Partyflock
 

Oktobereditie Bright met Dusky en Jameszoo

gepubliceerd door , op
Bright
23 augustus 2012
FeestBright · #4
Datumvrijdag 5 oktober 2012
LocatieEKKO Site
Bright is de nieuwe clubavond van Poppodium EKKO in Utrecht. Bright laat als antwoord op vaak donkere dubstep en techno avonden een aantal frisse geluiden op een laagdrempelige manier samenkomen. Eerder dit jaar bracht Bright al toonaangevende acts als Addison Groove, Jam City, French Fries en Presk. Op 5 oktober is Bright terug met 'the next best thing' uit Engeland, Dusky, én 'the next best thing' uit Nederland, Jameszoo.

Het Londense duo Dusky heeft zich in een korte periode gevestigd als een van de spannendste acts binnen hedendaagse elektronische muziek. Hun single 'Flo Jam' was één van de grootste anthems van de zomer, en hun remix van Hot Chip's hitje 'Night & Day' was een knaller van jewelste. Inmiddels zijn de tunes van Dusky niet meer weg te denken uit de sets van onder meer Loefah, Maya Jane Coles, Disclosure en Pete Tong. Op 5 oktober maken ze tijdens Bright hun Nederlandse debuut!

Naast Dusky is voor deze editie ook een aanstormend Nederlands talent in huis gehaald, Jameszoo. Deze Bosschenaar stond dit jaar al op Pitch, 8Bahn, 5 Days Off, en Dance Valley en presenteerde in september zijn 'Faaveelaa' EP op het Rwina label. Zijn debuutalbum zal in 2013 verschijnen, waarvan je op 5 oktober al de nodige voorproefjes mag verwachten. Als kers op de taart komt het Utrechtse talent Phoenix Ramone haar zwoele house beats ten gehore brengen en zullen de Bright huis-DJ's MileZ en El Maria de avond in- en uitluiden.

Stijlen die op Bright de revue passeren zijn onder andere house, garage, funky en electro. Boven alles is Bright dansbaar, bruisend en spannend, rauw maar toch een tikkeltje vrouwelijk en bevat vooral een hoog feestgehalte. Op Bright gaat het niet om het zien en gezien worden, maar om het zien en horen van het bekende en het ontmoeten en ontdekken van het onbekende, of het nou om mensen of muziek gaat. Het gaat er niet wie je bent of wat je doet, als je het maar naar je zin hebt en jezelf kunt zijn.

1 opmerking