Partyflock
 
­ Nederland

Sonic Planet feat. Octave One in Perron 55

gepubliceerd door , op
Sonic Planet
18 mei 2013
Goed nieuws voor alle liefhebbers van degelijke technomuziek. Sonic Planet: komt na een pauze van drie jaar weer terug in Poppodium Perron 55! Dit legendarische club concept bracht in het verleden al internationale acts en DJ's als Len Faki, Aril Brikha, Heiko Laux en James Ruskin naar Venlo. Nu volgt er een nieuwe reeks feesten. Dit in samenwerking met de frisse Venlose organisatie Fruit Collectief en het Eindhovense platenlabel: Flatlife Records.

Main room: Fruit Collectief presents: Octave One Verenigde Staten, Ongeoliede Machine, Max Breur & Lezano.
Upstairs room: Flatlife Records presents: Oliver Lieb Duitsland, Jack Wax, Détaché & Tim Gaal

Bij de eerste editie op 14 juni wordt meteen hoog ingezet, met een line-up waar iedere techno liefhebber van gaat watertanden. In de grote zaal, gehost door Fruit Collectief, staat Detroit techno centraal. Niemand minder dan het Amerikaanse duo Octave One komt één van hun befaamde live sets ten gehore brengen. Deze heren, afkomstig uit Detroit, draaien al sinds 1989 mee en zijn ware grootheden in de techno scene. In de stad waar techno zijn oorsprong vond, debuteerde de broers met de single 'I Believe' op de legendarische techno compilatie "techno 2: The Next Generation". Sindsdien vertegenwoordigen ze de Detroit sound met shows over de hele wereld. Hun klassieker uit 2000 'Black Water' is bekend bij vrijwel iedere liefhebber en zal 14 juni vast en zeker ook voorbij komen. Verwacht een energiek, passievol live optreden van anderhalf uur. De overige namen in deze zaal zijn de Fruit Residents: Ongeoliede Machine, Max Breur en Venloos grootste jonge techno talent Lezano!

De bovenzaal zal het domein zijn van Flatlife Records: dit label timmert sinds enkele jaren stevig aan de weg met goede releases (zowel op vinyl als digitaal). Naast label-eigenaar Jack Wax zullen Tim Gaal en Détaché achter de draaitafels plaatsnemen. Hoofdact in deze zaal is eveneens een techno grootheid: Oliver Lieb uit Duitsland. Ook deze veteraan heeft zijn sporen meer dan verdiend. Lieb is o.a. bekend van de klassieke techno track 'Subraumstimulation'. Ook maakte hij verschillende stijlen elektronische muziek onder pseudoniemen als: L.S.G., The Ambush en Paragliders. Anno 2013 heeft Lieb zich volledig gericht op techno. Verwacht in de bovenzaal een muzikale trip die begint met deephouse en eindigt in stevige techno.

Kaarten voor de avond zijn verkrijgbaar via de website van Perron 55 en bij Sounds Recordstore (Parade 66, Venlo). Toegang vanaf 18 jaar.