Partyflock
 
­ Nederland

Tien jaar Rauw

gepubliceerd door , op
Rauw gaat groots vlaggen in 2013, de befaamde electro-acid-house-techno clubavond met ballen bestaat 10 jaar! Het hele jaar staat in het teken van de 10 jaar die Rauw er ondertussen op heeft zitten. De kick-off van het feestjaar 2013 is in het tweede weekend van januari, op de thuisbases in TrouwAmsterdam in Amsterdam en Tivoli in Utrecht.

Rauw is ooit begonnen als obscuur clubavondje die alle normen en waarden van het uitgaan in 2003 omver schopte en groeide via club 11 uit tot een succesvolle monsternacht in de Melkweg en Tivoli. Rauw heeft daarna de koers iets gewijzigd, is in Amsterdam verhuisd naar TrouwAmsterdam, houdt nog altijd Tivoli als thuisbasis en loopt anno 2013 springlevend over van enthousiasme.

De kernwaarden van Rauw staan weer fier overeind: zonder poespas, zonder gelikte lichtshows, zonder gelamineerde superflyers, zonder routineuze danseresjes, zonder VIP-rooms met champagne, gewoon goeie muziek met grote kloten laten draaien door artiesten die op hun vlak baanbrekend zijn. In tijden dat de dance-markt (de naam zegt het al) zegeviert met dj's die op play drukken, wat met hun armen in de lucht staan te zwaaien en grote shows neerzetten waar alles van te voren is ingestudeerd, gaat Rauw totaal de andere kant op. Rauw heeft de oude waarden weer flink opgepoetst en aangepast aan 2013: Rauw gaat er eigenwijs en tegendraads 100% tegenaan met minimale maar doeltreffende middelen.

Het belooft een heel spannend en luidruchtig jaar te gaan worden, met onder andere stages op festivals, de Rauw toekomst en historie op het populaire Rauwblog, een decor dat gedurende het jaar groeit en een heuse tour langs de poppodia aan het einde van 2013. Rauw heeft een nieuwe vormgeving die gebaseerd is op de aller-allereerste drie flyers ooit, grenzeloos alle soorten en maten lettertypes door elkaar heen. Duidelijk Rauw, maar ook duidelijk nieuw en anders dan alle anderen.

Rauw gaat qua artiesten de combinatie van oude helden en nieuw talent weer aan, er zijn al vele spraakmakende en spannende line-ups geboekt en de agenda wordt alleen maar beter. Veel meer informatie over de Rauw-avonturen zullen langzaam maar zeker aan het begin van het jaar naar buiten druppelen, stay tuned!

Maar eerst het grandioze openingsweekend.

Op beide nachten staan naast opperstalmeester Joost van Bellen twee Parijse dj's en producers van formaat. Zowel Surkin als Para One zullen gegarandeerd de dansvloeren binnenstebuiten trekken. De twee Franse sterren van het Marble-label bewezen hun vakmanschap al op sublieme wijze op Valtifest, Solar en het ADE. Maar nu dus gewoon in de club met speciale sets vanwege het 10 jarig bestaan. De beeldexplosies komen natuurlijk van de Berlijns-Nederlandse VJ J-Pech.

In Amsterdam gaat als tweede zaal de Verdieping open met Rauw classix; van electroclash en mash-ups tot fidgethouse, snoeiharde herrie en Rauw-mega-hits. Uit Gent komen daarvoor de Glimmers over, aangevuld door de DiscTwins en een uurtje vintage Joost van Bellen. De Rauw classix-nacht zal later in 2013 ook in Tivoli meedogenloos gaan huishouden.

De Rauwploeg wenst bij deze iedereen een fantastisch 2013 en nodigt allen uit om in het tweede weekend van januari eens flink de bloemetjes naar buiten te komen hengsten.

Nieuw: Tivoli Rauwdauwers kopen vroeg en komen vroeg
Voor de vroege Tivoli Rauwdauwers geldt er een speciale actie. Kaartjes in de voorverkoop (tot 1 januari 2013) kosten slechts 8 euro. Ben je op de avond zelf voor 00:00 binnen? Dan betaal je ook deze prijs. Na 00:00 is de entreeprijs 12 euro.

Tickets Trouw
In TrouwAmsterdam gelden verschillende toegangsprijzen:
€ 12,- voor Trouwe Honden, € 13.- in de voorverkoop en € 15.- aan de deur. Op de avond zelf is de entreeprijs voor 24:00 slechts 8 euro.

1 opmerking

Francis ook al uitgenodigd?