Partyflock
 
­ Nederland

Kort nieuws van de KNIP-dienst

gepubliceerd door , op
Kort nieuws van de KNIP-dienst
28 maart 2012
· Inhoud



· Trimbos beantwoordt jouw vraag!


Vraag:
Hoe lang duurt het voordat je lichaam (en vooral hersenen) zijn hersteld van een avondje XTC?
Ik snap dat dit dit persoonsafhankelijk is en dat het nogal uitmaakt hoeveel je neemt,
maar zeg een gemiddeld persoon die 200mg mdma neemt op een avond.
Hoe lang duurt het dan voordat bijvoorbeeld de dopamine en serotonine niveaus weer terug op baseline zitten?


Antwoord:
Wanneer XTC de hersenen bereikt, zorgt XTC ervoor dat de zenuwen serotonine afgeven. Serotonine is een stofje in de hersenen dat zorgt voor overdracht van prikkels van de ene zenuw naar de andere zenuw. Dergelijke stofjes worden neurotransmitters genoemd. Hierdoor wordt het beloningscentrum geprikkeld en ervaart de gebruiker de effecten van XTC. In deze animatie kun je zien hoe dit precies werkt.

Na gebruik van XTC is de serotoninevoorraad tijdelijk 'op'. Door de XTC is alle serotonine in één keer verbruikt en moet er nieuwe aangemaakt worden. Het duurt even voordat er weer genoeg serotonine op de juiste plek is. Een gebruiker kan zich dan wat depressief voelen, maar dit herstelt zich weer als de serotoninevoorraad is aangevuld. Daarom heeft het kort na elkaar slikken van XTC ook geen zin.

Na ongeveer twee a drie weken is het lichaam (en hersenen) weer hersteld. Toch raden we aan een marge te nemen van vier a vijf weken. Dit om eventuele hersenschade te voorkomen. Steeds meer onderzoek maakt duidelijk dat gebruik van XTC kan leiden tot veranderingen in de hersenen. Je geheugen, je concentratie en je stemming worden mogelijk aangetast. Hoe vaker je neemt en hoe hoger de dosis, des te meer kans op schade. Bij vrouwen lijkt schade eerder op te treden.

Een dosis van 200 mg is een vrij hoge dosis voor een 'gemiddeld persoon'.
Een veilige dosis is niet aan te geven. De risico's nemen toe als je vaker en meer MDMA per keer gebruikt. Ervaren consumenten gaan uit van een dosis van 1-1,5 mg per kilo lichaamsgewicht. Dat is voor iemand van 70 kilo één pil van 70-105 mg MDMA. Om er achter te komen hoeveel MDMA er in je pil zit, kun je deze laten testen. Adressen kun je hier vinden.


Lees meer over het Trimbos-instituut op Partyflock.
Alle eerder beantwoorde vragen bekijken? Dat kan hier!
Heb jij vragen over alcohol en drugs die je graag beantwoord ziet door het Trimbos-instituut? Stel deze in het vragentopic!


· Filmpje


Een paar mooie vrouwen, een camera en je hebt een...
Nee geen porno film, maar een prank film (f)



· Ten seconds of sound

Het geluidsfragment van vorige week was: Holy Noise - The Nightmare.
DJ Ressurection heeft als eerste het correcte antwoord gepost en voegen we toe aan de lijst met winnaars!

Luister aandachtig naar het nieuwe fragment van tien seconden en post de titel en artiest in de comments om kans te maken de winnaar van de week of het hele jaar te worden!



Aan het eind van het jaar wint de persoon met de meeste goed geraden nummers een dikke prijs: 200 credits waarmee je maar liefst 100 nummers kunt downloaden! Die prijs wordt beschikbaar gesteld door:



· nieuws

  • LEEUWARDEN - Voor Club Noa in Leeuwarden is het faillissement aangevraagd.

    Vrijdagmiddag is het personeel op de hoogte gesteld, zo schrijft de Leeuwarder Courant op zaterdag.

    De werknemers zijn naar huis gestuurd. Eigenaar Wouter van Uffelen nam Club Noa over van Martijn Kuipers die de club had overgenomen nadat de eerste eigenaar Marco Braam failliet was gegaan.



    Wie een kuil graaft voor een ander :lol:
  • Vrouw die klaagt over hardrijders zelf gepakt

    ENS - Een inwoonster van Ens in Flevoland die zich stoorde aan hardrijders voor haar deur en de politie inschakelde, zal zich voortaan wel twee keer bedenken.

    Lees verder...

· Oeps


Kan iemand zijn pillen afpakken :d



Heb je zelf een (uitgaans)blunder/blooper en wil je je verhaal, foto of filmpje met ons delen?
Of ben je op het wereldwijde web een oeps tegengekomen? Stuur ons een berichtje!

· Foto van de week


Deze week een foto van HerrieNL op Lakedance:




· In de spotlight


Nick:
' Timm || E-Raizer

Echte naam:
Tim

Leeftijd:
22

Woonplaats:
In het onbekende Ulft (Gelderland)

Relatie:
Ja, al bijna 3 jaar met Welcome in Wonderland

Werk/school:
Geen van beide, Waarschijnlijk een zenuw afgestorven in mn arm, dus dat wordt niet meer werken (geen kracht en gevoel in mn hand)

Wat was je eerste feest dat je hebt bezocht en hoe heb je dit beleefd?
Mijn eerste feest was Hakkuh, in de Achterhoek Arena, klein feestje meer heel gezellig met alle bekenden.
Mijn eerste grote feest was Masters of Hardcore - Warrior Elite, kan het niet beschrijven als je als 16 jarige z'n grote hal binnen wandelt.
Viel van de ene verbazing in de andere :D

Wat is je meest geweldige feest ooit en waarom?
Alle feesten waar ik heen ging vond ik geweldig, een feest maak je zelf, of ik nou alleen ging, of met meerdere, heb het altijd geweldig gehad b)

Wat is de grootste afstand die je ooit hebt moeten rijden voor een feest?
Dat is denk ik Pokke Kerst Herrie geweest in de Cherrymoon in Lokeren (Belgie), duurde zn kleine 3 uur om daar te komen :)

Wat is je favoriete muziekstijl en hoe is dat zo gekomen?
Ik ben als kind al opgegroeid met hardcore, en luisterde ook altijd alleen maar hardcore, maar naarmate ik ouder (en verstandiger 8) ) werd, leerde ik ook andere muziekstijlen kennen en waarderen. Tegenwoordig heb ik een hele brede smaak, van Marco Borsato tot The Outside Agency, en van System of a Down tot Pendulum, het maakt mij allemaal niks uit.

Welk nummer staat bij jouw bovenaan in de lijst met beste nummers en waarom?
Ik kan eigenlijk heel veel nummers opnoemen, maar als ik Eye-D & Hidden - Hells Basement hoor, raakt mijn hele lichaam in een soort extase en kan ik mezelf niet meer controleren. Dus zie je iemand gek doen op dit nummer, laat me ff gaan, na dit nummer houd het wel weer op 8)

Stel je zou werken in de dancewereld, wat zou je dan zijn?
Ik loop al heel wat jaren bij Confusion Events, schrijf de promo berichten voor op flock, verkoop onze merchandise op feesten, het is allemaal geweldig om te doen, maar het heeft ook z'n nadeel. Ik maak regelmatig een feest mee, en het is niet "speciaal" meer voor mij. Verder draai ik sinds een paar maanden ook hardstyle.

Je komt op een feest een fotograaf tegen. Wat doe je? Spring je ervoor of duik je juist weg?
Toen ik begon met uitgaan, vond ik het geweldig om op de foto te gaan, en dan zo gek mogelijk. Tegenwoordig maak ik me er niet meer druk om

Hoe heb je Partyflock ontdekt?
Dat is een hele tijd geleden, ik zocht wat op internet en kwam hier uit. Heb toen een hele tijd meegelezen zonder account. Op feesten werd ik gevraagd wat mijn flock was, en toen besloot ik maar om te registreren.

Welke versie van Partyflock gebruik je? Dark of Light?
Ik denk toch wat ruim 80% wel gebruikt, Dark

Wat gebruik je het meest op Partyflock?
Het forum, de agenda

Waar stoor je het meest aan op Partyflock?
Tegenwoordig maak ik me nergens meer druk om, maar eerder ergerde ik me aan sommige admins, en hoe die het beleid naleefde. Voor nutteloze dingen kreeg je een waarschuwing, en als je om een normaal antwoord vroeg, kreeg je alleen te horen dat het in strijd was met het beleid.

Wat zou jij doen als je 1 dag de baas van Partyflock was?
Het beleid aanpassen, admins inruilen 8), en ik denk een hele hoop lol trappen 8)

Wie is in jou ogen de bekendste "flocker"?
De bekendste flocker, ja dat zijn er een paar eigenlijk. Als ik het forum lees kom ik veelal dezelfde mensen tegen, De harde kern van het forum 8)

Heb je ooit een strafpunt gehad en zoja, waarvoor kreeg je die?
Zal ik maar niet voor ieder punt uitleggen waarom ik hem gekregen heb. Heb 72 strafpunten, dus dan zal de spotlight aardig uit verband gerukt worden. Meeste zijn van een paar jaar geleden, tegenwoordig ben ik lief op flock O:)

Wat zou je graag anders zien op flock?
Dat het forum weer wat drukker wordt, veel mensen nemen de benen tegenwoordig

Heb je ooit iets gewonnen met een actie op Partyflock?
Nee, maar ik doe ook nooit mee, denk dat het daaraan ligt :lol:

Ben je donateur en waarom?
Nee, maar heel misschien in de toekomst.

Wat voor cijfer zou jij Partyflock geven?
Toen ik me registreerde op flock, zou ik het een 9.5 geven, tegenwoordig vind ik het een 7.5 waard :)

Lang leve de Tros! Aan welke 3 personen wil je de groetjes doen?
Ten eerste aan mn lieve vriendin ' Welcome in Wonderland *, ten tweede aan een hele goede kameraad van mij, en tevens eigenaar van Confusion Events, The beat controller en als laatste nog een goede kameraad van mij, actief



We bedanken ' Timm || E-Raizer voor de antwoorden! Wil jij ook een keer in de Spotlight? Stuur ons een berichtje!

· Recensies

Tiësto - Club Life Vol. 2: Miami · De vorig jaar verschenen compilatie 'Club Life Vol. 1: Las Vegas', was de eerste compilatie die Tiësto uitbracht na zijn veel besproken verandering van stijl. We zijn inmiddels ruim een jaar verder wanneer 'Club Life Vol. 2' het licht ziet, welke deze keer de subtitel Miami heeft meegekregen.


Cari Lekebusch - You Are A Hybrid Too · Hoewel Cari Lekebusch wellicht de meeste populariteit geniet vanwege zijn opzwepende techno sets, is de sympathieke Zweed tevens een begenadigd producer. Zijn nieuwste artiestenalbum 'You Are a Hybrid Too' is zelfs al het twintigste(!) album dat hij uitbrengt.


House Masters – DJ Chus · Het beste wat Madrid te bieden heeft, neemt plaats bij de eliteclub House Masters. DJ Chus is de nieuwste aanvulling op deze inmiddels invloedrijke en grote club onder de hoede van het Engelse label Defected.


Ryan Davis - Particles of Bliss · 'Particles of Bliss' is de naam van het uitmuntende debuutalbum van Ryan Davis, uitgebracht op Traum Schallplatten.


Loudness - Mixed by B-Front & DJ Thera · Raw hardstyle is hot. Of toch in Nederland. En B2S heeft dat geweten. Loudness is een van die concepten puur gericht op deze rauwe versie van de hardstyle en onlangs vond de meest recente editie ervan plaats. Eindhoven bibberde en beefde en dat wordt gevierd met een cd release. B-Front en Dj Thera verzorgden beiden een mix voor deze dubbelaar.


Osunlade In The House · De man achter 'Envision' verrast vriend en vijand met een beestachtig goede editie van de succesvolle In The House reeks van het Engelse Defected label.


· Goed fout (y)


Fout - fouter - ...


· De ontdek je plekje quiz

De locatie van vorige week was Inc. Avenue.
Leown Heeft dit als eerste geraden en krijgt daarom bij deze zijn eerste eervolle vermelding _0_

De opgave van deze week:



Klik hier voor de lijst der winnaars van de eeuwige roem!

19 foto's, 10 unieke winnaars.
De flocker met de meeste roem: V0NK met 9 goede antwoorden!
Denk jij dat je beter bent dan V0NK, zorg dan dat je snel antwoord geeft!

· Fotografen

Altijd leuk om een herinnering aan een feestje over te houden, toch? En zo'n pixelig, donker kiekje met je mobieltje genomen is ook niet alles. Daarom zijn onze fotografen elke week op de meest uiteenlopende feesten te vinden. Deze kom je één van hen tegen op:

zaterdag 16 juni 2012:Basskickers
Masters Of Hardcore
Pussy lounge


· Viral


Na berichten in het nieuws over "zombie attacks"
is het een mooie kans om met wat rooie vloeistof en gescheurde kleren, mensen de stuipen op het lijf te jagen :d



· Anekdotes

Gratis meegenieten, het is bijna hetzelfde als de loterij winnen :d
16 juni asterplas
Bij deze heb ik een vraag over het dansfestival op 16 juni 2012 aan de Asterdplas , daar ik er dichtbij woont kunnen wij als de wind zo staat alles horen etc etc
Ook zijn de bewoners nooit gevraagd of we het leuk vinden ja of nee de gemeente geeft maar toestemming terwijl wij er wonen , ik dacht dat het eenmalig was ,dat zien we nu 1 week van tevoren,Daarom mijn vraag waarom krijgen de bewoners van de Asterd die willen geen vrijkaarten of een algehele rondleiding dat we ook weten waaraan en waaraf hoe alles in elkaar zit , dit zou een mooie geste zijn naar de bewoners opaan.
Hopende opeen ractie van U


We zullen duimen dat de wind die dag gunstig staat (f)

-------------------------------------------------------
En een inzending vanuit het forum :d
Weer eens wat anders dan een springende kat.

een koe in het nauw maakt gekke sprongen he.


· Mop van de week


Een Duitser, Nederlander en een Belg hebben een misdaad gepleegd en worden geëxecuteerd.

Als ze buiten voor het executiepeloton staan denkt de Nederlander:
'Ik heb geen zin om dood te gaan.'
Hij roept opeens keihard: 'Beren!!!'
De mannen van het executiepeloton kijken om. Op dat moment vlucht de Nederlander weg en is dus niet meer in gevaar.

Dan denkt de Duitser: 'Dat kan ik ook.'
Hij roept keihard: 'Tijgers!!!'
Weer kijken de mannen om en de Duitser vlucht.

De belg denkt dan even na, want hij wil ook wegkomen en roept daarna:
'VUUR!!!'


Een professor in de wiskunde stuurde een fax naar zijn vrouw met het volgende:

"Geliefde vrouw, ik hoop uit de grond van mijn hart dat je je niet gekwetst of beledigd zult voelen , maar je bent nu 54 jaar oud en ik heb bepaalde behoeftes die jij me niet langer kunt geven.
Voor de rest ben ik heel gelukkig dat jij mijn vrouw bent. Wees dus niet boos wanneer je weet dat als je deze brief ontvangt... ik in het Grand Hotel ben met mijn 18-jarige assistente. Ik zal voor middernacht thuis zijn.
"Je man"

Wanneer hij in het hotel aankomt, is er reeds een antwoord terug met het volgende:

"Geliefde man, ook jij bent 54 jaar oud en wanneer jij deze fax ontvangt, zal ik in het Breakwater hotel zijn met de 18 jaar oude zwembadjongen. En aangezien je een goede wiskundeleraar bent, weet je zelf ook wel dat 18 vaker in 54 kan; dan 54 in 18. Je hoeft niet op te blijven!!!
"Je vrouw"




Heb je tips voor de KNIP? Leuke filmpjes, deelnemers voor de Spotlight, grappige virals en natuurlijk favoriete top 3's zijn welkom! Stuur ons een berichtje!

35 opmerkingen

10 seconds dj paul don t leave me alone
Ten seconds of sound:

DJ Paul Elkstak - Don't Leave Me Alone
ojp = Club 1841 · Sneek
Werkzaam bij Partyflock
10 seconds of sound:
Paul Elstak - Don't leave me alone
ojp: club 1841
potverdeurie, allebij te laat :(

De locatie van vorige week was Inc. Avenue.
Leown Heeft dit als eerste geraden en krijgt daarom bij deze zijn eerste eervolle vermelding _0_


:cheer:
:gaap:


Moppen zijn echt leuk...



...tot je van de basisschool af gaat.
 
Heujj Tim in de Spotlight :D.
Uitspraak van Bobje op woensdag 13 juni 2012 om 19:15:
.tot je van de basisschool af gaat.


inzendingen zijn welkom als je een leukere hebt :)
Uitspraak van THP op woensdag 13 juni 2012 om 19:19:
inzendingen zijn welkom als je een leukere hebt


Dan is deze zeker te laat:
Uitspraak van Leown op woensdag 13 juni 2012 om 19:27:
Dan is deze zeker te laat:


net te laat :p

en dat ik deze niet ken nog :|
Uitspraak van THP op woensdag 13 juni 2012 om 19:39:
en dat ik deze niet ken nog


hij staat net een dag online ;) is van radio veronica, werd vandaag ook scheelgedraait op de radio :lol:
Uitspraak van Leown op woensdag 13 juni 2012 om 19:42:
hij staat net een dag online


ok, was al bang dat ik achter liep :$


Uitspraak van Leown op woensdag 13 juni 2012 om 19:42:
is van radio veronica


_0_
Werd net ook nog weer gedraait 8)
10 seconds of sound: Paul Elstak - Don't leave me alone
Uitspraak van PartyJunk op woensdag 13 juni 2012 om 20:31:
10 seconds of sound: Paul Elstak - Don't leave me alone


Echt waar joh? :rot:
OJP = Hollywood Music Hall in Rotterdam ;)
Uitspraak van Bart:') op woensdag 13 juni 2012 om 20:40:
Uitspraak van PartyJunk op woensdag 13 juni 2012 om 20:31:
10 seconds of sound: Paul Elstak - Don't leave me alone

Echt waar joh?


Ja, met volle overtuiging :P
laatste aanpassing
vind de filmpjes in de knip een beetje slap eerlijk gezegd :/
 
Timmeh in de spotlight :respect:
Werkzaam bij JP dance events
Artiest {SHOWLIST artist 40343, 66932}
Uitspraak van Bobje op woensdag 13 juni 2012 om 19:15:
...tot je van de basisschool af gaat.

Ach.. je moet iets als je inhoudelijk niet al te veel te melden hebt. Vanaf volgende week ook een kruiswoordpuzzel!
Uitspraak van verwijderd op donderdag 14 juni 2012 om 01:31:
Timmeh in de spotlight


:cheer:
ik vond da filmpje met die mooie vrouwe wel lachen.. vooral da pashokje deed ut um!
wat een geweldige knip! heb er gewoon 2 dagen over gedaan! XD
Uitspraak van Bobje op woensdag 13 juni 2012 om 19:15:
Moppen zijn echt leuk...



...tot je van de basisschool af gaat.


in moppentopic zitten er leuke tussen hoor ;-)
Uitspraak van GroeneWaasSoundsystem op donderdag 14 juni 2012 om 17:59:
ik vond da filmpje met die mooie vrouwe wel lachen.. vooral da pashokje deed ut um!

die met die tv vond ik superstrak. Hoe doen ze dat??? :-o
laatste aanpassing
 
ojp = Heineken music hall
Uitspraak van PrOtOtyPe™ op vrijdag 15 juni 2012 om 13:36:
Hoe doen ze dat?


video afspelen, en exact meebewegen met het beeld
flink oefenen :d

tenminste, denk dat het zo gaat
en weer een club over de kop....zo zonde
 
Uitspraak van Bobje op woensdag 13 juni 2012 om 19:15:
Moppen zijn echt leuk...
...tot je van de basisschool af gaat


Eindelijk iemand die t opvalt... :)
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 15 juni 2012 om 17:08:
ojp = Heineken music hall


weet niet waar bent geweest in de hmh dan haha
een koe in het nauw maakt gekke sprongen he.


proest hahaahaha :lol: