Partyflock
 
­ Nederland

Terug naar de house in Gebouw T

gepubliceerd door , op
I Like Retro
29 april 2013
'Back to the old school', 'Turn up the bass', 'I like it loud!' Vele kreten uit de eind jaren '80 en begin jaren '90. Stichting TO DO laat deze tijden herleven in Gebouw-T! Op zaterdag 1 juni vindt het eerste echte house feest, I Like Retro, plaats in Gebouw-T.

Om 22.00 uur barst het feest los en het zal tot diep in de nacht duren. Terug naar de old school I Like Retro laat het oude club gevoel terugkeren. Grote discotheken zoals de Zillion, Castel, Parkzicht, X, Zino en the-site waren voor veel 'clubgangers' populaire bestemmingen elk weekend. Door de combinatie van elektronische dansmuziek met grote Ventilatoren, rook en effecten werd er een hele nieuwe beleving gecreëerd. I Like Retro richt zich hier op.

DJ Bountyhunter
De avond staat geheel in het teken van de diverse housestijlen zoals club, oldschool, early rave en jump. I Like Retro wordt met warme houseklanken geopend door Gino D, de artiestennaam van Gino Vriens. Mede door Ben Liebrand is deze dj sinds 1994 geïnfecteerd met het draaivirus. Patrick Burremans, beter bekend als Pat B, voert het tempo op door oude klassiekers uit de speakers te laten knallen. Wonend op de grens van Nederland en België gaf deze Nederbelg zich al snel over aan het jump genre. Reverze, Decibel en Hardbass zijn een kleine greep uit de waslijst aan feesten. De headliner deze avond is één van de grondleggers van de oldschool namelijk Stefan Melis, alias dj Bountyhunter. Rond 1994 brengt hij onder de namen X-change en Chain-dance platen uit op het zeer toonaangevend platenlabel Bonzai Records uit België. Naast het produceren is dj Bountyhunter de resident dj van Cherry Moon.

De nacht wordt afgesloten met een spetterende set van dj XS.

I Like Retro
I Like Retro biedt regionaal talent de kans om te schitteren op het podium naast bekende artiesten. Initiatiefnemer Stichting TO DO is er van bewust dat er veel talent rondloopt in de gemeente Bergen op Zoom. Het concept I Like Retro is één van de initiatieven om de drempel voor deze talenten te verlagen. Niet alleen de talenten zijn van belang, ook de doelgroep die van deze muziek houdt. I Like Retro biedt de liefhebber een volwaardig club feest in de regio.

Stichting TO DO
Stichting TO DO zet zich in voor de maatschappij. Deze stichting, gevestigd te Bergen op Zoom, is ontstaan vanuit de gedachte dat de kunst, cultuur, sport & beweging op niveau niet toegankelijk zijn voor diverse doelgroepen. Daarom organiseert stichting TO DO evenementen en activiteiten waar iedereen aan deel kan nemen. Hierdoor speelt de stichting in op de wensen en behoeftes van deze doelgroep.

Voor meer informatie kijk op www.ilikeretro.nl