Partyflock
 
­ Nederland

Twaalf uur lang Junction in Westerunie en op 't Westergasterras

gepubliceerd door , op
Junction
15 mei 2013
Vrijdag 14 juni keert Junction terug naar de WesterUnie, na de enorme klapper in februari met Gary Beck & Pär Grindvik! Om dit te vieren zal deze Junction een sessie van maar liefst twaalf uur lang worden: in de middag op het Westergasterras (gratis entree!) en 's nacht in de WesterUnie. De eregasten in de nacht zijn de mysterieuze man van het moment Shifted (Avian, London) en Berghain resident Norman Nodge (Ostgut Ton, MDR, Berlijn). Natuurlijk kunnen ook Junction residents Kevin Arnemann & Drum Tone niet ontbreken en 's Middags zullen smaakmakers La Vondèl, JP Enfant, Mattikk en Laym het Westergasterras voor hun rekening nemen.

Shifted dus, de man die vorig jaar ontplofte in de scene met juichend onthaalde EP's en een debuutalbum op Luke Slater's Mote Evolver en de vliegende start van het eigen Avian label met releases van gelijkgestemden als Sigha en MPIA3. Binnengehaald als vaandeldrager van de moderne techno sound is zijn geluid duister, kaal en hard maar nooit gevoelloos en met een enorme dansbaarheid. Een unieke artiest met een zeer eigen geluid en een live reputatie die je met eigen ogen aanschouwd moet hebben. Junction is dan ook trots dat hij erbij is in de WesterUnie!

Voor wie dit misschien nog wel meer geldt, is Norman Nodge. De man die al jarenlang als het (niet zo) goed bewaarde geheim van de Berghain functioneert, combineert deze prestigieuze residentie ook nog eens moeiteloos met een full time baan als advocaat. Zijn releases op Ostgut Ton en MDR (Marcel Dettmann Records) variëren van zeer kale producties tot harde peak time techno, maar in zijn sets verkent hij bij voorkeur het hele spectrum van de elektronische muziek. Aangezien Norman Nodge bekend staat om zijn lange, uitgebreide sets in de Berghain zal hij daar 14 juni ook flink lang de tijd voor krijgen! Alsof dit nog niet speciaal genoeg is zullen residents Kevin Arnemann (debuut op Awakenings dit jaar!) en Drum Tone (opperhoofd van underground sensatie Legaal! en Switch boeker) samen de ware Junction sound vertegenwoordigen met een back2back sessie zoals die nog niet eerder van hen gehoord is.

Als kers op de taart begint deze flinke sessie al in de namiddag op het Westergasterras, gratis toegankelijk en hopelijk gewoon bijgestaan door een lekker zonnetje! Een gezellig samenzijn met lekker eten en genoeg drinken voor iedereen die Junction een warm hard toedraagt. Hiervoor zijn een aantal zeer getalenteerde artiesten gevraagd om de boel muzikaal te begeleiden: morgen.am's La Vondèl zal één van zijn karakteristieke live sets weggeven, JP Enfant van collega's Les Enfant Terribles (Trouw) en Mattikk van Nachtwerk en These Guys stonden beiden al heel lang op het verlanglijstje van Junction om een keer uit te kunnen nodigen en opkomend talent Laym (Volunar Records) zal niets minder dan een 4-decks vinyl set weggeven!

WesterUnie 22:00 - 05:00
Shifted (Avian, London, UK)
Norman Nodge (Ostgut Ton, MDR, Berghain, Berlin)
Kevin Arnemann (Awakenings, Junction)
Drum Tone (Legaal!, Junction)

Westergasterras 17:00 - 22:00 (gratis entree!)
La Vondèl Live (morgen.am)
JP Enfant (LET, Trouw, Amsterdam)
Mattikk (Nachtwerk)
Laym (Volunar Records)

Kaarten koop je in de voorverkoop via koop tickets.