Partyflock
 
­ Nederland

Storm
Noise to the Next Level

gepubliceerd door , op
Storm
3 januari 2012
Er is Storm op komst. Van slepende noise tot keiharde tekno, Storm staat voor een duistere nacht piepen, beuken en kraken. De kracht ligt in de muzikale breedte. 120 BPM rhytmic industrial tot 220 BPM in een opbouwende lijn aan elkaar geregen. De verbindende elementen tussen deze stijlen zijn de vieze sound en de duistere sfeer. Dit trekt dan ook een gemêleerd en eigenzinnig publiek, met bezoekers die zowel uit de tekno, hardcore als goth scene komen. Mocht je dit vaag in de oren vinden klinken: op de Storm downloadpagina kunnen sets van vorige Storm edities gedownload worden. Voor hen die rhytmic Industrial willen horen is de liveset van Organic Cage of dj set van DavidK een aanrader, voor hardcore en tekno download je de sets van Mindustries, Spootnik of Mental Wreckage.

Baroeg
Na omzwervingen langs drie inmiddels gesloten clubs, Nighttown, Waterfront Rotterdam en Watt, heeft Storm in Baroeg een thuisbasis gevonden. Baroeg is een podium dat vooral bekend staat om metal optredens, maar het programmeert ook hardcore, goa en cybergothic. Muziek in Baroeg is in ieder geval altijd underground en dat is in de sfeer te merken: vrijwilligers achter de bar, geen opdringerige portiers en schappelijke prijzen. Blijkbaar een succesvol recept, want ze bestaan al 30 jaar, een leeftijd die veel clubs niet halen. Misschien speelt ook mee dat ze Hertog Jan én Jupiler op de tap hebben?

Line up
Door werk en studie heeft de organisatie niet genoeg tijd om Storm regelmatig plaats te laten vinden. Deze kwantitatieve afname leidt echter tot kwalitatief betere line-ups en unieke avonden. Ook op deze editie staat weer een aantal artiesten die zelden in Nederland te bewonderen zijn. Storm wordt geopend met een sfeervolle ambientset van de Tinfoil Hat Society. Cybercase, de organisator van onder andere Cyberia en Summer Darkness, zal vervolgens een opbouwende dj-set draaien die begint bij cybergothic en zal eindigen met noise. De eerste liveset van de avond komt van Imminent. Zijn genadeloze noise bestaat uit vele lagen, maar is altijd snoeihard. Storm organisator DavidK zal hierna een duistere en zware darkcore set neerzetten. De tweede liveset van de avond komt van Mono-Amine, die inmiddels bijna een resident van Storm te noemen is. Zijn zware maar opzwepende rhythmic industrial heeft hij deze zomer op een uitgebreide Amerikaanse tour ten gehore kunnen brengen. Momenteel doet hij weinig gigs, maar voor Storm belooft hij extra hard terug te komen. De Nederlandse helden van The Outside Agency zullen een twee uur durende set met vier decks draaien. De producties van deze heren behoren tot het beste van de underground hardcore, en dat geldt ook voor hun dj-sets. Verrassende en nog niet uitgebrachte tracks worden gebracht met vet mixwerk en veel plezier; TOA is altijd interessant. Neurocore, de afsluiter van de avond, zal bewijzen dat het nog harder kan zonder in simpel geratel te vervallen. Zijn maniakale beats in een warm bad van ambient lieten al veel muziekliefhebbers verbaasd achter. Hij past daarom perfect bij het muzikale thema van deze party: Noise to the Next Level!

Tickets, garderobe en bereikbaarheid
Aangezien de vorige editie al behoorlijk vol was is het verstandig om kaarten in de voorverkoop te halen, dit is nog goedkoper ook. Kaarten kosten in de voorverkoop € 13,- en aan de deur € 15,-. Dit kan via Paylogic.nl of bij de Primera. De garderobe kost 50 cent en de opbrengst daarvan komt ten goede aan het vrijwilligersuitje. Zo wordt het laten ophangen van je jas nog een goede daad ook.

Baroeg is prima bereikbaar per auto en er kan gratis voor de deur geparkeerd worden. Voor degenen die met het OV komen: Baroeg is op loopafstand van station Rotterdam Lombardijen. Kijk voor de route op de Baroeg route pagina. Tevens stoppen tram 2 en bus 76 praktisch voor de deur. Na 6'en vertrekken de eerste treinen weer. Als je eerder weg wil, kan je de nachtbus nemen. Ook die vertrekt voor de deur!

13 opmerkingen

Hertog op de tap, goede muziekjes en een leuke sfeer..
Wat kun je nog meer wensen? :D
Artiest {SHOWLIST artist 65701, 129028, 75193, 65637}
Bazenfeest voor echte bazen.
Join ook de facebook event: https://www.facebook.com/events/154119008021831/
Ik kan er niet bij zijn helaas, maar neem alsjeblieft de set van TOA op! :D
 
:respect:
Uitspraak van lamtak op woensdag 28 maart 2012 om 17:31:
Ik kan er niet bij zijn helaas, maar neem alsjeblieft de set van Neurocore op! :D
Pfff ik heb hier zo gruwelijk veel zin in! :D
 
Neurocore en Imminent B)
Artiest Vexer
Uitspraak van Luukyeye op woensdag 28 maart 2012 om 19:40:
Pfff ik heb hier zo gruwelijk veel zin in!


+1! :D
 
Uitspraak van Luukyeye op woensdag 28 maart 2012 om 19:40:
Pfff ik heb hier zo gruwelijk veel zin in!


+667