Partyflock
 
­ Nederland

Opening tijdelijke club DOKA in Volkskrantgebouw

gepubliceerd door , op
Opening
19 augustus 2013
Nu Canvas op de 7e volop in een verbouwing zit, opent er in de kelder van het Volkskrantgebouw een nieuw initiatief: Doka. Zes maanden lang wordt de nog ongebruikte kelder omgebouwd tot een plek waar gearriveerde organisaties nieuw terrein kunnen ontdekken en jonge partijen aangemoedigd worden de grenzen van het nachtleven te verkennen. Doka opent 31 augustus haar deuren.

Met de komst van het gloednieuwe Volkshotel staat het gehele Volkskrantgebouw op de Wibautstraat momenteel in de steigers. Ook de horecagelegenheid Canvas op de 7e is tijdelijk gesloten om eens stevig te verbouwen. Daarom creëren de eigenaren van Canvas op de 7e en Amsterdam Roest in de tussentijd een ultieme, tijdelijke locatie in de originele kelder van het gebouw. Zo'n zes maanden lang vormt Doka een ontwikkelingsruimte voor kunstcollectieven, performers, DJ's en vernieuwende artistieke organisaties. Op het programma staan o.a. samenwerkingen met toonaangevende partijen als Subbacultcha, Tomorrow Is Now, Kid!, Kriterion en Amsterdam Dance Event. Nachtdieren kunnen elke donderdagavond los tijdens Nachtkijker, met veelbelovende resident DJ's zoals Jules de la Courgette en Mr. Mendel. Excentriekelingen en muzikale avonturiers voelen zich thuis op de vrijdagavond met Obscura, waar op de zaterdagavond organisaties van naam buitengewone concepten lanceren. Doka vormt zondagavond het rauwe en sjieke decor voor DOKA Royale, een nacht met kleurrijke DJ's als Marcel Barlag, cocktails, Russian Roulette, bingo, live acts en ongecompliceerd dansen.

Naast een overvloedige nachtprogrammering staat Doka ook voor een ouderwets diner concept. Bij Doka diner eten bezoekers op onconventionele wijze handgemaakte tapas, rechtstreeks uit de snackbar vitrine en met verse sauzen. Doka diner biedt een sociale manier van eten en is een concept dat gemoedelijk over kan gaan in een Flamboyante clubavond.