Partyflock
 
­ Nederland

Martyn 6 september in Toffler

gepubliceerd door , op
Martyn
27 augustus 2013
Martyn komt naar de tunnel en daar is Toffler meer dan blij mee! Deze artiest heeft zijn roots namelijk in Rotterdam liggen en de naam van zijn label 3024 is onlosmakelijk met de havenstad verbonden. Vrijdag 6 september zal Martyn je gaan onderdompelen in zijn wereld van elektronische dansmuziek.

Martijn Deijkers, of Martyn zoals zijn artiestennaam luidt, is al meer dan zestien jaar actief in elektronische muziek. Met roots in Rotterdam is hij inmiddels, samen met zijn label 3024, alweer een aantal jaar gehuisvest in Washington DC. Martyns muziek wordt door vele verschillende stijlen beïnvloedt en wordt vooral erg geïnspireerd door de futuristische en melodische klanken uit Detroit en Chicago. Zijn ritmische en diverse sound zweeft van drum&bass, dubstep en verschillende soorten bass music naar house en techno en beslaat op zijn tijd ook meer abstracte ambient soundscapes. Gebaseerd op muzikaliteit en energie zijn Martyns gelaagde tracks een speurtocht naar melancholie, futurisme en dansvloer hypnose.

Door de jaren heen zijn Martyns samengevoegde tracks een archetype geworden voor de nieuwe generatie stromingen binnen elektronische muziek. Van hypnotiserende dub techno/dubstep van 'Broken' (Revolve:R, 2007), tot de 2-step/house swing van zijn onnavolgbare 'Broken Heart' remix (Hessle Audio, 2008) en de dubstep/2-step/house crossover 'Vancouver' (3024, 2008) van het debuutalbum, was het uiteindelijk de benadering van zijn tweede album met de track 'Ghost People' (Brainfeeder, 2011) dat zijn sound in een nieuwe stratosfeer deed belanden. De dansvloer killer 'Masks' zette de toon evenals zijn verbluffende release 'We Are You In The Future'. Hierna volgden nog enkele andere toonaangevende releases als 'Miniluv' (Ostgut Ton, 2012), zijn remix van 'Gentle Giant' voor Tiga, de release van 'Red Dancers' op Modeselektion Vol. 2 (Modeselektor) tot zijn meest recente Detroit-geïnspireerde track 'Newspeak', uitgebracht op Steffi's label 'Dolly'.



Samen met Erosie leidt hij het label 3024world, waarbij Martyn als A&R fungeert en Erosie als Art Director. Over de laatste zes jaar heeft het duo een Visionaire stapel releases gevormd met artiesten als Illum Sphere, 2562, Jacques Greene, Redshape, Trevino, Leon Vynehall, Julio Bashmore, Addison Groove, Instra:mental en remix-werk van Ben Klock, Zomby, Flying Lotus, Redshape en Roska.

Als DJ is Martyn, net zoals zijn productiestijl, alomvattend en niet te categoriseren. Voor wie er al nieuwsgierig begint te raken, zijn er onder andere zijn veel betekende 'Fabric 50' mix en zijn 2012 Essential Mix voor BBC Radio 1.



Martyn staat bekend voor zijn risicovolle selectie van tracks en lange naadloze sets. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij op iconische locaties over de hele wereld heeft opgetreden, waaronder Berghain/Panoramabar in Berlijn, The RoXy in LA en Plastic People en Mass in de Engelse wereldstad Londen. Daarnaast draaide hij op menig internationaal festival waaronder Sonar, Mutek, Decibel, Electric Zoo, Bestival, Lowlands, Pukkelpop, The Big Chill, Club 2 Club in Turijn en Unsound in Polen. Naast zijn DJ-sets zijn Martyns live-sets te herkennen als een evidente 'Martyn-vibe' aaneengesloten in een uur van energie en gecompliceerde improvisatie.

Support komt deze avond van de gevestigde Rotterdamse namen Tenpa en Jorge Spencer.

Kom vrijdag 6 september naar Toffler en gegarandeerd dat Martyn je gaat meenemen op een muzikale reis die je nog niet hebt ervaren!