Partyflock
 
­ Nederland

Joost van Bellen in Willemeen te Arnhem

gepubliceerd door , op
Belhamels
5 maart 2012
Met Youtube filmpjes die meer dan twintig miljoen keer zijn bekeken, een volle agenda en wereldwijde bekendheid kun je wel stellen dat dj Joost van Bellen het gemaakt heeft. Als succesvolle house en techno dj staat hij dan ook vrijwel alleen nog voor volle, grote zalen. Helemaal uniek is het dan ook dat Joost van Bellen aanstaande vrijdag 13 april optreedt in de WillemEen in Arnhem.

Van Bellen introduceerde samen met een aantal Nederlandse dj's de house muziek in Nederland. Hij draaide in de Amsterdamse RoXy en werd hier later artistiek leider. Al snel kreeg Van Bellen zijn eerste prijzen, zo won hij de LSDA (Lucky Strike Dance Award), een soort Oscar voor beste house dj. Later treedt hij ook op in steden als Berlijn, New York en Praag. Afgelopen maand heeft Van Bellen rondgereisd door de VS voor bezoekjes aan onder andere de Miami Music Week. Van Bellen heeft dan ook een internationale status gemaakt en heeft veel invloed op de nieuwe generaties dj's. Naast dit alles heeft hij natuurlijk nog zijn eigen Rauw avonden en is hij artistiek leider bij het festival Valtifest.

Het mag dus wel worden gezegd, een dance-icoon die klaar is om Arnhem een kleine cursus house te komen geven. Vrijdag 13 april treedt Joost van Bellen 'gewoon' op in de WillemEen in Arnhem. In de zaal kunnen slechts 250 man en dat beloofd een uniek optreden te worden. Naast Van Bellen staat de Arhemse creme de la creme klaar. Dan-D, Jelle Ruis en Da Zippa gaan de avond omlijsten en in het Arnhemse hebben zij eigenlijk ook geen introductie meer nodig. Verwacht knallende house en pompende electro, Arnhem blijft een nachtje wakker. Kaarten in de voorverkoop kosten € 7,50 en aan de deur € 8,50. Voor meer informatie over 13 april kijk op De Belhamels.com. Kaarten zijn verkrijgbaar via Paylogic.com.