Partyflock
 
­ Nederland

Toffler presents Petar Dundov

gepubliceerd door , op
Petar Dundov
12 september 2013
Voor vrijdag 4 oktober hebben ze de uit Kroatië afkomstige technoheld Petar Dundov weten te strikken. Deze man beheerst als geen ander de DJ- en productievaardigheden van hedendaagse melodieuze techno. Met zijn onlangs uitgebrachte album 'Sailing Off The Gridd' belooft dit veel goeds voor de tunnel!

Geboren in Zagreb in de vroege jaren '70 neemt zijn carrière inmiddels een ruime tijd van 20 jaar in beslag. In het nieuwe millennium begon hij echter pas onder zijn eigen naam 'Petar Dundov' te produceren. Zijn producties kenmerken zich door echtheid, een continue ontwikkeling en toename in intensiteit. De release 'Oasis' is ongetwijfeld één van zijn meesterwerken. Deze track werd gedraaid van Dubfire tot Sasha tot Ben Klock tot Prins Thomas en Timo Maas. Na deze klapper deed Petar onder andere een rework voor Alan Fitzpatrick's 'Reflections' en remixte hij Gregor Tresher's megahit 'The Life Wire' wat hem wereldwijd erkenning deed vergaren. Onlangs werd zijn nieuwe album 'Sailing Off The Grid' gereleased op het Belgische label Music Man met een meesterlijke sound die we van Petar Dundov mogen verwachten.


Sailing Off The Grid

Door de jaren heen draaide Petar Dundov op de meest prestigieuze techno festivals over de hele wereld, waaronder I Love Techno, EXIT, Awakenings en Wire. Ook deed hij wereldberoemde clubs als Berghain, Matter, Womb, Air, Fuse en Space aan. Zonder twijfel is Petar Dundov een eigenzinnige DJ en producer met grensoverschrijdende producties die voeten laat dansen en gedachten mee op reis neemt. Met erkenning van Sven Väth, Francois K, Laurent Garnier, Adam Beyer, Josh Wink, Guy J, Glimpse, Hernán Cattáneo, Brandan Moeller en Danny Tenaglia moet je wel een hele grote zijn..



De artiesten die de avond aanvullen zijn de jonge havenstedelingen Reinier Zonneveld en Karim Soliman. Reinier Zonneveld bracht inmiddels al releases uit op 'Traum Schallplatten' en 'Trapez'. Met zijn onlangs uitgebrachte album 'Reverse Psychology' ontving hij positieve feedback van onder andere Slam, Dubfire en John Digweed. De toekomst ziet er dus veelbelovend uit voor deze Rotterdammer.

Eveneens in de line-up staat Karim Soliman, Rotterdamse vriend met Egyptische achtergrond. Met recht is deze jongeman erbij; zo organiseerde al menig uitverkocht feest in en buiten Rotterdam, waarbij Give Soul ongetwijfeld bij de meesten de grootste herkenning zal verwekken. Tijdens eigen avonden neemt hij regelmatig zelf plaats achter de draaitafels en niet zonder reden.

Vrijdag 4 oktober staat Toffler dus in het teken van hedendaagse en tijdloze melodieuze techno met niemand minder dan Petar Dundov, Karim Soliman en Reinier Zonneveld.

2 opmerkingen

:)
Dundov is zo'n held! In maart in studio80 gezien, en WAT een held! enorm genoten, op naar de toffler!