diverse releases onder hun vlag.

Ook aan oudgedienden geen gebrek op Hard Carnival. Pila en Luna zijn ware acrobaten op het gebied van muziek. De heren behoorden onder andere tot de eerste lichting hardstyle helden als gezicht van Straight On Records. Dat Pila en DJ Luna breder georiënteerd zijn is niet geheel onbekend. Pila en Luna zullen in een opzwepende back2back set laten zien waarom zij nog steeds meetellen in de circuspiste van Hard Carnival.

Naast landelijke toppers heeft Hard Carnival uiteraard ook regionale acts uitgenodigd zoals dj's Marlin en Rabies. Beiden 'oldschoolers' en in het noorden bekend vanwege hun jarenlange staat van dienst in verschillende hoedanigheden. Het roemruchte HT90s DJ team staat klaar om met verloren classics nog eenmaal je hoofd op hol te brengen. Een andere act met een aardige staat van dienst is Tek House DJ Da Pauli die na een lange rustperiode momenteel bezig is met een comeback. Da Pauli was in het verleden met enige regelmaat te vinden op festivals als Decibel.

Een Carnival is uiteraard geen Carnival zonder goede ceremoniemeester. Natuurlijk is er maar een ceremoniemeester om Hard Carnival vocaal te begeleiden met verve: Da Mouth of Madness

Timetable Hard Carnival:


Kaarten voor Hard Carnival zijn verkrijgbaar aan de deur voor € 7,50

Zorg dat de saaie paasdagen een groot feest worden en kom op bezoek bij Hard Carnival in club Feu in Drachten. Aan de organisatie van House the 90s zal het in ieder geval niet liggen. Iedereen die in is voor een leuk feest is van harte welkom.

1 opmerking

Wel lachen feestje in het Noorden.