Partyflock
 

Technodiva's Ellen Allien en Shinedoe in AIR

gepubliceerd door , op
It's a men's world. En dat is de dj scene zeker. Maar weinig vrouwen beginnen een dj carrière en nog veel minder schoppen ze het tot aan de top. Twee bijzondere vrouwen zijn hierbij een uitzondering op deze regel; de Berlijnse Ellen Allien en de Amsterdamse Shinedoe. De twee zijn al vanaf de jaren negentig aanwezig in de techno en tech-house scene, leerden elkaar daar kennen en zijn inmiddels goede vriendinnen geworden. Op eigen verzoek staan ze daarom samen in AIR op vrijdag 20 juli. Er zal die avond maar één man in de booth verschijnen. De tech-queens krijgen namelijk support van de huidige koning van de Amsterdamse afterparties: Ici Sans Merci.

Berlinette Ellen Allien ontdekte na een tijdig verblijf in London haar liefde voor dance muziek. Bij haar terugkeer begon ze te draaien en stond zoal in Fischlabor, Tresor en een aantal andere toonaangevende clubs. Gedurende de jaren '90 stond ze al overal in Berlijn te draaien en heeft deel uitgemaakt van de huidige underground scene van de stad. Hiernaast heeft ze haar eigen label; Bpitch control en organiseert daarmee labelnights in o.a. de Berghain. Ellen Allien is in de Europese techno en tech-house scene geen naam meer maar een begrip. AIR kijkt er dan ook erg naar uit deze Duitse heldin te mogen ontvangen.

De Amsterdamse Shinedoe is zowel een internationale dj als producer en oprichter van het Amsterdamse label Intacto Records. De sound van Shinedoe kan beschreven worden als mix van warme en funky geluiden die gaan van Detroit techno tot Funky House. Ze is sinds haar 19e al een veelgevraagd artiest in binnen- en buitenland en staat op vrijdag 20 juli samen met haar vriendin Ellen Allien in AIR.

De enige man die de dj-booth van AIR mag betreden deze avond is de Amsterdamse Ici Sans Merci. Ici bewees zich in de illegale underground scene van Amsterdam, Utrecht en Arnhem op onder andere feestjes als Lazy Sundays. Hij staat bekend om zijn diversiteit, dus verwacht een set van deep-house tot tech-house tot rauwe techno.

Kaarten kosten € 13,- en zijn verkrijgbaar via AIR.nl.

Line-up:
Ellen Allien (Bpitch control, 🇩🇪)
Shinedoe (Intacto Records)
Ici Sans Merci