Partyflock
 
­ Nederland

Amersfoortse Kelder verhuist in toekomst naar De Nieuwe Stad

gepubliceerd door , op
Amersfoortse Kelder verhuist in toekomst naar De Nieuwe Stad
17 januari 2014
LocatieDe Kelder Site
Cultureel Podium De De Kelder heeft na een lange zoektocht de plek gevonden waar zij zich in de toekomst wilt vestigen: De Nieuwe Stad in Amersfoort.

Maandagmiddag tekenden beide partijen een intentieovereenkomst. Na de ondertekening volgt een haalbaarheidsonderzoek naar de plannen door de gemeente Amersfoort. Afhankelijk van de uitkomsten daarvan kan de verhuizing definitief vorm krijgen.

De huidige locatie van De De Kelder, vlak naast de voormalige Prodentfabriek, was bedoeld als tijdelijk onderkomen. De De Kelder was al lange tijd op zoek naar een nieuwe locatie, waar het de ruimte zou krijgen haar ambities waar te maken en een gezonde bedrijfsvoering te realiseren. Die ambitie omvat een breder concept, waarbij De De Kelder niet alleen een traditionele podiumplek is, maar tevens fungeert als programmeringorganisatie en productiehuis.

Met De Nieuwe Stad als plek kan De De Kelder die gewenste stap eindelijk zetten. In De Nieuwe Stad kan op korte termijn een permanente locatie worden ingericht, is er veel ruimte voor dagprogrammering en kunnen een multifunctionele werkplaats, flexibele en vaste werkplekken, ontmoetingsruimtes en een vaste horecaomgeving worden ingericht.

Meerwaarde voor De Nieuwe Stad
Voor De Nieuwe Stad is De De Kelder van grote meerwaarde voor de identiteit van het gebied. De De Kelder zorgt voor een passend aanbod in het dagprogramma. De ambitie om de popcultuur (inclusief muziek, mode, film en Lifestyle) in Amersfoort in brede zin een plek te geven en te ontwikkelen past bovendien in de visie van De Nieuwe Stad. Een poppodium helpt bijvoorbeeld om jongeren aan een stad en aan de samenleving te binden, om zich te ontwikkelen en te ontplooien. De De Kelder zal een verbindende rol spelen in het gebied.

Onderzoek
Nu beide partijen de intentieovereenkomst hebben getekend wordt in opdracht van de gemeente Amersfoort een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de plannen van De De Kelder. Ook volgt nog onderzoek naar de geluidsnormen en worden de plannen beoordeeld in relatie tot de omgeving.

Reacties
Bülent Yokus van De Nieuwe Stad: 'Het doel is om de sfeer en kwaliteit van de industriële bestemming te behouden en een ambitieus onderkomen voor De De Kelder te creëren, met een sterke duurzame filosofie. Met het nieuwe concept zorgt De De Kelder voor een verbreding waarmee ze nieuwe initiatieven kan ontplooien. De samenwerking met de andere innovatieve bewoners van De Nieuwe Stad zorgt voor de nodige doorontwikkeling. Wij kijken er enorm naar uit om vanuit De Nieuwe Stad verder identiteit te geven aan de Amersfoortse popcultuur.'

Dick te Winkel, directeur van Cultureel Podium De De Kelder: 'De Nieuwe Stad biedt de kans voor De De Kelder om zich letterlijk en figuurlijk te vestigen in Amersfoort, op een plek die bijdraagt aan de uitstraling, die past bij het karakter en de ambitie en die voldoende mogelijkheden biedt voor de gewenste verbreding. Niet alleen qua ruimte, maar juist ook qua type mensen en bedrijven. Het gaat om de context, van waaruit wij ons meer naar buiten kunnen richten. De Nieuwe Stad is wat dat betreft ons podium.'

4 opmerkingen

 
Werkzaam bij Core Science
Artiest {SHOWLIST artist 74352, 77596}
feestjes zoals hells basement dikke pluim (Y) hopelijk ook later dan 04:00 :)
Ik kan niet wachten tot Hell's daar zal plaatsvinden. Hoelang gaat dat nog duren denken jullie? Ik hoop dat ze er 10x beter geluid in hangen dan dat nu in de Kelder zit. Zou prachtig zijn!