Partyflock
 
­ Nederland

Boel op stelten
One man standing

gepubliceerd door , op
Boel op stelten
11 december 2012
Na het internationale geweld wat Groningen de afgelopen twee edities van Boel op Stelten heeft vermaakt is besloten om het nieuwe jaar op donderdag 31 januari 2013 in te luiden met een all night long dj set van niemand minder dan een van dé techno pioniers van Nederland, Michel de Hey. De nieuwe weg die Boel op Stelten is ingeslagen met internationale headliners is het Groningse publiek zo goed bevallen dat de afgelopen editie met Marc Romboy als beste Boel op Stelten allertijden werd gewaardeerd. Maar men mag natuurlijk niet vergeten dat de levendige techno scene in Nederland ook de nodige helden heeft voortgebracht. Van alle artiesten die begin jaren '90 toen de scene nog in de kinderschoenen stond aanwezig waren is Michel de Hey een van de weinigen die nog regelmatig optreedt en zeer actief is met zijn eigen labels en samenwerkingen met de jongere lichting techno producers. Omdat het al weer een tijdje terug is dat Michel in Groningen heeft opgetreden heeft Boel op Stelten de eer om speciaal voor de eerste editie van het nieuwe jaar jullie te verwennen met een set van maar liefst 5 uur van deze ouwe rot uit het vak.

De inmiddels al weer 44-jarige Michel de Hey is zijn carrière in 1986 begonnen met draaien op kleinschalige underground feesten in Rotterdam / Den Haag en omstreken. Toen in de Nederlandse scene begin jaren '90 steeds meer tekenen begon te vertonen van een in aantocht zijnde splitsing tussen de wat minder harde house / techno stijlen en de stroming die later hardcore zou gaan heten bleef Michel trouw aan de techno die hem in zijn korte carrière al zo veel successen had gebracht. Een goede keuze zo is gebleken, want meer dan 20 jaar later is het 'HEY' Imperium van Michel de Hey uitgegroeid tot een van de toonaangevende techno concepten in Nederland en ver daarbuiten. Tegenwoordig staat 'HEY' voor de twee labels van Michel de Hey, HEY Records en EC Records, gebundeld onder de naam Immaculate Music. Daarnaast organiseert hij de regelmatig terugkerende en altijd drukbezochte 'HEY' avonden waar de beste artiesten zoals Ricardo Villalobos, Gaiser, Karotte, Paul Kalkbrenner en Josh Wink naast jong talent uit eigen stal garant staan voor een avond kwaliteitsmuziek. Ook zijn 'HEY' radioshow welke op vrijdagavonden is te horen op Fresh FM is voor vele partygangers de perfecte voorbereiding op hun stapavond en is dan ook een van de best beluisterde house / techno radiostations van dit moment.

Hoewel Nederland beslist niet te klein is geworden voor Michel de Hey vindt zijn 'HEY' concept ook in het buiteland gretig aftrek. Nadat Michel een residence veroverde in de grootste club op Ibiza, Privilege kon het eigenlijk al niet meer stuk. Maar daar bleef het niet bij. Ook in Ibiza's Amnesia, Circo Loco @ DC10 en Space is Michel de Hey een graag geziene gast en geregeld staat hij dus de hele zomer op Ibiza de pannen van het dak te spelen. Maar Nederland de rug toekeren zal hij echter nooit getuige het feit dat hij ook op het populair Free Your Mind Festival zijn eigen stage kreeg. Na zijn successen in Nederland en Ibiza bleef Michel gelukkig niet stil zitten en hij exploiteerde zijn 'HEY' concept over de hele wereld wat hem jaarlijks terugkerende optredens opleverde op bijvoorbeeld Womb and Wire Festival in Japan, Time Warp, Monegros Desert Festival en Creamfields.
Ook al wordt Michel de Hey vaak geboekt voor een set van twee uur ligt zijn voorkeur toch echt bij avondvullende sets waarbij hij het publiek kan meenemen op een muzikale reis met het beste wat de hedendaagse techno te bieden heeft.

Wil jij het nieuwe jaar dus goed beginnen met een 5-uurs set waarbij de klassiekers van 2012 voorbijkomen afgewisseld met de beste tracks van nu en een voorproefje van de hits van zomer 2013 dan mag je deze eerste editie van Boel op Stelten 2013 niet missen! Speciaal voor deze all night long set van Michel de Hey zal Huize Maas ook nog een uur langer open zijn, van 23.00u tot 06.00u genieten dus! Koop je kaartje dus snel in de voorverkoop voor slechts € 10,- via LokaalTalent, of koop tickets want de vorige edities waren vroegtijdig uitverkocht.