Partyflock
 
­ Nederland

De Nieuwjaarsbeuk van Woodstock69 & Click

gepubliceerd door , op
Komende zaterdag luiden de gekroonde winnaars en trouwe rakkers Woodstock 69 en Click het nieuwe jaar in met een baanbrekende knal. Met de gedachte nooit een winnend team aan te passen zetten deze twee vriendelijke feestorganisaties de toon voor 2013 met vanuit Berlijn Sandwell District, vanuit de U.K. James Ruskin en van eigen bodem de geliefde underground koningin Sandrien.

Sandwell District bestaat uit de heren David Sumner en Karl O'Connor die in de jaren negentig de aarde deden verschuiven als Ambassadeurs van het roemruchte Downwards label. Tegenwoordig opereren ze o.a. als Regis en Function met en los van elkaar en zitten ze warm genesteld in de maatgevende kliek van de Berghain crew en rekenen ze artiesten als Marcel Detman, Ben Klock, Len Faki, Laurent Garnier, Miss Kitten en Speedy J als grote supporters van hun geluid. Het rake geluid waar de absolute elektronische hoofdstad zo om vermaard is: diepe, minimale techno met een sleazy randje.

Vanuit de U.K. komt James Ruskin over om samen met Woodstock 69 en Click het het nieuwe jaar stevig in te luiden. Ruskin loopt al mee sinds de tijd van de Acid house en is op dit moment relevanter dan ooit met boekingen voor de meest spraakmakende organisaties, een vaste clubavond in de Londense club Cable en regelmatige terugkerende label nights van Madrid tot Berghain in Berlijn. Al vijftien jaar runt hij het succesvolle Blueprint label dat onderdak biedt aan o.a. Sigha, Oliver Ho, Surgeon en Mark Broom en brengt daarnaast regelmatig producties uit voor het Berlijnse oer-techno label Tresor. Eind vorig jaar kwam zijn laatste album The Fear Ratio uit, waarop hij met collega Mark Broom verfrissende nieuwe wegen van de elektronische muziek is ingeslagen. Met Broom vormt hij ook de productie formatie O/V/R.

Sandrien behoefte feitelijk weinig introductie op deze plaats. Ze is de lieveling van de Amsterdamse underground scene, graag gehoord en gezien vanachter de decks van alle clubs, festivals en events die er toe doen. Het lijkt er sterk op dat 2013 het jaar van haar grote internationale doorbraak zal worden. Sandrien zet de toon met Imprint, haar eigen clubavond in club Trouw (met namen Sandwell District, James Ruskin, Marcel Detmann en DVS1). Ze draaide nog in Bar 25 en later ook Berghain, Cookies en Club Arena. In haar muziek is ze stoer en vooruitstrevend zonder de old school geest van Amsterdam te verliezen. In de studio zit ze ook niet stil, met releases in de planning voor Soulrock en Wolfskuil. Een dame die het begrip elektronische muziek ademt en daarom dan ook met trots en gepast op deze nieuwjaarsbeuk.

Woodstock 69 en Click openen 2013 met rommelende trom en brengen een rijtje unieke artiesten die individueel al hemelbestormers zijn, maar elkaar via de labels en feesten die er toe doen blijven treffen, inspireren en doen ontwikkelen. Artiesten die voor alles staan waar Woodstock 69 en Click ook voor staan: kwaliteit met ballen en respect voor elkaar en het publiek. Artiesten die de nacht eer aan doen. Artiesten die de maat zullen aangeven in 2013.

Tickets bestel je bij koop tickets.

5 opmerkingen

O/V/R zijn ruskin en regis.. niet ruskin en broom (mierenneuker)
is dit net zo relaxt als de gashouder qua huisregels??