Partyflock
 
­ Nederland

Twee tickets voor de prijs van één voor Symphonica Elektronica

gepubliceerd door , op
Symphonica Elektronica
25 juli 2013
Wegens tegenvallende kaartverkoop start Symphonica Elektronica een twee voor de prijs van één actie. Reeds gekochte tickets voor Symphonica Elektronica Sweat gelden nu als toegangsbewijs voor twee personen. Ook tickets die nu nog worden aangeschaft maken deel uit van deze actie. De kaartprijs blijft ongewijzigd: €32,50 (ex. fee).

Met nog een kleine week te gaan tot het festival laat programmeur Maarten Pordon in een openhartig interview met DJBroadcast weten waarom ze zijn overgegaan tot deze actie: 'Ten eerste hebben we ons vergist in de combinatie van een binnen- en buitenlocatie in de zomer. Wij hebben dit niet duidelijk genoeg gecommuniceerd, waardoor we voor de bezoeker onbedoeld verwarring hebben gecreëerd. Verder zit het festivalseizoen op dit moment overvol. Door de volle festivalkalender kan het publiek ieder weekend tussen vele verschillende festivals kiezen. De keuze valt daarbij te weinig op ons festival. Concluderend denk ik dat een combinatie van al deze factoren ervoor heeft gezorgd dat de kaartverkoop achterblijft.'

Ondanks de tegenvallende kaartverkoop wil de organisatie de kwaliteit van het festival waarborgen. Doordat er nu twee mensen op één ticket toegang krijgen. hoeven de zalen in DeFabrique niet op capaciteit aangepast te worden, waardoor de originele indeling behouden blijft. Om de bezoeker niet te benadelen belooft de organisatie geen acts te cancelen en zal de muntprijs niet stijgen. Tevens blijft de culturele randprogrammering behouden. Pordon: 'We weigeren om de trouwe bezoekers de dupe te laten worden. Met deze maatregel handhaven we de kwaliteit van het festival en hebben de bezoekers de kans om deze keer voor de helft van het geld erbij te zijn.'

Symphonica Elektronica Sweat vindt plaats op zaterdag 10 augustus op evenementenlocatie DeFabrique, te Utrecht. Kaarten kosten €32,50 (ex. fee). De line-up bestaat onder andere uit Dave Clarke, Jackmaster, Barnt, Genius of Time (live), Rødhåd, Ivan Smagghe, Redshape (live), Dekmantel Soundsystem en Detroit Swindle.

3 opmerkingen

Werkzaam bij V.C.N.
Artiest {SHOWLIST artist 41643, 10552}
Eg netjes en eerlijk antwoord van de organisatie. Vaak zie je kromme lul verhalen waarom een 1+1 actie is...

Netjes..
Ik lees niet zo vaak kromme lulverhalen meer hoor. Je moet ook wel. Anders kun je het volgend jaar schudden.
Wat ik wel 'vreemd' vind: er is geen animo zeggen ze, maar als het goedkoper is wel? Dan is ineens de hut wel vol? Denk het niet. En als het wel zo is, dan is de helft van de prijs misschien een realistischer bedrag?

Affijn, het is sowieso niet mijn stijl dus ik moet misschien ook mijn bek houwuh:P
Probleem is geen nieuwsbericht op Feestkudde geplaatst hé. Boothstock vandaag anders was ik zeker gegan.