Partyflock
 
­ Nederland

Q-dance 2013: nieuw, hard & divers happy 2013

gepubliceerd door , op
Na doldwaze avonturen op Freaqshow is het Q-dance team weer op volle sterkte. Nu ze zich richten op het nieuwe jaar, pakken ze graag de kans om zich tot jullie - de dedicated bezoekers - te richten. Lees verder!

Korte terugblik
2012 Is een heftig jaar geweest, waarin Q-dance mooie en magische momenten met jullie hebben mogen delen. Ze willen één moment in het bijzonder aanhalen, welke typerend is voor het Q-dance publiek: Defqon.1, vrijdagavond, de eerste festivaldag bereikt bijna zijn piek... Terwijl het Q-dance team de laatste voorbereidingen voor "The Gathering" treft, gaan de poorten naar de RED open. Duizenden liefhebbers sprinten tegelijk naar het podium toe en schreeuwen het uit van geluk. Jullie hebben er zin in, de energie is bizar. Het zijn deze momenten waarop grenzen vervagen tussen publiek, dj's en organisatie. 'We are all in this together.'

Internationale avonturen
De harder styles zijn als genres na twintig jaar niet meer weg te denken van festivals en feesten in Nederland. Het is onderdeel van het DNA. Net als DNA aan verandering onderhevig is, evolueert ook de muziek. Hardstyle overstijgt inmiddels onze landsgrenzen en brengt onder de vlag van Q-dance mensen samen in Chili, Australië en Amerika. Het is geweldig om dit mee te maken. Q-dance deelt dit graag met jullie. Om die reden zijn vanaf nu alle door Q-dance georganiseerde events op een ander continent gratis toegankelijk voor de Nederlandse fans. Dus: een oproep aan alle reislustige Nederlandse Q-dancers om aan te haken bij de overzeese avonturen.

Muziek
Er is meer gaande. De harde sounds zijn volop in ontwikkeling en er ontstaan steeds meer aftakkingen. Je hoort tegenwoordig zelfs hardstyle op de radio. Vul zelf maar in wat je daar van vindt. Het is tijd voor Q-dance om kleur te bekennen. Q staat voor kwaliteit en puurheid. 'Representing the harder styles in dance music' is wat ze doen. Je leest het goed: hard en meervoud.

Met deze slogan komt een stukje verantwoordelijkheid. Enerzijds is er de trots op het succes van de sound. Ze genieten oprecht van muziek die helden als Headhunterz, Wildstylez, Noisecontrollers en Frontliner maken. Tegelijkertijd beseffen ze zich dat hardstyle nooit zo groot kon worden zonder stevige wortels in de underground. Q-dance weet waar zij vandaan komt. Daarom geven ze events als QORE 3.0 en QULT. Gewoon omdat het leuk is. Puur voor de muziek en het feest.

Q-dance in 2013
Omdat muziek altijd iets persoonlijks is, is het belangrijk dat je weet waar je bij Q-dance in 2013 aan toe bent:

Qapital - zal zich toeleggen op de rauwe kant van hardstyle. Naast harde acts als Adaro en B-Front, zullen ook namen als de Noisecontrollers extra gas geven. Drie area's gevuld met kick-ass hardstyle: check de trailer. Kaartverkoop start aanstaande zaterdag, uitsluitend op Q-dance.com

IQON - het nieuwe festival in Australië op de Sydney International Dragway, brengt één podium met internationaal toonaangevende acts en lokale helden uit de hardstyle scene. 'Ozzies, here we come again.' Check de line-up op de website.

QULT - het clubfeest in de WesterUnie, maakt ondertussen furore met een stevige mix van electro, techno en hard-dance. Verbreed je horizon en kom de sfeer & sound eens proeven. Zaterdag 2 februari is de volgende editie.

Q-BASE - het festival voor de die-hards en fijnproevers. Op de verlaten legerbasis zijn twee grote podia waar je terecht kan voor hardstyle: van de zomerse festival sound tot het harde werk. In De Bunkers kan je afdalen in de dieptes van de underground. Hardcore, crossbreed, dubstep & hard-techno: je kan het niet gek genoeg bedenken.

QORE 3.0 = future hardcore. Een feest waarop de grenzen van het genre verlegd en doorbroken worden. Een feest voor de hard-heads. QORE 3.0 zal terugkeren op een passende locatie. Q-dance daagt je uit om eens langs te komen.

Qlimax - hier trekt Q-dance op zowel muzikaal als showgebied alles uit de kast. Hier staan alleen de grote namen uit de harde scene.

Dominator - het grootste dikste hardcore festival ter wereld. Er is hoop voor de gabbers: in het najaar zullen Art of Dance en Q-dance samen een nieuw hardcore feest lanceren in de Heineken Music Hall.

Defqon.1 Festival 2013
Last but certainly not least: Defqon.1. Afgelopen jaar hebben jullie met 20.000 kampeerders een geweldig weekend gehad. De sfeer op de pre-party was onbeschrijfelijk, het samen inwijden van de RED pure magic. Q-dance doet er alles aan om te zorgen dat Defqon.1 het vetste festival van Nederland blijft. Of dat weer lukt, is aan jou om te beoordelen.

Omdat vele van jullie al bezig zijn met de vakantieplanning, willen ze alvast aankondigen dat Defqon.1 plaatsvindt in het weekend van 22 juni. Zet hem alvast in je agenda. Q-dance wil het Defqon.1 party-weekend dit jaar toegankelijker maken, ook voor mensen voor wie het vorig jaar te duur was. Daarom is er besloten de weekend tickets voor 95 euro aan te bieden. Hiervoor krijg je toegang tot twee volle festivaldagen, een sfeervolle pre-party en een superdikke Defqon.1 camping; een complete hard-dance-holiday.
Als je alleen op zaterdag wil komen is dat ook prima, een zaterdag dagticket kost 70 euro. De kaartverkoop van Defqon.1 start op zaterdag 6 april om 13:00 op Q-dance.com, meer info volgt in maart.

Q-dance hoopt ook weer in 2013 op jullie vertrouwen en toewijding. Tot zaterdag op X-Qlusive Wildstylez.

Oh ja... ze hebben een jaaroverzicht gemaakt van alle avonturen van 2012, check it here:

127 opmerkingen

qore3.0 (L) en benieuwd naar het nieuwe hc feessie
Uitspraak van GabberPinda4Life op donderdag 17 januari 2013 om 17:13:
Thunderdome georganiseerd door Q Dance


De productie van thunderdome werd de laatste jaren al gedaan door Q-dance
Uitspraak van N1CK- op vrijdag 18 januari 2013 om 22:17:
De productie van thunderdome werd de laatste jaren al gedaan door Q-dance


Dat is bekend;)
Er is hoop voor de gabbers: in het najaar zullen Art of Dance en Q-dance samen een nieuw hardcore feest lanceren in de Heineken Music Hall.


Hier wordt ik vrolijk van(y)
Uitspraak van Lancher > Minion a.k.a. Project Chryzis op vrijdag 18 januari 2013 om 12:29:
is het toch nog niet eens zo'n gekke veronderstelling lijkt mij.


Op zich niet ! Flevoland wordt wel als een Randstad provincie gezien vlg mij.
Dus Q-Dance feesten in Nederland vinden grotendeels plaats in het Midden !
Maar er is 1 uitzondering nl. Dominator...In Eersel pal onder Eindhoven...
En Q-Base licht vlak over de grens bij Boxmeer :O maar vooruitdan niet in NL :S

Ik vind het een beetje raar dat ik met jou aan het discussieren ben of dat Het Klokgebouw een mooie lokatie zou zijn voor Qore 3.0 :| :roflol:
Een Industrieel Monumentaal pand in een stad waar toekomstige producten worden ontwikkeld.
Maar als het om de reisafstand gaat ;-)

Iig. zie ik Q-Dance allang niet meer als een Unieke organisatie ! Hardbass wordt ook gedeeld met Qlimax in dezelfde lokatie bv. HMH percies zo. En de BV. ID&T heeft tal van dat soort lokaties.
Q-dance heeft geschiedenis in Eindhoven dus van mij mogen ze best komen :lol:

Maar ik gun iedereen een feestje in hun regio !
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 169295, 68437, 59028, 53364, 60556}
Uitspraak van Sten1990 op vrijdag 18 januari 2013 om 14:55:
Het klokgebouw is qua geluid in de mainzaal gelijkwaardig aan de HMH, alleen heeft het een veel rauwere, industriële, bijna Maassilo-achtige uitstraling. Perfect voor een goed hardcorefeest dus


Klinkt wel goed. Het is ook een beetje flat/bedrijfspand achtig zie ik. Zal wel een fraaie sfeer geven.:9


Uitspraak van TiMmS op vrijdag 18 januari 2013 om 15:39:
Ik hoop 't, valt namelijk op dezelfde datum als Defqon.
Gaan sowieso naar EDC dit jaar, kaarten al in de pocket!


Had dat nog niet eens gezien. Dan is de kans maar zo dat Q-Dance niet aanwezig is dit jaar op EDC?!
Afgelopen keer was de Q-Dance stage wel een succes volgens mij, dus zal denk ik wel zonde zijn als het dit jaar niet het geval zal zijn.




Uitspraak van davidjd_b op zaterdag 19 januari 2013 om 00:06:
Ik vind het een beetje raar dat ik met jou aan het discussieren ben of dat Het Klokgebouw een mooie lokatie zou zijn voor Qore 3.0


Ha, maar geen vervelend gesprek toch. ;p


Uitspraak van davidjd_b op zaterdag 19 januari 2013 om 00:06:
Een Industrieel Monumentaal pand in een stad waar toekomstige producten worden ontwikkeld.
Maar als het om de reisafstand gaat


Voor een vet feest maakt me dat over het algemeen niet zoveel uit en laat Qore3.0 nou echt een dik feest zijn.O:)



Uitspraak van davidjd_b op zaterdag 19 januari 2013 om 00:06:
Maar ik gun iedereen een feestje in hun regio !


Ha dat sowieso, maar liever gewoon een dikke locatie zo als de HMH. Kom zelf niet uit de buurt hoor van Amsterdam, maar over de feesten die ik in in o.a. de HMH heb gehad ben ik echt wel te spreken.:)

Promo edities, Thunderdome Fight Night, Qore3.0 et cetera.:9

Hier in de regio heb je qua festivals/feesten o.a. Hardshock festival en Fantasy Island.


Uitspraak van Scorrupt op donderdag 17 januari 2013 om 23:33:
goed nieuws! blij dat ze QORE ook doorzetten


Duidelijk. Voor mij beste (indoor) feest van afgelopen jaar.
laatste aanpassing
Uitspraak van Lancher > Minion a.k.a. Project Chryzis op zaterdag 19 januari 2013 om 00:24:
Ha, maar geen vervelend gesprek toch.


Nee hor :-)

Uitspraak van Lancher > Minion a.k.a. Project Chryzis op zaterdag 19 januari 2013 om 00:24:
laat Qore3.0 nou echt een dik feest zijn.


Dat zowiezo...de lokatie helpt wel om dat te bereiken !

Uitspraak van Lancher > Minion a.k.a. Project Chryzis op zaterdag 19 januari 2013 om 00:24:
een dikke locatie zo als de HMH.


Dat is ook een beproefde en gegarandeerde toplokatie. Ben er vaak geweest.. Ik vind het enigste vervelende dat het eigenlijk 1.5 zaal is ipv. 2 zalen...als je begrijpt wat ik bedoel ?
Miss is het ook wel gewoon in de HMH, ook al organiseert AOD samen met Q een nieuw feest in het najaar op die lokatie.
Verder is wel de geluids isolatie en absorptie technieken die Peutz voor de HMH ontwikkelde. Wat eigenlijk de lokatie maakt....ook in het Klokgebouw is toegepast !

Ik ga niet zo vaak meer naar Hardcorefeesten..maar pik er zo af en toe 1 tussenuit en Qore 3.0 ziet er interessant uit ! Mits er echt aandacht wordt besteed aan de toekomst :D iedereen zou hier toch met een open mind naar toe moeten gaan.
Uitspraak van davidjd_b op zaterdag 19 januari 2013 om 00:45:
Dat zowiezo...de lokatie helpt wel om dat te bereiken !


Afgelopen editie geweest?


Uitspraak van davidjd_b op zaterdag 19 januari 2013 om 00:45:
Ik vind het enigste vervelende dat het eigenlijk 1.5 zaal is ipv. 2 zalen...als je begrijpt wat ik bedoel ?


Ja klopt en ze mogen soms in de bovenzaal ook wel is wat meer doen met licht/visuals e.d. tegenover de zaal beneden. Bijvoorbeeld sowieso wat extra lasers.O:)

Verder idd top locatie. De vloer daar moet je dan maar aan wennen, maar geluid e.d. top.


Uitspraak van davidjd_b op zaterdag 19 januari 2013 om 00:45:
Mits er echt aandacht wordt besteed aan de toekomst


Het is sowieso echt anders dan andere hardcore feesten en daarnaast zijn de visuals ook dik en in combinatie met hardcore in het breedste zin van het woord, geeft dat wel echt die future hardcore sci-fi achtige sfeer.:9
Wat een gemiep over de regio van de locaties, ik woon in het hoge noorden en moet altijd ver reizen (op defqon na dan), lekker boeiend!
Was al klaar met DefQon, maar een dagticket voor zaterdag € 70,- ;-) hahahaha wat een grap!
Werkzaam bij Het Betere Ragwerk
Artiest {SHOWLIST artist 16079, 34072}
Defqon.1 is een internationale bekendheid, en elk jaar binnen een paar uur uitverkocht. Als je dan de toegangsprijzen niet omhoog gooit, dan heb je niets van economie/bedrijfsvoering begrepen. Voor 100 euro zou het ook nog binnen een dag uitverkopen.
 
Doe mij al die feesten!!!
alle feesten zou ik best willen mee pakken. alleen jammer dat de buitenlanders meestal sneller een kaartje hebben dan meer en deel van de nederlanders :(
Uitspraak van Megalodon || Opperstamper op zondag 20 januari 2013 om 06:46:
Defqon.1 is een internationale bekendheid, en elk jaar binnen een paar uur uitverkocht. Als je dan de toegangsprijzen niet omhoog gooit, dan heb je niets van economie/bedrijfsvoering begrepen. Voor 100 euro zou het ook nog binnen een dag uitverkopen.


paar uur? 11 minuten XD
Uitspraak van Schultzy op zaterdag 19 januari 2013 om 16:31:
Was al klaar met DefQon, maar een dagticket voor zaterdag € 70,- ;-) hahahaha wat een grap!


Deze opmerking is zo waar nog grappiger dan de prijs zelf. Qlimax kost hetzelfde, is kleiner, minder dj's, minder oppervlakte. En zoals hierboven gezegd: als ze de prijs een paar tientjes omhoog gooien zullen ze alsnog uitverkocht raken.
Bovendien wordt ALLES duurder. Een brood is nu duurder dan een jaar geleden. Geldt ook voor de materialen die Q-dance moet huren, het personeel dat betaald moet worden, de energieprijzen, en nog veel meer.

Maargoed, ik heb al weer te veel gezegd, want de gemiddelde Partyflocker snapt dit toch niet ;)
yeessss, qore blijft bestaan :D
'Dominator - het grootste dikste hardcore festival ter wereld.'

Waarom zouden ze daar in godsnaam mee stoppen dan :p ik heb zin in alle feessies die gaan komen!! yesyes
Uitspraak van Rence op zondag 20 januari 2013 om 18:00:
Deze opmerking is zo waar nog grappiger dan de prijs zelf.


Ik vind het gewoon veel te veel geld voor het meest overrated feest van Nederland, Qlimax idem dito! Maar top dat je even onderbouwt waarom DefQOn die € 70 volgens jou dubbel en dwars waard is. Veel plezier op DefQon!
future hardcore? next level hardcore?
what the fuck zijn dat nou weer voor termen dan?:s
Uitspraak van davidjd_b op zaterdag 19 januari 2013 om 00:45:
Ik vind het enigste vervelende dat het eigenlijk 1.5 zaal is ipv. 2 zalen


heb je het over het klokgebouw? die heeft namelijk 5 zalen...
Uitspraak van De_kale_rotkop op zondag 20 januari 2013 om 23:00:
future hardcore? next level hardcore?
what the fuck zijn dat nou weer voor termen dan?


Hardcore dat afwijkt van de standaard mainstream en de potentie heeft uit te groeien tot een nieuwe generatie liefhebbers?


Ik bedoel: op mainstreamgebied is de rek er wel een beetje uit. En er komt veel creatieve goede shit uit op 'alternatief' gebied
Uitspraak van WallMart op zondag 20 januari 2013 om 23:09:
heb je het over het klokgebouw?


Nee de HMH natuurlijk ! Klokgebouw heeft idd 5 zalen maar 3 daarvan kunnen eigenlijk gebruikt worden als muziek area.
Uitspraak van Megalodon || Opperstamper op zondag 20 januari 2013 om 06:46:
Als je dan de toegangsprijzen niet omhoog gooit, dan heb je niets van economie/bedrijfsvoering begrepen


:lol: is dit een sollicitatie aan id&t ? Denk je niet dat de aandeelhouders van dit bedrijf en alle aanverwante bedrijven zoals Q-dance en b2s, binnen zijn ?
Jarenlang zijn die prijzen omhoog gegaan ! Het werd tijd dat er wat wordt "teruggegeven" aan de mensen die deze Dance organisaties feitelijk groot hebben gemaakt nl. Wij !
Al ben ik het hier ook al een tijdje mee eens....
Uitspraak van Schultzy op zondag 20 januari 2013 om 22:46:
te veel geld voor het meest overrated feest van Nederland, Qlimax idem dito!

Een grasveld met een tenten en stages....tsja qua lokatie is het niet veel..weinig uniek !
Maar dat is outdoor in Nederland nu eenmaal grotendeels zo...
Voor dat geld (70 euro) kan ik 2 dagen naar Nature One bv. op een raketbasis. En Q-base mag er ook wezen ;p De Schorre vind ik ook bijzonder.

Ondanks dat ik twijfel over Defqon dit jaar...vind ik 70 euro acceptabel voor 1 dag. Heb tenslotte in het verleden Defqon wel een prima feest gevonden !
Maar als ik geen kaartje kan scoren...zal ik er weinig tranen over laten. festivals genoeg in de zomer.
laatste aanpassing
Ach, ben afgelopen jaar naar Coldplay geweest, die paar uurtjes kostten ook 70 euro.. Dan geef ik mijn 70 euro toch écht liever aan een hele dag Defqon uit!
Uitspraak van davidjd_b op maandag 21 januari 2013 om 10:57:
Nee de HMH natuurlijk ! Klokgebouw heeft idd 5 zalen maar 3 daarvan kunnen eigenlijk gebruikt worden als muziek area.


dan heb ik niks gezegd ;)

Uitspraak van Yoni! op maandag 21 januari 2013 om 11:32:
Ach, ben afgelopen jaar naar Coldplay geweest, die paar uurtjes kostten ook 70 euro.. Dan geef ik mijn 70 euro toch écht liever aan een hele dag Defqon uit!


inderdaad, die artiesten vragen al helemaal belachelijke prijzen en vaak zijn ze dan nog niet eens zo heel goed live :/

ik moet wel zeggen dat ik het een goede stap vindt van q-dance om de prijzen van de weekendtickets van defqon omlaag te doen.
was sowieso al van plan om weer een weekend te gaan, dus dat was wel erg goed nieuws :)
Uitspraak van WallMart op maandag 21 januari 2013 om 11:34:
vaak zijn ze dan nog niet eens zo heel goed live


Klopt, en wat mij betreft luister ik dan net zo lief de cd. Dat er zoveel mensen bij elkaar zijn geeft totaal geen extra gevoel, en een show bij een zanger(es)/band.. Tsja, word ik ook niet echt warm van. Op een goed feest daarentegen is het ontzettend leuk om met zijn alles los te gaan en hebben de aankleding en publiek zeker meerwaarde :)



Uitspraak van WallMart op maandag 21 januari 2013 om 11:34:
ik moet wel zeggen dat ik het een goede stap vindt van q-dance om de prijzen van de weekendtickets van defqon omlaag te doen.
was sowieso al van plan om weer een weekend te gaan, dus dat was wel erg goed nieuws :)


Haha ja daar ben ik ook wel blij mee! Vond het de 140 van vorig jaar zeker waard, maar minder is altijd mooi :)
Benieuwd naar dat nieuwe hardcore feest! :D
Mooie dingen, aussie here i come!
Houseqlassics... was het best?
laatste aanpassing
Uitspraak van hompi op donderdag 17 januari 2013 om 19:22:
aat als een tang op een varken :) kijk voor de gein maar is bij agenda onder icon :)


Dan zie ik nog steeds dat Cyndium eerder was.