Partyflock
 
­ Nederland

Future Focus Night #2

gepubliceerd door , op
Op vrijdag 5 april 2013 vieren het label Future Focus Recordings en artiestenmanagement Future Focus Bookings hun tweejarige bestaan onder de noemer Future Focus Night. In de hoofdstedelijke Escape zijn de intiemste zalen gereserveerd – Lounge en Studio – om het trancemerk en de artiestenstal weer eens uitgebreid in het zonlicht te zetten. Aan de vooravond van ASOT 600 in Den Bosch is de 10,- euro kostende Future Focus Night dan ook een hartversterkende opwarmer voor het weekend.

Het Future Focus imprint wordt bestuurd door DJ/producer Ernesto van de Meij (ex-Ernesto & Bastian) en het Australische tweetal Stuart Matheson en Sasha Vatoff, muzikaal verenigd in het tranceproject Binary Finary. Sinds de start van Future Focus in 2011 staat de teller van recordings inmiddels op dertig releases, en bestaat het artiestenteam uit vele nationaliteiten en sounds. Het brede geluid van het label krijgt wereldwijd bovendien steeds meer waardering en een aantal producers hebben Future Focus vol in de schijnwerpers gezet.

Na het uitverkochte Future Focus verjaardagsfeest tijdens ADE 2011 is er dus genoeg reden voor een muzikale tussenstand, met een over twee arena's verdeelde programmering in de Escape. Een spannende combinatie van Trance, techtrance, techhouse en techno, waarbij Future Focus Recordings en Future Focus Bookings vanuit alle hoeken belicht wordt.

De Britse trancemeester Nick Sentience verandert de dansvloer in een psychedelische kaboutertuin, met paddenstoelen tot aan het plafond. Bereid je geestelijk dus voor op een set opzwepende tech-trance, geproduceerd in een ruimtecapsule op weg naar Goa.

Met af en toe een bijzondere gig tussendoor, heeft de wederhelft van Ernesto & Bastian (R.I.P.) tegenwoordig een belangrijke rol als talentbegeleider en artiestenmanager bij Future Focus. Maar als DJ-ervaring uit te drukken was in meters, dan had Ernesto talloze marathons op naam staan

Wanneer Markus Schulz een remix en plaat vraagt, dan zit het helemaal snor met je sound. Stem af op de wekelijkse radioshow Afterburned, luister naar de bazen-release 'Afterburned'/'ID Frenzy' op Cold Harbour Recordings Red, en check de eerdere parels van Aerofoil op Future Focus Recordings.

Ook Alex Fisher zit in een accelererende lift naar hogere sferen, dankzij een aantal ijzersterke (co-)producties op labels als High Contrast, Reset en Spinnin. Zijn platen worden niet voor niets gedraaid op AAA-radioshows van -iconen als Armin van Buuren, Paul van Dyk en Judge Jules.

Clayton Coleiro, bekend als Clay C, is geboren op het altijd zonnige eiland Malta. De Escape is dit keer het toneel waar deze bezige bij zijn Maltese kwaliteiten zal tonen, na een wilde set op ADE in de Panama is hij terug op de Nederlandse dans vloer. Met zijn eerste release 'Switch' in Juli en zijn net afgeleverde 'Poison Drops Ep' op Future Focus Recordings is Clay C er weer helemaal klaar voor.

De Milanees Amedeo Gaspari van Future Focus produceert tevens voor de trance-giganten Armada en Spinnin, na support van Tiësto, Sander van Doorn, Markus Schulz en Armin van Buuren. Amex' maandelijkse podcast 'The Mixed Session' is eveneens een regelrechte aanrader.

Op de drempel van een twintigjarige jubileum is de Italiaanse veteraan Yves De Lacroix al enige tijd aan een tweede jeugd bezig. De Future Focus artiest heeft met de op Armada uitgebrachte tracks 'Close To The Stars' (met Fabio XB) en 'Will I' (i.s.m. Steve Brian) de wereldtop aangetikt.

Door enkele sterke samenwerkingen op Future Focus Recordings met o.a Fisher, Binary Finary en Pulse & Sphere - is het Britse Alpha Duo een stuk boven het maaiveld uitgestegen. Als voormalig 'Wildcardwinnaars van het A State Of Trance 550 Anthem' timmeren ze dan ook alweer vier jaar aan de weg.

Espen Gerhardsen & Geir Albertsen komen vanuit de Noorse duisternis licht brengen in de Escape. Met 'Paradigm' en 'Armageddon' zette ze dikke vette stempels in de Future Focus catalogus, maar ook de radioshow 'Euphoric Sessions' doet sneeuwpoppen smelten.

Jay Junior geeft muzikaal tegenwicht aan de Future Focus Night met in funk en groove gedrenkte techhouse. Artfully Blended heet zijn maandelijkse podcast, terwijl hij ook met o.a. 'Proksi' ( i.s.m. Arturo Silvestre) de aandacht op zich gevestigd kreeg, voor hem dan ook de eer de avond te openen.

Privilege vliegt vanuit Cyprus richting de Lage Landen om zijn Hollandse draaidebuut te maken in de hoofdstad. De DJ/producer geldt thuis als een trance-grootheid, die op elke m2 van het eiland lijkt te hebben gedraaid.
Privilege is daarom klaar voor zijn vuurdoop in Amsterdam.




Line-up:

2 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 62105, 11259}
(y) NICE!