Partyflock
 
­ Nederland

Zomerpop in de startblokken voor 23e editie

gepubliceerd door , op
Zomerpop 2012
1 augustus 2012
De artiesten staan te popelen om op te treden, het festivalterrein wordt een week van te voren alweer opgebouwd en de kaartverkoop gaat weer als een trein, alles duidt erop dat Zomerpop 2012 weer een groot succes gaat worden! Op zondag 2 september 2012 (de grootste dag van het festival) staat recreatieterrein De Weyver in Opmeer volledig in het teken van muziek; van lokale helden tot grote (nationale) mega acts. Ook de succesvolle zaterdag van de afgelopen jaren wordt dit jaar weer voortgezet, nu met de bekende Volendamse band de 3J's die speciaal spelen met band. Ook is er net als vorig jaar voor de vroege starters op zaterdag het 'Zomerpop Diner'.

Met de 23ste editie op komst ziet het ernaar uit dat Zomerpop weer veel bezoekers gaat trekken. Het gaat de organisatie van Zomerpop voor de wind met praktisch 5000 bezoekers gedurende de twee dagen van het popfestival.

Het festival bestaat uit drie grote podia en beleeft op zondag haar topdag. Voor de editie van 2012 heeft Zomerpop de volgende headliners kunnen contracteren: Miss Montreal, Chef'Special, The Deaf, Drive Like Maria, Rats on Rafts en de bekende dj's Michael Mendoza, Erick E, Lucien Foort, Real El Canario en Nederlands nieuwste 16 jarig (internationaal) super talent Julian Jordan welke al meerdere malen op Ibiza heeft gespeeld en ook al grote hits maakt. Iedere muziekliefhebber kan tijdens Zomerpop zijn hart ophalen met zijn favoriete muziekgenre; van alternatieve pop-/rockmuziek tot een grote verscheidenheid aan dance muziek.

Programma zondag 2 september
De zondag is de grote festivaldag van Zomerpop. Ook dit jaar heeft Zomerpop - naast landelijk bekende artiesten - een groot aantal talenten uit de regio gescout en geprogrammeerd. De definitieve line-up voor zondag 2 september is als volgt:

Live podium: Miss Montreal, Chef'Special, The Deaf, Drive Like Maria, Rats on Rafts, Uncontrollable Urgh en STEENkoud.
Dance podium: Lucien Foort, Real El Canario, Erick E, Michael Mendoza, Julian Jordan, Jaap Ligthart, Jay Are, MC Bizzey en MC C-Baz.
Foxtod podium: (goes nineties) dj Lelijk, Kiekstra, Da Selectah, Klaas Brakeboer, Sneckol vs Blacky.

Programma zaterdag 1 september
Op zaterdag kent Zomerpop dit jaar weer een vernieuwend programma met het unieke 'Zomerpop Diner' vooraf, daarna is er tot laat in de avond muziek. Het muziek programma is net als voorgaande jaren bedoeld voor alle leeftijden. Met de 3J's + Band en de band Big Shampoo (The Rock and Roll Experience) kan de avond niet meer stuk. Ook op het dance podium dat wordt verzorgd door club avond 'Uit de Kunst' wordt veel verwacht van de top-act Tom Trago en Milo Moraes.

Live Podium: 3J's + Band, Big Shampoo The Rock and Roll Experience, Speelman & Speelman (aan tafel)
Dance Podium: Tom Trago, Milo Moraes, William Kouam Djoko, W. WIlle en Twiener & Euzah.

Meer informatie
Voor meer informatie over Zomerpop, de artiesten, kaartverkoop en overige informatie zie www.zomerpop.nl. Het recreatieterrein De Weyver is gevestigd aan de AC de Graafweg (N241) tussen Hoorn en Schagen ter hoogte van Hoogwoud / Opmeer. Zaterdag 1 september: aanvang 17.00 uur, dagkassa € 10,00, voorverkoop € 10,00 (ex fee). Zondag 2 september: aanvang 13.00 uur, dagkassa €27,50 / voorverkoop €22,50 (ex. Fee). Tickets voor de zondag zijn alleen via www.zomerpop.nl te koop en lokale Primera vestigingen.