Partyflock
 
­ Nederland

Tieners op Plafonddienst

gepubliceerd door , op
Plafonddienst
4 september 2012
Het komt niet vaak voor dat op een avond de gemiddelde leeftijd achter de knoppen onder de 20 jaar ligt. 15 September is dat wel het geval. Dan presenteert Plafonddienst in Up de Amerikaanse acts XXYYXX (16) en Giraffage (21), met als support van eigen bodem het producer duo Know V.A. (19 en 20).

De jonge muzikanten maken deel uit van een nieuwe generatie slaapkamer-producers. In het geval van Giraffage en XXYYXX betekent dat niet alleen dat ze hun beats maken onder het beschermde dak bij papa en mama. Al is dat waarschijnlijk wel het geval, Marcel Everett, de jongen achter XXYYXX, is tenslotte nog maar 16 jaar oud. Nee, bij deze artiesten zegt het ook iets over de rust en intimiteit die van de muziek uitgaat. Laidback r&b wordt uitgesponnen en verweven met dromerige post-dubstep zoals James Blake dat ten tijde van CMYK liet horen of de poppy bassmusic van Disclosure.

Gezamenlijk brachten Giraffage en XXYYXX de single 'Even Though' uit op het gerenommeerde electronica label Kitsuné en kon daarbij in Nederland al op aandacht van 3VOOR12 en 22tracks rekenen. Bekijk hier de video van 'Even Though':

.

De avond wordt geopend met een live set de Amsterdamse bassmusic talenten Know V.A. Als residents op Riff Raff avonden verweven ze maandelijks hiphop beats en vocalen met eigen tracks, met als resultaat dj sets die van uk bass tot trap gaan. Dit is de eerste keer dat ze voor een set volledig live gaan. In een tijd waar acts als TNGHT en Eprom veel aandacht krijgen, kan het niet anders dat we nog veel van Know V.A. gaan horen.

Plafonddienst is een concept waarbij dreampop, chillwave, rustgevende hiphop en post-dubstep samensmelten tot een psychedelisch amalgaam.

De deuren gaan op 20.00 uur open, de eerste act start om 20.30 uur. Rond 23.30 is het afgelopen en neemt Nachtwerk/Nightwork in Up het stokje over voor de nacht met meer bassdriven house.



Tickets: €8 vvk (+ €1,05 fee) / €11 deur
Voorverkoop via koop tickets en alle Primera winkels in Nederland.