Partyflock
 
­ Nederland

Zevende editie Rauw in jubileumjaar in aantocht

gepubliceerd door , op
Rauw
21 juni 2013
De zevende editie van het Rauw jubeljaar staat al weer voor de deur. En ook deze keer wordt er weer uitgepakt. Alhoewel er al menige Belgische topper op Rauw is langs zijn geweest in de afgelopen tien jaar, is het voor het eerst dat Dr. Lektroluv komt draaien. Daarnaast zullen Menno de Meester en natuurlijk Rauw opperhoofd Joost van Bellen de dj-booth bemannen. Als kers op de taart zal Setup op Rauw op een spectaculaire manier acte de présence geven door beeld en geluid te remixen.

In 2002 besloot Dr. Lektroluv als eerste met undercover te gaan optreden en kwam de eerste Lektroluv compilatie uit. Met zijn groene masker, speciale outfit en eigen hoofdtelefoon werd hij een fenomeen die elk feest gegarandeerd op zijn kop zet. Dr. Lektroluv is een wereldwijd beroemd mysterie die stad en land afreist om zijn dj kunsten te laten horen. Bovendien heeft het groene genie een zeer succesvol platenlabel. Na tien jaar is het dan eindelijk zover, de dokter komt op Rauw in Tivoli de boel een gezond potje afbreken. Met zijn mix van heden en verleden heeft hij het juiste recept voor de echte Rauwdauwer.

Menno de Meester won na een spannende strijd afgelopen april de Rauw warm-up dj-contest door buiten zeer goed te draaien te laten zien hoe je een zaal hoort op te warmen. Bovendien draaide hij die nacht als allereerste Daft Punk's Get Lucky in Europa. Het is nog steeds een Raadsel hoe hij eerder dan de grootste namen in dj-land aan dat nummer kwam. Het bezorgde hem na verhit juryberaad de eerste plaats. Het is nu voor de eerste keer dat het nieuwe talent het Rauw-publiek officieel mag komen opwarmen.

Natuurlijk is Rauw-opperhoofd en circusdirecteur Joost van Bellen ook van de partij. De discodinosaurus heeft na succesvolle dj-gigs op Ibiza precies in de smiezen wat er groot gaat worden deze zomer. Hij heeft er verschrikkelijk veel zin.

Met Setup aan boord belooft deze nacht legendarisch te gaan worden. Setup is het Utrechtse podium voor iedereen die geïnteresseerd is in de fusie tussen techniek en cultuur. Setup organiseert allerlei bijeenkomsten zoals presentaties, workshops en tentoonstellingen. Met de 10 Jaar Rauw Open Source editie zal het podium omgetoverd worden tot een wirwar van beelden en informatie.
In de aanloop naar Rauw zijn workshops gehouden met Utrechtse makers. De resultaten zullen op Rauw te zien zijn en zijn bovendien beschikbaar op de party-USB-stick en de website. Het kan als basis gebruikt worden om verder te remixen en te hergebruiken. Het is een bron van creatieve middelen en sluit aan bij een breed gedragen behoefte aan online gebruikersgemak, transparantie en vernieuwing. Het klinkt bijna net zo mysterieus als de man met het groene masker, maar als je de website bezoekt zal je zien wat er te wachten staat op deze speciale editie van Rauw in Tivoli.

Voor middernacht zijn de kaarten €8, daarna zijn de kaarten aan de deur € 12. Je kan natuurlijk ook online van te voren je kaartje kopen, zodat je zeker bent dat je van de partij kan zijn. De voorverkoop loopt als de gesmeerde bliksem!