Partyflock
 
­ Nederland
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!

Overdreven Festival
Overdreven lekker leven anno 2013

gepubliceerd door , op
Overdreven Festival 2013
10 juni 2013
Op 22 juni, de eerste dag van de zomer, zal het Overdreven Festival haar apotheose beleven in Overvecht. Na een succesvolle editie in 2012 wordt gedurende het midzomerweekend van 2013 de Cultuurstrip opnieuw omgetoverd tot overdreven festivalterrein. Het festival biedt een podium aan de beste lokale bands en DJ's, ondersteund door reeds gevestigde bands uit de Domstad. Door deze creatieve synthese ontstaat een unieke sfeer en eclectisch Utrechts geluid.

Het festival wordt voortgebracht door een omvangrijk netwerk van verschillende kunstenaars, vormgevers en muzikanten. Ook wordt op het gebied van media en eventmanagement hulp ingeroepen van Utrechtse studenten. Met een combinatie van professionals en vrijwilligers wordt gestreefd naar kruisbestuiving en talentontwikkeling.

Buiten dat het festival zal overlopen van muziek en creativiteit, is er de boodschap: 'Totaal Lokaal'. Dat betekent dat er wordt gestreefd om alles wat je op het festival tegenkomt, uit Overvecht en omstreken te halen. Doordat alles Totaal Lokaal is georiënteerd zijn niet alleen de artiesten, maar ook de ondernemers uit de wijk aanwezig. De acts, aankleding, kunstenaars, heerlijke biologische hapjes en drankjes, beveiliging, materieel en zelfs het bier komt uit Utrecht! Dit lokale karakter zorgde vorig jaar al voor een warme, Overdreven ongedwongen sfeer

Het eerste deel van de line-up is bekend
Op twee overdreven podia staan 22 juni onder andere de Utrechtse helden Mike Mago, La Corneille, Double G,
Nuno dos Santos en Let's go Eskimo. Half mei zal de rest van de line-up bekend worden gemaakt.

  • Mike Mago, de man achter Bmkltsch Rcrds, produceerde voor o.a. de Gorillaz. Zijn nieuwe single The Show is zojuist gereleased door 's werelds grootste dancelabel Spinnin' Records.
  • Vorig jaar stond Guy Corneille al op het Overdreven podium. Na veel positieve reacties komt de inmiddels tot La Corneille herdoopte band terug met muziek die je raakt tot in de kern.
  • Double G, één van de MC's van The The Kyteman Orchestra Orchestra is een van oorsprong Griekse MC en producer. 22 juni komt hij samen met zijn band The Ouzo Family langs om het Overdreven Festival op z'n kop te zetten!
  • Nuno dos Santos, bekend van legendarische avonden in de Trouw, is vanaf april zijn eigen label 'Something Happened Somewhere' begonnen. Hij heeft samengewerkt met de groten der aarde en staat bekend om zijn energieke dj sets.
  • Het Utrechtse Powertrio Let's Go Eskimo speelt Bluespunk. Volle of lege zalen, het maakt de band niet uit. Ze spelen met hun power en losbandige energie de zaal plat. In het verleden speelde het trio onder andere op Festival aan de Werf en de Popronde en nu op Overdreven Festival.


Natuurlijk is ook de aankleding Overdreven belangrijk:
Deze editie zullen er o.a. flamingo's, glas in lood en vliegende schotels van de commode worden gehaald. Dansen & springen is oké dus gaan ze dit jaar tot later door, omdat het tenslotte langer licht is. Samen met een uitzinnig verkleed publiek ga je de zomer op een onvergetelijke manier inluiden. Dus trek 22 juni je mooiste verenpak aan en laat zien wat Overdreven Lekker leven is!

Het markante Utrechtse bureau HIK Ontwerpers sluit met het Overdreven festival aan bij het 300 jarige bestaan van de Vrede van Utrecht. De organisatie heeft als locatie de Cultuurstrip gekozen, het meest eigenzinnige, vernieuwende, creatieve en rebelse schouwtoneel van Overvecht. Vanuit deze locatie zullen verschillende artiesten en creatieve ondernemers uit Overvecht zichzelf op een verguld presenteerblaadje aanbieden.

Het festival vindt plaats met steun van de het Wijkbureau Overvecht en de Vrede van Utrecht.

1 opmerking